Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή της Δημάρχου Σκύδρας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό στη Σκύδρα


Επιστολή με θέμα το μεταναστευτικό – προσφυγικό απέστειλε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου προς τους κ.κ.: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Πρώτης Υποδοχής Πάτροκλο Γεωργιάδη, τον Ειδικό Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Μεταναστευτικής Πολιτικής Μάνο Λογοθέτη, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Λογοθέτη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής (αρ.πρ.11340/23-10-2019) έχει ως εξής: 

Θέμα: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ

Κύριοι Υπουργοί, κ. Υφυπουργέ, κ. Γενικέ και Ειδικέ Γραμματέα, κ. Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη,
Από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφορήθηκα ότι προτίθεστε να μεταφέρετε μετανάστες και πρόσφυγες στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο  «ΔΟΥΜΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ» .
Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμιά επίσημη ενημέρωση από κανένα Υπουργείο. Ζητώ εναγωνίως και συνεχώς συνάντηση και τηλεφωνική επαφή με όλους τους αρμοδίους, πλην όμως αυτό μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν κατέστη εφικτό!
Λάβατε μια απόφαση για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αγνοώντας την Δημοτική Αρχή, την οποία και μέχρι τώρα δεν έχετε ενημερώσει. Καταδικάζουμε αυτή την περιφρόνηση των Τοπικών Αρχών και της Τοπικής Κοινωνίας, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής!
Η οποιαδήποτε απόφαση για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Νομού Πέλλας θα πρέπει να ληφθεί  αφού προηγουμένως συζητήσουμε όλοι μαζί οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους λοιπούς αρμοδίους για την επιλογή του καταλληλότερου χώρου. Καταδικάζουμε αυτή την προκλητική αγνόηση των Δημοτικών Αρχών.
Επιτρέψτε μου να σας επισημάνω τα εξής: Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης (!), ότι προτίθεστε να εγκαταστήσετε μετανάστες και πρόσφυγες στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο  «ΔΟΥΜΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ» στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας, που βρίσκεται μόλις 400 μέτρα από το κέντρο της μικρής μας πόλης. Σας ενημερώνουμε ότι το εν λόγω στρατόπεδο βρίσκεται σε απόλυτη επαφή απ΄τη μια πλευρά με τις Εργατικές Κατοικίες, το Κέντρο Υγείας, και από την άλλη πλευρά του γειτνιάζει με το Τελωνείο, τον χώρο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Συλλόγου «Στοργή» της Σκύδρας όπως και με επιχειρήσεις και σταυλικές εγκαταστάσεις.
Ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Σκύδρας στο παρελθόν κρίθηκε ακατάλληλος από όλα τα Υπουργεία και εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι κατά καιρούς ανακινούσαν το θέμα μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στα ενδότερα της χώρας. Γι αυτό και είχαν το συγκεκριμένο στρατόπεδο εκτός σχεδιασμού, των υποψήφιων για την μεταφορά τους χώρων, ακριβώς επειδή τον έκριναν ακατάλληλο για τους παραπάνω λόγους και επιπλέον γιατί πρόκειται για μερικά ερειπωμένα κτίρια χωρίς καν σκεπή.
