Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ένας στους τρεις Έλληνες

Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό βρέθηκε το 31,8% του πληθυσμού της Ελλάδας το 2018, ποσοστό μειωμένο σε σύγκριση με το 2017, αλλά ιδιαιτέρως υψηλό, ειδικά εάν συγκριθεί με την προ 2009 εποχή. Με αυτό το ποσοστό πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας, το οποίο αντιστοιχεί σε 3.348.500 άτομα, η Ελλάδα καταλαμβάνει, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, την τρίτη θέση μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως προς αυτό το χαρακτηριστικό, με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία να βρίσκονται στην πρώτη και στη δεύτερη θέση αντιστοίχως.

Σε σύγκριση με το 2008, το ποσοστό των Ελλήνων σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό κατέγραψε αύξηση 3,7 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε το 2014 (κατά 7,9 μονάδες σε σύγκριση με το 2008), όταν το ποσοστό του πληθυσμού στην Ελλάδα σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανήλθε σε 36%.

Στο σύνολο των κρατών-μελών της Ε.Ε. βρέθηκε σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό το 2018 το 21,7% του πληθυσμού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 109,2 εκατομμύρια άτομα.

Οπως επισημαίνει η Eurostat, αν και το 2018 καταγράφεται σημαντική πτώση σε σύγκριση με το 2012, όταν το σχετικό ποσοστό έφτασε στο υψηλότερο σημείο του (24,8% του πληθυσμού στην Ε.Ε. ή 123,8 εκατομμύρια άτομα), ο στόχος που έχει τεθεί για το 2020 είναι πολύ μακριά και θεωρείται απίθανο να επιτευχθεί. Σύμφωνα με τον στόχο αυτό, πρέπει το 2020 να έχουν βγει από τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού τουλάχιστον 20 εκατ. άτομα σε όλη την Ε.Ε. σε σύγκριση με το 2008 (116,1 εκατ. άτομα). Ποια είναι η επίδοση έως τώρα; Από τον κίνδυνο φτώχειας έχουν βγει (με βάση τα στοιχεία του 2018) 8,2 εκατ. άτομα.

Βάσει των στοιχείων της Eurostat, οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά πληθυσμού που βρίσκονταν σε κίνδυνο φτώχειας το 2018 ήταν η Τσεχία (12,2%), η Σλοβενία (16,2%) και η Σλοβακία (16,3%).

Καθημερινή

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…