Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάκης Αρναούτογλου: Κατεβάστε χειμωνιάτικα (βίντεο)


Ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου έκανε την πρόγνωσή του τόσο για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, υποστηρίζοντας ότι θα έχουμε καλό καιρό, προειδοποιώντας όμως πως από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας ο καιρός αλλάζει, καθώς έρχονται ψυχρές αέριες μάζες σε όλη τη χώρα, που θα ρίξουν τη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου η αλλαγή του καιρού θα αρχίσει να φαίνεται από την Τετάρτη το απόγευμα και από τα βόρεια της χώρας. Εκεί αναμένονται κάποιες τοπικές βροχές τη νύχτα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου: «Από Πέμπτη μπαίνουμε σε αλλαγή του καιρού με βροχές σε όλη τη χώρα και πτώση της θερμοκρασίας». Ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ αναφέρεται σε μια ατμοσφαιρική διαταραχή, ένα εκτεταμένο σύστημα ,που θα κινηθεί και θα κατέβει στα Βαλκάνια με βροχές και χιόνια.

Αυτό το σύστημα από την Πέμπτη θα επηρεάζει όλη την Ελλάδα. «Οι θερμές αέριες μάζες των τελευταίων ημερών θα αντικατασταθούν με κρύο, κατεβαίνουν ψυχρές αέριες μάζες και ως αέρινος χείμαρρος ξεχύνονται στα Βαλκάνια», λέει ο Σάκης Αρναούτογλου. Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στη βόρεια Ευρώπη σημαντική ψυχρή εισβολή που δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και στη χώρα μας, προς τα ανατολικά και βορειοανατολικά, ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο.

«Η αλλαγή του καιρού θα περιλαμβάνει ψυχρές αέριες μάζες, χειμωνιάτικου τύπου, για μεγάλο κομμάτι της βορειοανατολικής Ευρώπης. Τα πλοκάμια της ψυχρής εισβολής φαίνονται να απλώνονται προς το πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου και λίγο πιο νότια, ίσως φτάσουν στα Βαλκάνια και μπορεί να επηρεάσουν τη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.