Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οφέλη των μονώσεων και των ανακαινίσεων


Τα οφέλη στην μόνωση ταράτσας είναι πολλά. Μπορεί να μην σχετίζονται με το αισθητικό κομμάτι ενός σπιτιού, συμβάλλουν όμως δραστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Τι κερδίζουμε με τη μόνωση ταράτσας;
- Διατηρεί τη θερμοκρασία:
Η ταράτσα σας ευθύνεται για το 25% της απώλειας της ζέστης του νοικοκυριού σας. Η μόνωση ταράτσας «παγιδεύει» τη θερμότητα του σπιτιού, δημιουργώντας ένα ζεστό κέλυφος που ευνοεί την ενεργειακή απόδοση, τη ζεστασιά και ένα υγιές εσωτερικό περιβάλλον. 
- Εμποδίζει τις διαρροές:
Η μόνωση ταράτσας μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο πρόληψης διαρροών. Αν η οροφή σας έχει μεγάλη διαρροή, θα επιβραδυνθεί από τη στεγανοποίηση της ταράτσας. Αν όμως δεν έχετε προβλέψει με αυτό τον τρόπο αφήνετε το σπίτι σας ευάλωτο σε ανεπιθύμητο νερό. Ακόμη και μία μικρή διαρροή μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ελέγχετε τακτικά τυχόν πηγές νερού από ρωγμές σε τοίχους του σπιτιού ή στα μπαλκόνια. 
- Προσθέτει αξία στο ακίνητο:
Ενώ η μόνωση ταράτσας μπορεί να μοιάζει με μία μικρή συνιστώσα του νοικοκυριού, αυξάνει άμεσα την αξία ενός σπιτιού. Η δομική ακεραιότητα μιας στέγης συνδέεται άμεσα με την αξία ενός σπιτιού. Μια ενισχυμένη μόνωση ταράτσας που ανταποκρίνεται στην εξέλιξη της αγοράς, μπορεί να αυξήσει την αξία ενός σπιτιού. Ομοίως, μία αδύναμη με ρωγμές ταράτσα μπορεί να μειώσει την αξία του. Όταν γίνεται λόγος για μόνωση ταράτσας αναφερόμαστε σε μία επένδυση που θα κάνετε στο ακίνητο σας.
- Προλαμβάνει την ανάπτυξη μούχλας
Η μόνωση εμποδίζει επίσης την ανάπτυξη μούχλας. Η μούχλα αναπτύσσεται σε υγρές και θερμές περιοχές. Η θερμομόνωση μπορεί να διατηρεί τη θερμότητα, αλλά γεμίζει τα κενά που δημιουργούνται μεταξύ της οροφής των τοίχων και άλλων πλαισίων. Εξαλείφει την πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας στα μέρη που συναντάται συνήθως, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση της. Για το λόγο αυτό, εάν έχετε σημάδια μούχλας θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά τη μόνωση του σπιτιού σας. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε πολύτιμο  χρόνο αλλά και χρήματα σε βάθος χρόνου.
Γιατί να προχωρήσουμε και σε ανακαίνιση μπάνιου;
Υπάρχουν δύο λόγοι που κάποιος αποφασίζει να προχωρήσει σε ανακαίνιση μπάνιου. 
- Ο πρώτος και απολαυστικότερος είναι για αισθητικούς και  ψυχολογικούς λόγους. Μια αλλαγή στο σπίτι μας, σε βασικούς χώρους που χρησιμοποιούνται συχνότερα, όπως το μπάνιο, μας ανανεώνει, γιατί δίνει νέα πνοή στο χώρο μας και κατ’ επέκταση και σε μας. Μια ανακαίνιση λειτουργεί, μετά το τέλος της, και σαν ψυχοθεραπευτής αφού μας ανεβάζει την ψυχολογία και τη διάθεση να επιστρέφουμε στην εστία μας, στη φωλιά μας για να απολαύσουμε την αλλαγή.
- Ο δεύτερος λόγος και απευχόμενος είναι να υπάρχει κάποια βλάβη ή διαρροή, γεγονός που καθιστά τις περισσότερες φορές υποχρεωτική μια ανακαίνιση. Ουδέν κακόν αμιγές καλού, βέβαια.
Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν μπορούμε ή και πρέπει να προχωρήσουμε τόσο σε μόνωση ταράτσας όσο και σε ανακαίνιση μπάνιου για να προλάβουμε τυχόν προβλήματα, να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να αναδιαμορφώσουμε το στυλ του μπάνιου μας.
Άρθρο από ανακαίνιση μπάνιου Dynamichome.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.