Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ομιλία Δ. Σταμενίτη στη συζήτηση επι του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Επενδύω στην Ελλάδα»


Στα πλαίσια της συζήτησης επι του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Επενδύω στην Ελλάδα» που εξελίσσεται αυτές τις μέρες στην ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης πραγματοποίησε ομιλία την Τετάρτη το μεσημέρι.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε στην ανάγκη η ελληνική οικονομία να αφήσει οριστικά πίσω της την περίοδο της ύφεσης, μακριά από τον κίνδυνο της επιστροφής στα δύσκολα και εξοντωτικά χρόνια, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο που διαδραματίζει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει στη νέα εποχή σημειώνοντας: «Το παρόν κείμενο αποτελεί ένα  πολυνομοσχέδιο που ρυθμίζει και επιλύει προβλήματα, ξεπερνά εμπόδια και θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας, αντιμετωπίζοντας τη δημόσια λειτουργία ως ένα ενιαίο σύνολο. Δηλαδή, δεν νομοθετούμε αποσπασματικά αλλά με βάση μια ολοκληρωμένη διαδρομή, ξεκινώντας από το πλαίσιο που ρυθμίζει τη δημιουργία μιας επιχείρησης, μέχρι τους κανόνες που πρέπει να τηρεί ο επιχειρηματίας με στόχο την προστασία των εργαζομένων έως και την περιβαλλοντική συμμόρφωση των επιχειρήσεων και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος». 
Αναφερόμενος βασικές στοχεύσεις του εν λόγω νομοσχεδίου ο κύριος Σταμενίτης υπογράμμισε: «Αν θέλαμε να εξηγήσουμε με απλά λόγια τι ακριβώς νομοθετούμε σήμερα θα έπρεπε να σταθούμε σε τρία σημεία: Πρώτον, ότι προχωράμε σε μεγάλες και μικρές μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στην υπέρβαση των παθογενειών, οι οποίες αναδύθηκαν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και λειτούργησαν ως βαρίδια που τραβούσαν την ελληνική οικονομία προς τα κάτω. Δεύτερον, ότι εξασφαλίζουμε ότι δεν θα βρεθούμε ξανά στην ίδια θέση. Θα θεραπεύσουμε δηλαδή τα προβλήματα, δεν θα τα μπαλώσουμε απλώς. Τρίτον, ότι γνωρίζουμε πολύ καλά πως για να πετύχουμε τα παραπάνω πρέπει να ενισχύσουμε την επενδυτική πρωτοβουλία, δημόσια και ιδιωτική». 
Κλείνοντας την ομιλία του ο Διονύσης Σταμενίτης στάθηκε για ακόμη μια φορά, όπως την περασμένη Τετάρτη στη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στην ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος με την οποία επιλύνονται σημαντικότατα προβλήματα στην περιοχή του Νομού Πέλλας και ανακουφίζουν ένα μεγάλο μέρος πολιτών, κυρίως στην Αλμωπία και αφορούν στους δασικούς συνεταιρισμούς. Ειδικότερα υπογράμμισε: «Εδώ να επαναλάβω και ένα σχόλιο μου σχετικά με τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τους Δασικούς Συνεταιρισμούς. Και αναφέρομαι στην πολύ ουσιαστική παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που πραγματικά ανταποκρίθηκε άμεσα και προχώρησε στην παράταση της εφαρμογής του νόμου 4423/2016 μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2020, ώστε να δοθεί περιθώριο στους δασικούς συνεταιρισμούς να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Επίσης, απαλείφεται η διάταξη που απαγόρευε στους συγγενείς πρώτου βαθμού των εμπόρων ξυλείας να ασκούν το επάγγελμα του υλοτόμου, να είναι μέλη δηλαδή δασικών συνεταιρισμών».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.