Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Κάλεσμα σε συστράτευση για τις Παρακάμψεις Γιαννιτσών - Χαλκηδόνας


Μετά τη δραματική τροπή που πήραν τα πράγματα, όσον αφορά το έργο των παρακάμψεων Γιαννιτσών - Χαλκηδόνας και την ανεπανόρθωτη έκθεση της κυβέρνησης, η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, με επιστολή της σε όλους τους επίσημους φορείς (Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Βουλευτές Πέλλας, Δημάρχους, Επιμελητήριο Πέλλας, ΤΕΕ, Εμπορικούς Συλλόγους, Δικηγορικούς Συλλόγους κ.λπ.) του Νομού Πέλλας, καλεί σε συντονισμό για τη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου δράσης, έτσι ώστε να αποτραπεί η οριστική παραπομπή αυτού του, ζωτικής σημασίας για την Πέλλα,  έργου στις καλένδες.


Το ακριβές κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Λίγες μέρες μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους παραγωγικούς φορείς, κατά τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ, όπου, αντί για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα υλοποιούν την προεκλογική του δέσμευση ότι ο δρόμος Θεσσαλονίκης - Έδεσσας είναι «πρώτης προτεραιότητας για τον ίδιο», δήλωσε ότι το έργο των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνος «είναι δυστυχώς τελείως ανώριμο, οι μελέτες ξεκινούν άμεσα από το Υπουργείο Υποδομών», δήλωση η οποία προκάλεσε σειρά αντιδράσεων στις οποίες πρωτοστάτησα προσωπικά, τόσο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και οι βουλευτές της ΝΔ στην Πέλλα, προέβησαν σε σειρά ανακοινώσεων στις οποίες χαρακτήριζαν το έργο των Παρακάμψεων ώριμο μελετητικά και έτοιμο προς κατασκευή. 
Ο αρμόδιος, όμως, Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, κατά τη συζήτηση την Παρασκευή 27-9-2019 της Επίκαιρης Ερώτησής μου στη Βουλή, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή την οριστική παραπομπή από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη του ώριμου (από 2-12-2013 που οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρέλαβαν και τις τελευταίες μελέτες) έργου των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, στις καλένδες, ξεπερνώντας σε παλινωδία και σε διγλωσσία ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό, στο μεν πρώτο σκέλος της απάντησής του χαρακτήρισε το έργο ανώριμο μελετητικά, καθώς λείπουν οι μελέτες κόστους οφέλους και οι κυκλοφοριακές μελέτες προέλευσης προορισμού, όπως χαρακτηριστικά είπε, στο δε δεύτερο σκέλος της απάντησής του, αναγκάστηκε να παραδεχτεί πώς ναι μεν υπάρχουν ώριμες μελέτες, αλλά άλλο η αναγγελία των έργων (…) και άλλο η χρηματοδότησή τους. 
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η οποία καταδικάζει τον Νομό Πέλλας σε υπανάπτυξη, εφόσον τον γυρίζει 30 χρόνια πίσω, όταν και πρωτοξεκίνησε να μελετάται το έργο των Παρακάμψεων και επειδή κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου δεν έγινε καν λόγος από τον αρμόδιο Υπουργό για την τύχη των μελετών των υπολειπόμενων τμημάτων, δηλαδή για τις μελέτες του οδικού τμήματος Μαυροβουνίου - Νότιας Παράκαμψης Έδεσσας της νέας χάραξης της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, [μήκους 9,4 χιλιομέτρων με δύο ανισόπεδους κόμβους (Ριζαρίου και Έδεσσας)], που είναι σχεδόν έτοιμο μελετητικά, καθώς υπολείπεται μόνο η μελέτη ηλεκτροφωτισμού και η μελέτη των ενδιάμεσων τεχνικών έργων και τις μελέτες του τμήματος «Ανάβαση του Άγρα», σας καλώ να συστρατευτούμε, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, παραμερίζοντας κάθε τι που μπορεί να αποδυναμώσει τον αγώνα μας. 
Σας καλώ λοιπόν να συντονιστούμε και να πραγματοποιήσουμε κοινή σύσκεψη, στην οποία θα πρέπει, αφού εκτιμηθεί η κατάσταση που προέκυψε μετά τα νέα δεδομένα, να αποφασισθεί ένα κοινό πλαίσιο δράσης έτσι  ώστε να αποτραπεί η οριστική παραπομπή αυτού του, ζωτικής σημασίας για την Πέλλα,  έργου στις καλένδες. 
«Πρώτα η Πέλλα» σημαίνει «όλοι στην πρώτη γραμμή».

Με τιμή
Θεοδώρα Τζάκρη
Βουλευτής Πέλλας 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. Κάποιες αληθειες πρεπει να λέγονται ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες και να μην παραμυθιαζοναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΣΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΔΕΚΕΤΙΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟ ΝΑ ΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΒΑΡΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον οδικό άξονα ΒΕΡΟΙΑ - ΝΑΟΥΣΑ - ΣΚΥΔΡΑ που είναι κατά τα 2/3 έτοιμος και έχουν αφήσει τόσα χρόνια το τελευταίο τμήμα προς Σκύδρα γιατί δε μιλάει κανείς ?

    Γιατί ο κύριος Τζιτζικώστας κάνει τον χαζό ?

