Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δράσεις Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πέλλας ενάντια στο «αναπτυξιακό νομοσχέδιο»

Στο λεγόμενο «αναπτυξιακό νομοσχέδιο»  που πρόκειται να ψηφιστεί,  περιλαμβάνονται μια σειρά διατάξεις, που πλήττουν καίρια τα Εργατικά Δικαιώματα όπως : Η κατάργηση της αρχής της ευνοϊκότερη ρύθμισης, Ο περιορισμός της επεκτασιμότητας των ΣΣΕ . Η Καθιέρωση ρήτρας εξαίρεσης από την υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με πρόσχημα τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, διαμορφώνοντας έτσι μέσα στη χώρα «ειδικές οικονομικές ζώνες» φθηνής εργασίας και περιορισμένων εργασιακών δικαιωμάτων..
Ο ακρωτηριασμός του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία.
Οι διευκολύνσεις στην αδήλωτη εργασία. Οι Αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, μέσω καθιέρωσης ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για απεργίες και ηλεκτρονικού μητρώου στα συνδικάτα, όπου πλέον θα καθιερωθεί η παρέμβαση του κράτους στα εσωτερικά των συνδικάτων.
Πρόκειται για μέτρα αντεργατικά, άδικα, σκληρά, μεροληπτικά υπέρ των λίγων και εναντίον των πολλών. Μέτρα που διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες. 

Τις προηγούμενες  μέρες, μετα τη  απεργιακή κινητοποίηση στις 2/10/2019 οι εκπρόσωποί των εργαζομένων , τα μέλη της Διοίκησης Του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων  πραγματοποίησαν σειρά παρεμβάσεων και επίδοση υπομνημάτων σε όλους τους αρμοδίους (όπως : Βουλευτές,  Δήμαρχο Πελλας ,  Αντιπεριφερειάρχη ) και  επίδοση του ψηφίσματος στα αρμόδιά υπουργία ,  προκειμένου να εκφράσουμε την αντίθεση μας στις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο  «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» και να απαιτήσουμε : την απόσυρση του «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου, καθώς παρεμβαίνει μονομερώς στον πυρήνα της συνδικαλιστικής δράσης και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Εκφράζοντας με κάθε τρόπο ότι Πάγια θέση μας αποτελεί ότι η ανάπτυξη δεν αφορά τους λίγους, θα υπάρξει μόνο με τους εργαζόμενους όρθιους, με αυξήσεις μισθών και με ισχυρές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.
 Σε συνέχεια αυτών των δράσεων,  πραγματοποιείτε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου εκδήλωση νομικής πληροφόρησης με θέμα ,  μεταξύ άλλων ,την  τεκμηριωμένη συζήτηση για τις επικείμενων διατάξεων που αφορούν το συλλογικό και ατομικό δίκαιο που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί 

ΚΑΛΟΥΜΕ Όλους Τους Εργαζομένους να παραβρεθούν στην εκδήλωση – συζήτηση καθώς πρέπει να γνωρίζουμε  τι διακυβεύεται  και γιατί Ο αγώνας που έχουμε μπροστά  μας είναι μονόδρομος και οι διεκδικήσεις μας αδιαπραγμάτευτες.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

18:00 – 18:15  Προσέλευση – Εγγραφές
18:15– 18:30  Εισαγωγική Παρέμβαση, κ. Ζουρνατζίδου Θεανώ, Πρόεδρος                          
Εργατoϋπαλληλικού Κέντρου ΠΕ Πέλλας «Η Λειτουργία της Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Κ. Μακεδονίας», κα. Μπαρμπαρούση Στέλλα, Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΝΕ ΓΣΕΕ
18:30 – 18:50 «Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο / διατάξεις συλλογικού και    
ατομικού εργατικού δικαίου» «Καταργηθείσες με το Ν. 4623/2019 διατάξεις (βάσιμος λόγος  απόλυσης και εργολαβίες)» κα Βέργου Σοφία – Άννα
18:50 – 19:05 «Βασικά σημεία της απόφασης του ΣτE για την αντισυνταγματικότητα του νόμου 4387/2016 (ν. Κατρούγκαλου)» κα Σταμάτη Άντα 
19:05 – 19:15 «Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με ΒΑΕ και συντάξεις χηρείας          
(νέες διατάξεις)» κα Παπακωνσταντινοπούλου Βάλια
19:15 – 19:35  «Ασφάλιση και συνταξιοδότηση σε ΕΦΚΑ/ΟΓΑ» κος  Θανασουλόπουλος Χρήστος
19:35 – 20:00 Ερωτήσεις & Συζήτηση – Κλείσιμο εργασιών
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…