Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών στην πορεία της ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα



Με αιχμή την αντίθεση στη δυνατότητα απασχόλησης ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Στην πορεία συμμετείχε και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της για τη σημερινή κινητοποίηση αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει «την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν το ρόλο του "λαγού" στις εκάστοτε κυβερνήσεις».

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται η αύξηση των δαπανών για την Υγεία στον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε., ενώ αντιτίθενται στη μετακύλιση του κόστους λειτουργίας του συστήματος στις τσέπες των πολιτών.

Σημεία αιχμής της διεκδίκησης και αντίθεσής τους είναι:

«• Η δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα Νοσοκομεία για οποιονδήποτε λόγο. Προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού χρειάζεται το σύστημα.
Χάσαμε 25000 την περίοδο των μνημονίων.
• Η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία για να πλουτίζουν σε βάρος των ασθενών και του Δημοσίου. Επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές χρειάζεται το σύστημα.
• Η μετατροπή της Νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες). Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕΜΥ ΑΕ) από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα πρέπει 
άμεσα να μετατραπεί σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.»



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.