Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Πιο κοντά στην τροφοδοσία με φυσικό αέριο η Σκύδρα, Αριδαία, Έδεσσα και Νάουσα


Σε ανακοίνωσή της για την τροφοδοσία με φυσικό αέριο περιοχών της Πέλλας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδώρα Τζάκρη αναφέρει:

Πιο κοντά στην τροφοδοσία με φυσικό αέριο η Σκύδρα, η Αριδαία, η Έδεσσα και η Νάουσα από το σημείο εξόδου του ΤΑΠ στο ΑΣΠΡΟ της Σκύδρας που συμπεριλήφθηκε στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΣΦΑ 2020-2029 του ΔΕΣΦΑ

Έπιασαν τόπο οι προσπάθειες και οι πρωτοβουλίες της βουλευτή

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη για πολλούς μήνες επιδίωκε να ενταχθούν οι πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (πλην των Γιαννιτσών που έχουν συμπεριληφθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, αλλά με την τεχνολογία της τροφοδοσίας με συμπιεσμένο αέριο)  στο πρόγραμμα κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου. Ως αιτιολογία του αποκλεισμού των υπολοίπων πόλεων από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας προβαλλόταν το επιχείρημα ότι ο νομός δεν μπορούσε, λόγω μεγάλης απόστασης, να τροφοδοτηθεί από τον αγωγό μεταφοράς αερίου του ΔΕΣΦΑ.
Προ αυτής της δυσκολίας η βουλευτής έστρεψε τις προσπάθειές της προς τον ΤΑΠ, ο οποίος διασχίζει τον νομό μεταφέροντας αέριο από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ιταλία, με δυνατότητα να μετατρέψει το βαλβιδοστάσιό του στο ΑΣΠΡΟ της Σκύδρας σε σημείο εξόδου του αερίου για να τροφοδοτηθούν οι πόλεις του νομού (Έδεσσα, Γιαννιτσά, Σκύδρα και Αριδαία), αλλά και πόλεις γειτονικών νομών, όπως η Νάουσα.
Όμως η μετατροπή του βαλβιδοστασίου αποδείχθηκε μία εξαιρετικά περίπλοκη περίπτωση, αφού απαιτούνται νομικές, ρυθμιστικές, κανονιστικές, τεχνικές, εμπορικές και επιχειρηματικές συμφωνίες και διευθετήσεις που για πρώτη φορά θα απασχολούσαν τη χώρα μας.
Στις περίπλοκες αυτές διευθετήσεις εμπλέκονται το ΥΠΕΝ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΔΑ, η ΡΑΕ, ο ΤΑΠ και ο ΔΕΣΦΑ.
Σε μαραθώνιες συναντήσεις και πολύμηνες επαφές και επικοινωνίες της βουλευτή με τους επικεφαλής των παραπάνω φορέων, ήτοι τον τέως Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γιώργο Σταθάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΡΑΕ κ. Νίκο Μπουλαξή, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Δημήτρη Τζώρτζη, τον Διευθύνωντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ κ. Θεόδωρο Τερζόπουλο και τον Διευθυντή Δραστηριοτήτων Στρατηγικής & Ανάπτυξης της ΔΕΣΦΑ κ. Δημήτρη Καρδοματέα και την Country Manager Greece του TAP κ. Κατερίνα Παπαλεξανδρή συμφωνήθηκε ο ΤΑΠ να παραχωρήσει τον χώρο του βαλβιδοστασίου για τη μετατροπή σε σημείο εξόδου του αερίου και ο ΔΕΣΦΑ να αναλάβει το κόστος της επένδυσης για τη μετατροπή αυτή.
Σήμερα,  οι προσπάθειες της βουλευτή άρχισαν να καρποφορούν και να υλοποιούνται, αφού η επένδυση για τη μετατροπή συμπεριλήφθηκε στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΣΦΑ 2020-2029 που δημοσίευσε για διαβούλευση ο  ΔΕΣΦΑ. Έτσι, στη σελίδα 31 και στο έργο με κωδικό 2.1.2.17 εμφανίζεται πλέον η επένδυση των 3.000.000 € που απαιτούνται για την κατασκευή της σχετικής υποδομής.
Αρκετά απομένουν να γίνουν ακόμη, για τα οποία η βουλευτής δεσμεύεται να επιδιώξει την υλοποίησή τους μέχρι την τελική αεριοδότηση των πόλεων του νομού Πέλλας.










Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Θα μοιράζει αέριο σε μπουκάλια η βουλευτής μάλλον άλλος τρόπος να φτάσει αριδαια δεν υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω πάντως παρήγγειλαν λέβητα αερίου.
      Τι στο διαλο τοσα αέρια μας ρίχνουν θα πιάσουν τόπο

      Διαγραφή
    2. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
      ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΓΙΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.
      ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΘΑ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

      Διαγραφή
    3. Και το συνεργείο δωρεά από την τζάκρη θα είναι μην ψάχνετε θα μας συνδέσει όλους κανονικά

      Διαγραφή
  2. ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΧΙΛΙΟΕΙΠΟΜΕΝΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΑΠ ΚΑΙ Η ΣΚΥΔΡΑ ΚΑΙ Η ΕΔΕΣΣΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αγωγός ηταν "τρανζιτ" και ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να τροφοδοτηθούν οι περιοχές που διέρχεται. Μικρα αθωα(;) ψέματα.

      Διαγραφή
    2. Από όσο ξέρω και έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια περνοντας από εκεί τυχαία..
      Η έξοδος (βάση) για Έδεσσα .. Νάουσα Αριδαία κτλ.???... βρίσκεται επάνω στην Αγία Φωτεινή.. εκτός και αν τα βάλανε όλα εκείνα μόνο για το χωριό εκείνο....

      Διαγραφή
  3. Γιωργο δεν ηταν τραντζιτ, η συμφωνια για τον ταπ προεβλεπε 3 εξοδους, ημια στο Ασπρο, για να παρει η Σκυδρα....Ο συριζα την καταψηφισε την συμφωνια του ΤΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιο κοντά είναι το φεγγάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.