Το κυριότερο όμως είναι ότι η έκταση του Στρατοπέδου «ΔΟΥΜΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ»  παραχωρήθηκε από την πρώην Κοινότητα Σκύδρας με το υπ΄ αριθμ. 25486/18-08-1958 συμβόλαιο του συμβολαιογράφου Λουκά Στεργίου – Κόκκαλη στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.Ε.Θ.Α.), έκταση 206.000 τ.μ. στην τοποθεσία «Μουραμπάτα», υπό τον όρο ότι θα είναι οριστική μόνο εάν χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικές ανάγκες. Σε περίπτωση αποχωρήσεως των στρατιωτικών μονάδων η παραπάνω έκταση θα επανέλθει στην κυριότητα της κοινότητας Σκύδρας. Ομοίως με το υπ΄ αριθμ. 27531/15-01-1974 συμβόλαιο του συμβολαιογράφου Βασιλάκη Στεργίου – Γεωργίου η κοινότητα Σκύδρας παραχώρησε  στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.Ε.Θ.Α.), έκταση 75.200 τ.μ. στην τοποθεσία «Τούμπα», υπό τον όρο ότι θα κατασκευαστεί στρατιωτικό αεροδρόμιο προσγείωσης αεροσκαφών «Ε.ΠΑ.Ρ.» εντός τριετίας. Μη εκπληρούμενου του σκοπού αυτού (αφού δεν κατασκευάστηκε στρατιωτικό αεροδρόμιο) η δωρούμενη έκταση θα επανέλθει αυτοδικαίως στην κυριότητα της κοινότητας Σκύδρας. Τέλος, με το υπ΄ αριθμ. 28359/13-05-1974 συμβόλαιο του συμβολαιογράφου Βασιλάκη Στεργίου – Γεωργίου η κοινότητα Σκύδρας παραχώρησε  στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.Ε.Θ.Α.), έκταση 34.125 τ.μ. στην τοποθεσία «Τούμπα», επίσης, υπό τον όρο ότι θα κατασκευαστούν αποθήκες καυσίμων εντός τριετίας. Μη εκπληρούμενου του σκοπού αυτού η δωρούμενη έκταση θα επανέλθει αυτοδικαίως στην κυριότητα της κοινότητας Σκύδρας.
Η μεγάλη έκταση του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου σύμφωνα με τα ανωτέρα συμβόλαια, επανέρχεται αυτοδικαίως στο Δήμο Σκύδρας! Το θέμα το έχουμε θέσει κατ΄επανάληψη στις εκάστοτε ηγεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Τ.Ε.Θ.Α., όμως συναντούσαμε την ακατανόητη άρνηση για την επίλυσή του.
Με δεδομένα τα παραπάνω και με βάση τις φήμες που κυκλοφορούν σε όλες τις εφημερίδες και τις ενημερωτικές  ιστοσελίδες, σας πληροφορούμε ότι η Τοπική μας Κοινωνία είναι ανάστατη και ξεσηκωμένη.
Και μην βιαστεί κανένας να  πει ότι δεν είμαστε ανθρωπιστές, διότι η Σκύδρα και οι κάτοικοί της ήρθαν στην πλειοψηφία τους ως πρόσφυγες το 1922. Και είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στους βομβαρδισμούς του πληθυσμού της πρώην Γιουγκοσλαβίας και τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε στην δεκαετία του 1990, φιλοξένησαν στα σπίτια τους πολλούς αμάχους και παιδιά, προσφέροντας απλόχερα την φιλοξενία τους στον πληττόμενο λαό της γειτονικής χώρας.
Απέναντι σ΄ αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης, παράλληλα ως κράτος να διασφαλίσουμε συνθήκες ανθρώπινες για την ασφαλή και αξιοπρεπή φιλοξενία των προσφύγων. 
Για όλους τους παραπάνω λόγους, πιστεύω ότι τελικά δεν θα επιμείνετε και θα ανακαλέσετε την απόφαση (αν υπάρχει τέτοια) για να μεταφέρετε μετανάστες και πρόσφυγες στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο  «ΔΟΥΜΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ». 
Είμαστε στην διάθεσή σας για να συζητήσουμε όλοι μαζί οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των άλλων Τοπικών Φορέων την επιλογή του καταλληλότερου χώρου στην Πέλλα ώστε να διασφαλίζονται η ηρεμία της τοπικής κοινωνίας αλλά και ο σεβασμός στις ανθρώπινες αξίες και τις ζωές των συνανθρώπων μας, που καταφεύγουν στη χώρα μας για προστασία από τους πολέμους, διώχνοντάς τους από τις εστίες τους. 
Αναμένοντας ακόμη να μου κλείσετε ραντεβού μαζί σας για να σας ενημερώσω έγκαιρα και έγκυρα!

