Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αντιπεριφερειάρχης Ιορδάνης Τζαμτζής: «Οι λύσεις προκύπτουν μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία»


Συνάντηση εργασίας στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για προώθηση συνεργασιών μεταξύ Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση εργασίας στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας πραγματοποιήθηκε για την προώθηση επειγόντων θεμάτων που αφορούν τους Δήμους Έδεσσας και Σκύδρας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, η Δήμαρχος Σκύδρας κα. Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Έδεσσας κ. Μιχάλης Σαμλίδης, η Αν. Διευθύντρια Τεχνικών Έργων ΠΕ Πέλλας κα. Χύτα Άννα και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, αρμόδιοι σε θέματα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης των Δήμων και της ΠΕ Πέλλας. 

Στο επίκεντρο της συνεργασίας τέθηκαν η ασφάλεια, συντήρηση και επέκταση του οδικού δικτύου που εξυπηρετεί τους Δήμους Έδεσσας και Σκύδρας και, ειδικότερα, ο ηλεκτροφωτισμός, η κοπή των χόρτων και η βελτίωση της ενδοδημοτικής, αλλά και διαδημοτικής οδοποιίας. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς ο καθαρισμός ρεμάτων και χειμάρρων που διατρέχουν τους Δήμους Έδεσσας και Σκύδρας, για την αποφυγή πλημμυρών. 

Η ΠΕ Πέλλας υλοποιεί αυτήν την περίοδο ένα έργο καθαρισμού ρεμάτων στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, ενώ υλοποιείται μελέτη για συμπληρωματικό καθαρισμό ρεμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σκύδρας ύψους 550.000 ευρώ, όπου περιλαμβάνονται το ρέμα Βαλιβίτσα, ρέματα στις περιοχές Μαυροβουνίου, Προφήτη Ηλία, Ριζού, κ.ά. 

Εντωμεταξύ, μέσω των κεντρικών τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προωθείται η υλοποίηση του πολύ σημαντικού έργου καθαρισμού και αποκατάστασης πρανών της Τάφρου-66. Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 23 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που διατρέχει η Τάφρος-66 καθώς και των υδραυλικών και οικολογικών χαρακτηριστικών της. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής προωθεί παράλληλα την εκτέλεση εργασιών διαχείρισης δέντρων που έχουν αναπτυχθεί εντός της κοίτης της Τάφρου-66, εμποδίζοντας την οξυγόνωση και γρήγορη εκτόνωση των νερών σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Οξυγόνωση;;;; μωρέ μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.Δάνη κάνε αυτό που ξέρεις.Και η συνεργασία με Ιγνατιάδου φαίνεται να έχει καλό μέλλον για εδώ κάτω.Η ευκαιρία σας να αφήσετε εποχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο τελος Δανη θα βγαλει δελτιο τυπου η Ιγνατιαδου οτι σε ψηφισε κι ολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση;;; χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.