Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα Γιαννιτσά



Κινητοποίηση στα Γιαννιτσά πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, ενώνοντας τη φωνή των εργαζομένων, ανέργων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων της πόλης με τις φωνές των χιλιάδων που διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη χώρα, ενάντια στο αντεργατικό “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο. 
Στη συγκέντρωση ο Δημήτρης Χατζηματθαίου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, υπογράμμισε ότι: 
“Τα Συνδικάτα, σε συνέχεια των δύο απεργιακών κινητοποιήσεων και των άλλων αγωνιστικών πρωτοβουλιών του προηγούμενου διαστήματος, συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στη νέα επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις και στη συνδικαλιστική δράση. Απέναντι στην προκλητική προπαγάνδα της κυβέρνησης, που επιχειρεί να παρουσιάσει το πολυνομοσχέδιο ως... «φιλεργατική τομή», αποκαλύπτουν το πραγματικό περιεχόμενο του νέου χτυπήματος στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 
Αναδεικνύουν επίσης την προσπάθεια να τεθεί υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο η λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων. 

Συνεχίζουν τον αγώνα ξεπερνώντας τα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που έκανε ό,τι μπορούσε για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου απέναντι στο νομοσχέδιο της ΝΔ, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων, σπέρνοντας σύγχυση και μοιρολατρία. 

Για να καταλάβουμε το πόσο υπηρετεί το πολυνομοσχέδιο τις επιδιώξεις των μονοπωλίων για το οποίο έχουμε εδώ και δύο μήνες γυρίσει τούμπα τον κόσμο, αρκεί κάποιος να παρακολουθήσει αυτό που συμβαίνει στις συζητήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στις επιτροπές της Βουλής. Αναστέναξαν τα έδρανα από φιλοφρονήσεις και εναγκαλισμούς εταίρων και κυβερνητικών υπουργών που οδηγούν το άρμα της «ανάπτυξης» εκεί που τα κέρδη θα αυγαταίνουν και ο λαός θα γίνεται θυσία για το καλό των λίγων.

Έχουμε ευθύνη να φτάσουμε παντού σε κάθε χώρο εργασίας να μεταφέρουμε αυτά που ετοιμάζουν για να μας καταδικάσουν στη δουλειά χωρίς δικαιώματα, με συνδικάτα δεμένα χειροπόδαρα. Να μην μείνει κανείς χωρίς να γνωρίζει το μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν." 
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης, ενώ παράλληλα με την αντίδραση στο πολυνομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν με βροντερά συνθήματα την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία με την κάλυψη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο Συριακό λαό.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.