Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απαράδεκτα χαμηλές οι τιμές για το βαμβάκι λένε οι Αγροτικοί Σύλλογοι - Η τιμή των 40 λεπτών που ακούγεται είναι καταστροφική!


Στο μείζον θέμα των χαμηλών τιμών βάμβακος που ισχύουν στην αγορά αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα».

«Είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι ανησυχίες των συναδέλφων μας βαμβακοπαραγωγών, καθώς οι τιμές που ακούγονται ότι θα δώσουν οι εκκοκκιστές με τις πλάτες της κυβέρνησης δεν θα ξεπερνούν τα 40 λεπτά θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 20% σε σχέση με την περσινή τιμή», σημειώνει «Η Ενότητα», για να προσθέσει ότι «αν υπολογίσουμε ότι το κόστος παραγωγής  (σπόροι, εφόδια, λιπάσματα , καύσιμα, ρεύμα, νερό) συνεχώς αυξάνεται, η τιμή αυτή των 40 λεπτών θα είναι καταστροφική για τους βαμβακοπαραγωγούς, γιατί  δεν καλύπτει ούτε τα έξοδά τους. Για άλλη μια χρονιά θα δούμε τους κόπους μας να γίνονται κέρδη σε ξένες τσέπες».


Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

Είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι ανησυχίες των συναδέλφων μας βαμβακοπαραγωγών,  καθώς οι τιμές που ακούγονται ότι θα δώσουν οι εκκοκκιστές με τις πλάτες της κυβέρνησης δεν θα ξεπερνούν τα 40 λεπτά θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 20% σε σχέση με την περσινή τιμή.
Αν υπολογίσουμε ότι το κόστος παραγωγής  (σπόροι, εφόδια,  λιπάσματα , καύσιμα, ρεύμα, νερό) συνεχώς αυξάνεται, η τιμή αυτή των 40 λεπτών θα είναι καταστροφική  για τους βαμβακοπαραγωγούς, γιατί  δεν καλύπτει ούτε τα έξοδά τους. Για άλλη μια χρονιά θα δούμε τους κόπους μας να γίνονται κέρδη σε ξένες τσέπες.
Έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το πάγιο αίτημά του αγροτικού κόσμου «εγγυημένες τιμές» για όλα τα αγροτικά προϊόντα που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν και ένα κέρδος για να μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Δυστυχώς μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις (Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) κωφεύουν στο αίτημα αυτό αφήνοντας τους βαμβακοπαραγωγούς έρμαια στα χέρια των μεγαλεμπόρων και των εκκοκκιστών που κάνουν τα δικά τους παιχνίδια.
Καλούμε όλους  τους βαμβακοπαραγωγούς  αλλά και όλους τους αγρότες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Το δίκιο είναι με το μέρος μας και πρέπει να το διεκδικήσουμε  με κάθε θυσία. Χρειάζεται να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και συντονισμένοι με το ριζοσπαστικό αγροτικό κίνημα να δυναμώσουμε τον αγώνα για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων, στο κόστος παραγωγής, στις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας, στο φορολογικό, ασφαλιστικό, τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, την απληρωσιά κ.α

Για την  Ομοσπονδία
Ο Πρόεδρος
Μαργαριτίδης Γιάννης

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ,ΗΛΙΘΙΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε ανεβάστε τα ενοίκια χαϊβάνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλάψτε να δώσεις κάτι ο Κούλης που περισσότεροι ψηφίσατε. Ετσι είναι η συγχρονη γεωρία το 2020.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΟΣ, ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΕΝΤΡΑ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΤΗΝΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΚΕΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ; ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ "ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ " Ο ΚΟΥΛΗΣ; ΕΣΑΣ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΌΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ ΕΔΕΙΝΕ 45Ε ΤΟ ΣΤΡΕΜΑ ΣΤΟ ΒΑΜΒΆΚΙ ΚΑΙ 30Ε ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΠΌΚΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΑΓΡΌΤΕΣ ΦΏΝΑΖΑΝ ΤΟΝ ΒΑΡΑΒΑ.ΑΥΤΆ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΌΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι αλλά η Μακεδονία είναι ελληνική....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 40 λεπτά είναι πολλά για μια καλλιέργεια που γίνεται αποκλειστικά με μηχανήματα και έχει χρηματιστηριακές τιμές.Υπαρχει εγγυημένη τιμή π.χ. μετοχών στο χρηματιστήριο; Επομένως δε φταίει ούτε ο Κούλης ούτε ο αλεξουλης... όποιον δεν τον συμφέρει δεν καλλιεργεί βαμβάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι έκανε τέσσερα χρόνια ο Αλέξης!!!Ο Κούλης ο φουκαράς , ούτε τρεις μήνες δεν κυβερνά , τι να διορθώσει πρώτα...

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.