Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέο σύστημα διακανονισμού οφειλών στην ΔΕΗ, πιο ευνοϊκό και για αγρότες


Ένα νέο σύστημα διακανονισμού οφειλών εγκαινιάζει από σήμερα 1η Οκτωβρίου η ΔΕΗ, προς υλοποίηση των εξαγγελιών του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα ειδικά για τους αγρότες αλλά και του υπουργού Ενέργεια κ. Χατζηδάκη.

Το νέο σύστημα έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των αγροτών με χρέη στην ΔΕΗ, η οποία δέχονταν τα πυρά των αγροτών λόγω των μεγάλων ποσών που τους απαιτούσε ως προκαταβολή για επανασύνδεση ρεύματος. Ένα ρεύμα που στερούνταν σε πολλές περιπτώσεις οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις κατά την παραγωγική διαδικασία (πότισμα κ.λπ.).

Σύμφωνα τώρα με το νέο πλαίσιο δεν θα απαιτείται από την ΔΕΗ προκείμενου για ένταξη στην ρύθμιση αγροτών και όχι μόνον, προκαταβολή τα μισά λεφτά του χρέους, αλλά μόλις το 10%, 20% και σε εξαιρετικές περιπτώσεις το 30%. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα 1η Οκτωβρίου η επιχείρηση «η ΔΕΗ εφαρμόζει από σήμερα, 1η Οκτωβρίου 2019, ένα νέο, απλούστερο και αυτοματοποιημένο σύστημα διακανονισμού οφειλών που όχι μόνο δίνει δυνατότητα σε εκατομμύρια οφειλέτες να κάνουν μια νέα αρχή, αλλά και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ταχεία μείωση των συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Επιχείρηση, που αγγίζουν τα 2,7 δισ. ευρώ.

Το νέο σύστημα προβλέπει χαμηλότερες προκαταβολές σε σχέση με ό,τι προβλεπόταν έως σήμερα : δεν θα υπερβαίνουν το 20% ή εναλλακτικά το 30% (αν επιλεγούν περισσότερες δόσεις) έναντι 40-50% έως σήμερα.

Η διαδικασία έγκρισης θα είναι αυτοματοποιημένη και θα γίνεται άμεσα στα καταστήματα της ΔΕΗ με την υποβολή της αίτησης. Ο πελάτης θα χρειάζεται να προσκομίσει μόνο τον τελευταίο λογαριασμό του, την αστυνομική του ταυτότητα και τον ΑΦΜ του. Επιπλέον από την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 θα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις και τηλεφωνικά στο 11770». 

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΔΕΗ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.