Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έντονες οι διαμαρτυρίες στην ευρεία σύσκεψη για το ενδεχόμενο έλευσης μεταναστών–προσφύγων στη Σκύδρα (βίντεο)


"Πλημμύρισε" από πολίτες η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας το μεσημέρι του Σαββάτου, κατά την ευρεία σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από δημοσιεύματα στον τύπο σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζει τη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα σε στρατόπεδα, μεταξύ των οποίων και το στρατόπεδο "Δούμτσα Μαργαρίτη" στην Σκύδρα.

Η δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου που έλαβε πρώτη το λόγο, περιγράφοντας τα τελευταία γεγονότα, ανέφερε ότι τα πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ και δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το θέμα. Στις επαφές που είχε μεταξύ των οποίων και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον οποίο εξέφρασε τις αντιρρήσεις της και την δυσαρέσκειά της, διότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το σχεδιασμό εγκατάστασης προσφύγων – μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο της Σκύδρας.
Στη συνέχεια της ομιλίας της ανέφερε ότι πριν τη σημερινή σύσκεψη δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ο οποίος της είπε ότι την εβδομάδα που έρχεται θα συναντηθούν μαζί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα προκειμένου να συζητηθεί η ανεύρεση νέου χώρου. 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Πέλλας Δ. Σταμενίτης, Β. Βασιλειάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ι. Τζαμτζής, κληρικοί και πολίτες. 

Η απόφαση που εκδόθηκε από τη ευρεία σύσκεψη:
"Κρίνει απαράδεκτη, διαμαρτύρεται εντόνως και καταδικάζει την περιφρόνηση των Τοπικών Αρχών και της Τοπικής Κοινωνίας που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.
Καλεί  και ζητάει με αποφασιστικότητα την ανάκληση της απόφασης (εφόσον έχει ληφθεί) για τη μεταφορά μεταναστών στο στρατόπεδο «Δούμτση Μαργαρίτη» λόγω ακαταλληλότητας του χώρου.
Δηλώνει και προτείνει τη διάθεσή μας  να συζητήσουμε όλοι μαζί οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των άλλων Τοπικών Φορέων την επιλογή του καταλληλότερου χώρου στην Πέλλα ώστε να διασφαλίζονται η ηρεμία της τοπικής κοινωνίας αλλά και ο σεβασμός στις ανθρώπινες αξίες και τις ζωές των συνανθρώπων μας, που καταφεύγουν στη χώρα μας για προστασία από τους πολέμους, διώχνοντάς τους από τις εστίες τους. 
Συνιστά στους συμπολίτες μας ψυχραιμία, σύνεση, χωρίς εμπάθειες, οξύτητες και εν θερμώ αντιδράσεις.
Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους αρμοδίους να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τη βούληση των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας πριν από τη λήψη κάποιας απόφασης και υλοποίησης ενεργειών πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως το προσφυγικό – μεταναστευτικό, διότι όσοι αποφασίζουν μόνοι τους φέρουν ακέραια την ευθύνη των αποτελεσμάτων και των συνεπειών των αποφάσεών τους."
sissk
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Τι της είπε;
    Θα πάνε παντού...
    Έτσι ενοούσε ο Κούλης ο ζηλιάρης ότι θα λύσει το πρόβλημα. Και τον αποκαλώ ζηλιάρη γιατί ζήλεψε τον Αλέξη και σου λέει: Αυτός τους κουβάλησε. Τι πρέπει να κάνω εγώ για να τον ξεπεράσω;
    Δεν θα σφραγίσω τα σύνορα όπως πίστευαν οι αφελείς που με ψήφισαν αλλά θα τους μοιράσω σε όλη την χώρα ώστε να ανοίξει ο χώρος στα νησιά και να έρθουν άλλοι.
    Ποιος λοιπόν θα είναι πιο αρεστός στα ξένα αφεντικά που κάνουν κουμάντο στην μνημονιακή Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΔΑΝΤΟΝ;
    ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΌ, ΕΓΩ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ........... ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ
    ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞHΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ;
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΥΤΕΣ....ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΡΑΙΟΣ Ο ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΤΟ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 4 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ. ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙΣ.ΚΡΥΨΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άντε να σας δω τώρα δεξιουληδες τι θα κάνετε; πριν σας έφταιγε ο Τσίπρας, η Τζάκρη και ο Σηφάκης. Τώρα τι λένε οι βουλευτές τη; ΝΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά από πολλά χρόνια είδα ενωμένους τους Σκυδραίους.Είδα να ξεσηκώνονται και να κερδίζουν μια μάχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΑΕΡΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ? ΤΙ ΖΟΥΜΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΗ ΜΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oπως ολοι καταλαβαμε μεταναστες θα ρθουνε παντου και οι δημαρχοι καιγονται να μειωσουν τις αντιδρασεις. Κυριακο αλλα εταξες. Μας δουλεψες ολους. Στα αγγλικα πως γραφεσαι; Με κ η με c ; Περασες σε ψεματα και τον αλεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κούλης απλά είναι η άλλη όψη του ίδιου δημοκρατικού νομίσματος. Η πρώτη είναι ο Αλέξης.
      Από την μετααπολίτευση και μετά αυτήν την εναλλάγη δεν είχαμε και φτάσαμε σε αυτό το χάλι;
      ¨Οσο αφορά τους βολευτάδες αυτού του Νομού, βολεμένοι είναι με την ψήφο των κατοίκων και τώρα την καρεκλίτσα τους κοιτάνε. Αντίδραση από αυτούς μην περιμένετε γιατί δεν θέλουν να χάσουν το πόστο που έπιασαν με τόσο κόπο.
      Καλά για τον Τζαμ, δεν συζητάμε γιατί το είπε και όσοι δεν το κατάλαβαν.........
      Στις επόμενες εκλογές ψηφοφόρε ξέρεις........ξανά τα ίδια έτσι και αλλιώς μυαλό δεν βάζεις.
      Καλώς να τους δεχτείς τους λαθρό, γιατί λαθρό είναι και όχι μετανάστες ή πρόσφυγες όπως όλα τα γνωστά μμε θέλουν να μας τα παρουσιάζουν, για να απολαμβάνουν παρέα μαζί σου ότι έχει φτιαχτεί σε αυτόν τον τόπο με τον δικό σου αγώνα και στερήσεις.
      Όταν αντιληφθεις τι θα έχεις χάσει θα είναι αργά και δυστυχώς δεν θα μπορείς να το ανακτήσεις.

      Διαγραφή
    2. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.
      ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΟ;
      ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΛΕΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΑΝΕ - ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ ΗΤΑΝ ΝΕΑΡΟΣ - ΚΑΙ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ ΩΣ ΤΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΥΤΡΩΝΕ.
      ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ, ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ;
      ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΘΕΛΑΝ, ΤΩΡΑ ΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΠΥΞΗ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.
      ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΟΡΙΜΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ Π@Π@ΡΙ@ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.

      ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΕ ΧΡΟΝΟ DT ΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΩΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..
      Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥ ΡΑΓΙΑ

      Διαγραφή
  8. Συγχαρητήρια για το σχόλιο σου . Δυστυχώς δεν βάζουμε μυαλό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φάτε ΝΔ τώρα, τουλάχιστον οι Ζαίοι τα λέγανε και τα πιστεύανε, τώρα αυτοί τι κάνουν δλδ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή στα όρια της ΠΕ Πέλλας που, στην άλλη ΠΕ, ρε είναι δυνατόν τι είναι αυτά που λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θλιβεροι όλοι τους ,μισάνθρωποι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΖΩΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟ,ΚΣΙ ΣΕΙΣ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.