Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η επόμενη μέρα για τα Λουτρά Πόζαρ


Τις αμοιβαίες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Λουτρών Πόζαρ, συζήτησαν χθες σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Τουρισμού υπό τον Υπουργό Χάρη Θεοχάρη, ο δήμαρχος Αλμωπίας και εκπρόσωποι του δήμου μαζί με τους βουλευτές του νομού Γ. Καρασμάνη, Δ. Σταμενίτη και Λ. Βασιλειάδη.

Σε δηλώσεις του στο makthes.gr ο δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης ανέφερε πως δόθηκαν εξηγήσεις από τη νέα διοίκηση του δήμου για τα βήματα που έχουν γίνει, όπως η κατάθεση του φακέλου αδειοδότησης για τη χορήγηση του ειδικού σήματος του ΕΟΤ και η τοποθέτηση μηχανικών και περιβαλλοντολόγων για την οριοθέτηση των ρεμάτων και την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που αφορούν στα παλαιά κτίρια των εγκαταστάσεων.
«Η Λουτρόπολη παραμένει ανοιχτή και παραμένει στο καθεστώς της κανονικότητας όπως συμβαίνει όλα τα χρόνια λειτουργίας. Έχει δοθεί πίστωση χρόνου από το υπουργείο για την ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αναμένεται σε τουλάχιστον 6 μήνες» υπογράμμισε ο κ. Μπάτσης.

Οι φορείς τόνισαν την ανάγκη αναπτυξιακού προγράμματος για τα Λουτρά Αριδαίας μέσω του υπουργείου αλλά και μέσω του νέου ΕΣΠΑ, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό μελέτες αναδιαμόρφωσης και μελέτες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου.
Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα μεγαλύτερης προβολής των Λουτρών Πόζαρ σε προγράμματα του υπουργείου Τουρισμού εντός και εκτός συνόρων.

Κινδύνευσε μία κερδοφόρα δημοτική επιχείρηση
Τα Λουτρά Πόζαρ που έχουν αναγνωριστεί και έχουν πιστοποιηθεί ως ένας από τους 66 ιαματικούς φυσικούς πόρους (ανάμεσα σε 118 ιαματικές πηγές σε όλη τη χώρα) προσελκύουν ετησίως 1.500.000 επισκέπτες. Ολόκληρη η οικονομία της περιοχής στηρίζεται στη βιώσιμη λειτουργία τους. Η εξασφάλιση αυτής έγκειται στους σωστούς χειρισμούς για μία κερδοφόρα δημοτική επιχείρηση.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στον νομό Πέλλας ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά», Χρήστος Γιαννούλης, τόνισε ότι «η απειλή λουκέτου σε 34 ιαματικές πηγές, είναι αποτέλεσμα πολυετών παραλείψεων, προχειρότητας και αδιαφορίας. Τα λουτρά Πόζαρ με την πίεση και την πολιτική ευθύνη όλων μας δεν θα κλείσουν. Αν όμως με τη λήξη της παράτασης λειτουργίας που έλαβαν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης, ελλοχεύει ο κίνδυνος να περάσουν σε ιδιώτες», είπε ο ίδιος, ανοίγοντας έναν διάλογο για την μελλοντική αξιοποίηση της Λουτρόπολης.

Γ. Καρασμάνης: «Μπορούν να γίνουν συμπράξεις του δήμου με ιδιώτες»

Σε σχόλιό του στο makthes.gr ο βουλευτής ΝΔ Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης υποστηρίζει ότι «δεν αποκηρύσσουμε τον ιδιωτικό τομέα, αλλά με όποια σύμπραξη γίνει με το δήμο, να γίνει με κρυστάλλινες διαδικασίες. Ήδη έχει ξεκινήσει κουβέντα για σύνδεση των Λουτρών με το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, μέσω τελεφερίκ», λέει ο Γ. Καρασμάνης.

«Είναι μία δημοτική επιχείρηση που λειτουργεί με κέρδος, οπότε δεν έχει συζητηθεί ποτέ να περάσει σε ιδιώτη» δηλώνει στο makthes.gr o βουλευτής ΝΔ Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, ενώ συμπληρώνει πως «θα μπορούσαν να παραχωρηθούν επιμέρους δραστηριότητες, όπως είναι σήμερα το αναψυκτήριο και το εστιατόριο των Λουτρών Πόζαρ, που ήδη έχει τη διαχείριση ιδιώτης» καταλήγει.

Η διαδικασία για την απόκτηση του ειδικού σήματος λειτουργίας ουσιαστικά κατέστη εφικτή από τον Φεβρουάριο του 2018 όταν η τότε υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εξέδωσε υπουργική απόφαση που ενεργοποιούσε παλαιότερη διάταξη νόμου.

makthes.gr - Δέσποινα Βογιατζόγλου

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.