    Μήπως να ρωτήσουμε κατοίκους από τα Λευκάδια Νάουσας να μας πούνε τι ακούγεται ??!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΊΣΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΑΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εσυ τζακρη επι πασοκ δεν τα ειχεσ βρει με μασ τουσ μαγαζατορεσ στα γιαννιτσα να μην φτιαχτει οδρομο τωρα τι ειναι αυτα που λεσ μασ δουλευεισ δεν ξεχναμε τζακρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυρια Τζακρη νομιζετε οτι απευθυνεστε σε ιθαγενεις.Σημερα στην εποχη του διαδικτυου, μπορεις και βρισκεις ταπαντα.Πεστε μου στα 4,5 χρονια τι κανατε εσεις για τον δρομο.Οταν ο συγχωριανος σου ζητουσε να απαντησει ο σπιρτζης και δεν ερχοτανε στην βουλη δηλωνοντας αναρμοδιος, εσεις τι κανατε;τουλαχιστον ο Καραμανλης ηρθε και σου απαντησε.Οταν το 2012 πηρανε τα 120 εκατομ. λεγατε δεν πειραζει υπαρχει το προγραμμα προσπελασιμοτητας με ενα δις και απο κει θα τα παιρνατε. Πηρατε νουλα. Οταν ο καρασμανης ρωτουσε απο ποιο προγραμμα θα χρημματοδοτηθει ,χρονο εναρξης κλπ εσεις την μπαλα στην εξεδρα, και τωρα ζητατε συστρατευση.Εχετε τεραστες ευθυνες! Δεν σας παιρνει .Και τουλαχιστον συνενοηθειτε .
    με τον συνχωρίανο σας γιατι γελιοποιηστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πλάκα είναι ότι αυτά που γράφει τα ...πιστεύει, δεν υπάρχει σωτηρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TZAKRH KAI KARASMANHS 200 XRONIA VOYLEYTES KAI DEN EKANAN TIPOTA GIA TON TOPO TOYS. OYTE ENA ERGO DEN EXEI THN YPOGRAFI TOYS OYTE ENA EINAI TRAGIKOI KAI OI DYO. FYSIKA TO IDIO TRAGIKOI EINAI KAI O BASILEIADHS ME TON STAMENITH NA MHN KOROIDEYOMASTE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΝ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ !!!ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ .ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΌΡΟΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εισαι ισοπεδωτικος (9.50), ψαξε τι απαντησε ο Καρασμανης στον σπιρτζη,εχει πλακα, " οι εξαγγελιες του σπιρτζη,παραμυθι χωρις δρακους". Βρες τις ανακοινωσεις της Ν.Δ,που χρηματοδοτησε τις μελετες το 2005,τα 120 εκατομ.,για τις παρακαμψεις και ενα σημαντικο ποσο απο το τομεακο προγραμμα του υπουργειου,για μαυροβουνι εδεσσα ,που ολα ταπηγαν στη θεσνικη παρομονη των εκλογων του12 επι ΠΑΣΟΚ,η κυρια Τζακρη τι εκανε; ΜΟΥΓΚΑ...Τωρα που ο Καραμανλης τις ειπε τις αληθειες, που οι μελετες ηταν ετοιμες το 2011,τωρα καλει σε επιστρατευση! Ειναι αργα για δακρυα Θοδωρα!!! Το 2011 που ηταν υφυποργος πετουσε αετο;τι να πω για την υποκρισια; Θου κυριε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ έδωσε τα χρήματα στον περιφεριάρχη Ψωμιάδη το 12 .Πρωθυπουργός ήταν ο Παπαδήμος , ο Πικραμένος ή ο Σαμαράς;;;;

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ 2012!!!

      Διαγραφή
  11. Για πυξ λαξ είναι οι παραμυθατζηδες. Άστο Θοδώρα το κάψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εισαι ισοπεδωτικός (9.50), ψάξε τι απάντησε ο Καρασμάνης στον Σπιρτζη, έχει πλάκα, " οι εξαγγελίες του Σπιρτζη, παραμύθι χωρίς δράκους". Βρες τις ανακοινώσεις της Ν.Δ, που χρηματοδότησε τις μελέτες το 2005,τα 120 εκατομ.,για τις παρακάμψεις και ενα σημαντικό ποσό από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου, για Μαυροβούνι Έδεσσα ,που ολα ταπηγαν στη Θεσ/νικη παραμονή των εκλογών του12 επι ΠΑΣΟΚ, η κυρια Τζακρη τι έκανε; ΜΟΥΓΚΑ...Τώρα που ο Καραμανλής της είπε τις αλήθειες, που οι μελέτες ήταν έτοιμες το 2011,τωρα καλεί σε επιστράτευση! Είναι αργά για δάκρυα Θοδώρα!!! Το 2011 που ήταν υφυπουργός πετούσε αετό; τι να πω για την υποκρισία; Θου κύριε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ
    Ο ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ,
    ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ,ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 12 ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΑΠΕΝΤΑΞΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,
    ΜΕ ΑΝΑΔΟΧΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΣΤΕΛΕΧΑΡΑ ΠΑΣΟΚ.
    Η ΘΕΟΔΩΡΟΥΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΣΟΚ, ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!!
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΩΝ ΦΟΥΓΑΡΩΝ!
    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΝΟΗΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που ήταν τότε ο Καρασμάνης σου να ενημερώσει τον κόσμο , συγκυβερνούσε το κόμμα του ,μήπως συμφώνησε και Ν.Δ;;;;;;Α... τότε απειλούσε δήθεν ότι δεν θα ψηφίσει μνημόνια και μοίραζε στο παζάρι τις επερωτήσεις του.Αυτός 25 χρόνια βουλευτής ,κανένα σημαντικό έργο δεν άφησε.Ετος απο ρουσφέτια στους ψηφοφόρους του.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.