Η Δήμαρχος Σκύδρας
 Αικατερίνη Ιγνατιάδου 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

17 comments:

  1. Έπρεπε ήδη να είσαι έξω από την πόρτα τους δήμαρχε και όχι να παρακαλάς να σου σηκωσουν το τηλέφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στην δήμαρχο Σκύδρας τα περί προσφύγων αλλού κύριοι της κυβέρνησεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως οι εν ενεργεία βουλευτές βάζουν τρικλοποδιές στην Ιγνατιάδου γιατί βλέπουν ότι έρχεται με φόρα και τα επόμενα χρόνια θα κυριαρχήσει και στην κεντρική πολιτική σκηνή...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΚΡΙΆ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΕΙΝΑΙ.
      ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΚΥΔΡΑΙΟΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ DANTE ΤΟΝ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ.
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΔΗΜΑΡΧΊΝΑ, ΦΟΒΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ.
      ΦΙΛΕ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ, ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΣΕ ΠΟΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. Είσαι και τελείως άσχετος 11.09...άλλος σύμβουλος της αγρότης βγήκε πρώτος σύμβουλος..πιπιλιζε την καραμελα

      Διαγραφή
  4. Ντροπή στη Δήμαρχο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Ας διαβάσει την παραβολή του καλού Σαμαρείτη και μετά να ξαναπάει στην Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή και στης επιλογές άλλος τους θέλει άλλος δεν τους θέλει λοιπόν οποίοι τους θέλουν να γραφτείτε σε μια κατάσταση πόσους θέλετε και να τους πάρετε στα σπίτια σας σαν καλοί σαμαριτες

      Διαγραφή
    2. Βέβαια όλοι οι ανώνυμοι κράζετε και κλασικά κάνετε κοκορομαχιες κρυμμένοι πίσω από μια οθόνη.η δήμαρχος έκανε ότι έκανε..... Υπάρχει ένας από εσάς να πει δήμαρχε πάμε μαζί στη Βουλή να διαμαρτυριθουμε; Ολοι περιμένετε να βγάλει το φίδι απτην τρύπα για εσάς κάποιος άλλος... Συμμετοχή όμως καμία ούτε στήριξη.κακνοσοι πιστεύετε ότι όλοι έχουμε δικαιωμα στη ζωή και τις επιλογές για απαντήστε μου παρακαλώ..γιατί δεν ρωτάτε τους κακομοιρους αυτούς ανθρώπους αν θέλουν να τους φιλοξενισετε εσείς στο σπίτι σας ; Χμμμμ σίγουρα γιατί έχετε και εσείς την επιλογή να μη θέλετε....σωπαστε μια φορα όλοι και σταμάτηστε να το παίζετε σωτήρες και παντογνώστες.... Γίνεται για μια φορα ένα για αυτοί την χώρα που πάει για ξεπούλημα και καταστροφή και όχι για να προστατέψετε τον ποπουλη σας και τα συμφέροντα σας....και όποιος έχει θέμα με ότι είπα μπορεί να έρθει να διαφωνήσουμε και από κοντά...δεν κρύβομαι ούτε θα κρυφτώ πότε.μακαρι η πολιτική σε αυτή την χώρα να ήταν λειτούργημα και όχι επάγγελμα να ξεχωρίσουν τα πρόβατα από τους λύκους..και ευχαρίστως θα έδινα όλο το χρόνο Μ στο να λυθούν τα προβλήματα αυτής της χώρας και αν είχα καν τα χρήματα θα τα εδηνα από την τσέπη Μ.

      Διαγραφή
  5. Κυβέρνηση=κανίβαλοι
    Έχει παρθεί η απόφαση δήμαρχε, αλλά δεν το ξέρουμε. Τώρα ας σκεφτούμε τρόπους να καταφέρουμε να επιβιώσουμε με αυτούς τους ιθαγενείς που θα έρθουν στις πόρτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυβέρνηση =κανίβαλοι ,ανάξιοι,βρώμικοι
    Αγαπητή μου Κατερίνα, η απόφαση έχει παρθεί πίσω από την πλάτη σου, αυτοί το έχουν κάνει ήδη. Τώρα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τους πρόσφυγες (ιθαγενείς)Η περιοχές μάς θα είναι φουλ παραβατικότητα, θα ζούμε αρματωμενοι κ θα φοβόμαστε να κυκλοφορούμε μόλις νυχτώνει. Τα ζώα τής κυβέρνησης αποφάσισαν ερήμην σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τυχεροί
    Θα γλιτωσετε απο τα αδέσποτα τουλάχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα μην περνάς από Σκύδρα

      Διαγραφή
    2. Θα είμαι σπίτι σού

      Διαγραφή
    3. σε πρόλαβα και μάλιστα έμεινα κατα ενθουσιασμένος !!!!!!!! τι φιλοξενία ήταν αυτή !!!!!!

      Διαγραφή
  8. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΑΘΡΟ ,ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΣΑ ΚΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΥΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ,ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ,ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ ΕΣΕ ΞΥΠΝΙΕ,ΠΑΡΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ ,ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΗΡΕΜΙΑ,ΟΧΙ ΜΟΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΕΞΩΩ. ΟΛΟΙΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με τέτοια Ελληνικά που γράφεις .....Τα παιδάκια απο Συρία σε κάνουν σκόνη

      Διαγραφή
  9. ιγνατιαδου σε πιάσανε στον ύπνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.