Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στα σύνορα του κοινοτικού δάσους των Προμάχων – Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής



Συνεχίζει να βρίσκεται για 3η ημέρα εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου, στα σύνορα του κοινοτικού δάσους των Προμάχων Αλμωπίας.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η φωτιά, σύμφωνα με εκτιμήσεις, συνεχίζει να καίει πάνω από χίλια στρέμματα σε δύσβατη περιοχή με οξιές και πεύκα, στα σύνορα της Ελλάδας με την γειτονική χώρα, στην ορεινή περιοχή της Αλμωπίας.
Η φωτιά ξέσπασε –από άγνωστη αιτία- στις 17.27’  της Κυριακής 27 Οκτωβρίου και σύμφωνα με την Πυροσβεστική η επιχείρηση κατάσβεσής της γίνεται με 39 πυροσβέστες, 13 οχήματα και 25 άτομα με πεζοπόρο τμήμα του Σώματος. Επίσης στην επιχείρηση συμμετέχει και πυροσβεστικό ελικόπτερο. 
Εκτός από την κινητοποίηση των πυροσβεστικών οχημάτων, χθες από 3:10’ μετά το μεσημέρι, γινόταν ρίψεις νερού από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τα οποία αποχώρησαν στις 6.00’ το απόγευμα.
Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς βρισκόταν σε εξέλιξη κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας και συνεχίζεται σήμερα το πρωί.


Ζημιές σε χίλια στρέμματα

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλμωπίας οι πρώτες εικόνες από την πυρκαγιά και τα πρώτα στοιχεία , "δείχνουν" ζημιά σε χίλια στρέμματα περίπου αλλά ακόμη δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας – Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αλμωπίας Τάσο Θεοδωρίδη, η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκε προχθές κατά τις βραδινές ώρες και
χθες 28/10/2019, με το πρώτο φως του ήλιου έστειλε στο βουνό φορτωτή, προκειμένου να διανοίξει δρόμο για την διευκόλυνση της διέλευσης των πυροσβεστικών
οχημάτων.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. εαν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , θα έφταιγε ο Αλέξης, τώρα μούγκα στη στρούγκα. Κανονικότητα είπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.