Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Ο ΕΛΓΑ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων


Την μέγιστη επιτάχυνση των διαδικασιών καταβολής των αποζημιώσεων απαιτούν οι παραγωγοί της Πέλλας

Συνεργασία είχαν σήμερα 29-10-2019 στη Βέροια η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με την Προϊσταμένη του Καταστήματος του ΕΛΓΑ Βεροίας κ. Μαρία Παππά, τον επόπτη της Πέλλας κ. Χρήστο Καρούσο και την Τμηματάρχη κ. Βασιλική Γεωργιάδη για το χρονοδιάγραμμα της καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς για τις ζημίες που υπέστησαν στις παραγωγές τους κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο (2019). 
Όπως ενημέρωσε η κ. Παππά την κ. Τζάκρη, φέτος στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας, που επλήγησαν ιδιαίτερα από παγετούς,   χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλες, υποβλήθηκαν από τους παραγωγούς συνολικά 24.000 αιτήσεις αποζημίωσης (δηλώσεις ζημίας), έναντι 13.000 αιτήσεων το 2018. Το εκτιμητικό έργο έχει ολοκληρωθεί από τις αρχές του Σεπτέμβρη πλην των ενστάσεων του 2018, η εξέταση των οποίων ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών και τα πορίσματα των ενστάσεων για τις ζημίες του 2018 θα αποσταλούν στους παραγωγούς μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2019. 
Η κ. Τζάκρη επεσήμανε στην Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βεροίας την ανάγκη να υπάρξει φέτος η μέγιστη επίσπευση των διαδικασιών αποστολής των πορισμάτων και καταβολής των αποζημιώσεων, δεδομένου ότι πρόκειται για μια πολύ κακή χρονιά, κατά την οποία επικράτησαν ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες (κυρίως με έντονες χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις κ.λπ.) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που είχαν σαν αποτέλεσμα μειωμένη παραγωγή τόσο από άποψη ποιότητας όσο και ποσότητας και σε συνδυασμό δε με τις χαμηλές τιμές αγοράς σε όλα σχεδόν τα προϊόντα το εισόδημα των παραγωγών συμπιέστηκε και σε κάποιες περιπτώσεις εξαφανίστηκε εντελώς.
Πρέπει λοιπόν οι αποζημιώσεις, που φέτος αντικαθιστούν σχεδόν εξ ολοκλήρου το εισόδημά τους, να καταβληθούν άμεσα στους παραγωγούς και να είναι δίκαιες και αντικειμενικές, ώστε να μπορέσουν αφενός μεν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους, αφετέρου δε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καλλιέργειας της επόμενης χρονιάς. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ.
    Ο ΕΛΓΑ ΝΑ ...ΣΤΑΘΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα που ερχονται στον αγροτικό κόσμο δυστυχώς και με ευθύνη των ίδιων απο την συγκεκριμένη κυβέρνηση θα ειναι τόσο καταστροφικά οπου το τέλος του συγκεκριμένου μοντέλου να καταρρεύσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μεσα σ'ολα τ'άλλα και η κατώτερη εισφορα στον εφκα απο 114,67 σε 180€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζάκρη πριν κανα δυο μήνες ήταν άλλος ο ΕΛΓΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας παίζει μπάλα μόνη της η Τζάκρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε την ντορκα,μας δουλευει κιολας.
    Εμ στα λεγα ντορκα μουυυυυυ.
    Ποτε ξανα αριστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.