Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το υπ. Παιδείας στέλνει διευκρινιστική εγκύκλιο στα σχολεία για να προλάβει την κλήρωση για την επιλογή σημαιοφόρων


Διευκρινιστική εγκύκλιο έστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της χώρας, καλώντας τους διευθυντές να μην προβούν σε επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση, καθώς πρόκειται να αλλάξει η σχετική ρύθμιση και οι σημαιοφόροι να ορίζονται με βάση την επίδοσής τους στα μαθήματα. 

Η εγκύκλιος στάλθηκε τώρα, καθώς τις επόμενες μέρες επρόκειτο να γίνει η κλήρωση για τους σημαιοφόρους οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου. Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αλλάξει τα κριτήρια για τους σημαιοφόρους και η σχετική ρύθμιση θα ενταχθεί άμεσα σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μαζί με άλλες που αφορούν σε άλλα εκπαιδευτικά θέματα.

Παλαιότερα τη σημαία στις παρελάσεις κρατούσαν οι αριστούχοι μαθητές. Το 2017, όμως, ο τότε υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, άλλαξε τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων και παραστατών στα δημοτικά σχολεία, καθιερώνοντας τη διεξαγωγή κλήρωσης. 

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας στα επικριτικά σχόλια επί του θέματος, είχε δηλώσει «όλοι έχουν δικαίωμα να κρατούν τη σημαία, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Δεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος. Εμείς προτείνουμε να γίνεται κλήρωση και να αναδεικνύεται ο σημαιοφόρος. Κλήρωση ανάμεσα σε ίσους ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. αφού η αλλαγη δεν έχει ψηφιστεί; θα εφαρμόσουν οι διευθυντές κάτι που δεν είναι νόμος; Πατέντες Νεοδημοκράτικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την κλήρωση υπήρχε ελπίδα να πάρει την σημαία και κανένα ελληνόπουλο τώρα λίγο δύσκολο το βλέπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχει Δημοτικο σχολείο στην χώρα που δεν θα γίνει κλήρωση !!!Αφου το 80% των μαθητών έχει 10. Αρα πολλές ανακοινώσεις για το τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αριστεία μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενδιαφέρει την κυβέρνηση..οι μετακλητοι υπάλληλοι που διόρισε δίχως πτυχίο (πρώτη φορά στα χρονικά), είναι σε άλλη χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω ο καρανικας που ηταν πτυχιούχος?
      Η ο πετσιτης??

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.