Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανάκληση δημητριακών από τον ΕΦΕΤ


Σε ανάκληση προϊόντος δημητριακού προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), λόγω μη αναγραφής δυνητικά αλλεργιογόνων συστατικών.

Πιο συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της διενέργειας τακτικών ελέγχων, διαπίστωσε ότι στην επισήμανση του προϊόντος «sandiemi – Bran sticks χωρίς ζάχαρη (all bran)», δεν αναγράφεται ότι το προϊόν περιέχει γλουτένη και μπορεί να περιέχει σόγια, γάλα και ίχνη ξηρών καρπών. Η γλουτένη, η σόγια, το γάλα και οι ξηροί καρποί είναι συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία ή δυσανεξία και να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτά.

Πρόκειται για τρόφιμο με την εμπορική ονομασία «sandiemi – Bran sticks χωρίς ζάχαρη (all bran)», το οποίο διακινείται στην Ελλάδα σε συσκευασίες των 250g, από την επιχείρηση «Το Υγιεινό μας Σπίτι» (Οδός Κοιμήσεως Θεοτόκου 62, Άγιος Στέφανος Αττικής).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση την άμεση ανάκληση/απόσυρση του εν λόγω προϊόντος με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.08.2020 και οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), εφόσον έχουν ευαισθησία στη γλουτένη, στη σόγια, στο γάλα και τους ξηρούς καρπούς να μην το καταναλώσουν.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.