Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΔΕ για ιατρό του νοσοκομείου Νάουσας μετά από καταγγελία Γιαννιτσιώτισσας εκπαιδευτικού


Την διενέργεια  Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.)  για ιατρό –αναισθησιολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας  διέταξε η αναπλ. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ημαθίας, Ιωάννα Πέρβου, μετά από καταγγελία εκπαιδευτικού, κατοίκου Γιαννιτσών, μητέρας φοιτήτριας που νοσηλεύθηκε και χειρουργήθηκε στην εν λόγω νοσοκομειακή μονάδα μέσα στο καλοκαίρι.
Πιο συγκεκριμένα, η εκπαιδευτικός, με επιστολή- αναφορά της προς τον Διοικητή του νοσοκομείου Ημαθίας Δημ. Μαυρογιώργο και την Ιωαν. Πέρβου, με κοινοποίηση στον Διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας, Γεώργιο Κίρκο, κατήγγειλε «την ανάρμοστη, αντιεπιστημονική και απάνθρωπη συμπεριφορά επιμελήτριας του Νοσοκομείου Νάουσας (το ον/μο της γιατρού στη διάθεση της εφημερίδας μας), η οποία κατά την διάρκεια νοσηλείας της 19χρονης κόρης της, τις προσέβαλλε βάναυσα, δυσφήμισε το νοσοκομείο, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του, έπληξε την αξιοπιστία τους και φυσικά αντιμετώπισε με απάνθρωπο και απαξιωτικό τρόπο ασθενείς και συνοδούς». Στην καταγγελία γίνεται λόγος για «κατάπτυστη και απαράδεκτη συμπεριφορά της γιατρού που τρομοκράτησε και καταρράκωσε ψυχολογικά ένα κορίτσι (την κόρη της) που είχε εισαχθεί για πρώτη φορά σε νοσοκομείο και ετοιμαζόταν για χειρουργείο».

Σύμφωνα με την καταγγέλουσα, ενώ είχε γίνει από την προηγούμενη ημέρα η εισαγωγή και όλη η σχετική προετοιμασία για να χειρουργηθεί η κόρη της στην ορθοπεδική κλινική, η εν λόγω αναισθησιολόγος το βράδυ πριν από την προγραμματισμένη επέμβαση, στις 10.15, απευθυνόμενη στη συνοδό μητέρα και στη νοσηλευόμενη 19χρονη κόρη της «ζήτησε να ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ γιατί, όπως ισχυρίστηκε, δεν αναλαμβάνει προγραμματισμένα χειρουργεία- παρά μόνο έκτακτα- είναι πολύ κουρασμένη και –άκουσον άκουσον- οι ορθοπεδικοί κακώς κλείνουν ραντεβού χωρίς να το ξέρει η ίδια!»
Και στην καταγγελία της συνεχίζει: «Την προγραμματισμένη ημέρα της επέμβασης έβγαλαν από τα δωμάτια τους συνοδούς, ξανασυναντώ την κυρία  αυτή στο διάδρομο και με ρωτάει με έντονο ύφος "γιατί δεν έφυγα αφού δεν θα με αναλάβει και τζάμπα περιμένω". Της εξηγώ -όσο πιο ήρεμα μπορώ- ότι περιμένω τον γιατρό για εξηγήσεις και μου ανταπάντησε πως η ίδια μόνο έκτακτα χειρουργεία κάνει.».
Όπως επισημαίνει η ίδια στην εφημερίδα μας, τελικά η χειρουργική επέμβαση έγινε επιτυχώς λίγες ημέρες αργότερα χάριν στην ευσυνειδησία, τον επαγγελματισμό, την ευαισθησία και την άψογη συμπεριφορά των ορθοπεδικών γιατρών του νοσοκομείου Νάουσας.
Πριν από λίγες ημέρες, με πρωτοκολλημένο έγγραφό της, η αναπλ. Διοικήτρια της νοσοκομειακής μονάδας της Νάουσας κα Πέρβου γνωστοποίησε στην καταγγέλουσα μητέρα εκπαιδευτικό από τα Γιαννιτσά ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.)  για την διαπίστωση διάπραξης τυχόν πειθαρχικού παραπτώματος από την εν λόγω γιατρό σχετικά με όσα αναφέρονται στην καταγγελία.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.