Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου «Εν Έργω | 3η Πράξη Δημοκρατίας» (φωτο)


Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου «Εν Έργω | 3η Πράξη Δημοκρατίας» που διοργανώθηκε από το Σωματείο Εν Έργω και αφορούσε την Κεντρική Μακεδονία με τους συμμετέχοντες να έχουν εξοικειωθεί ένα βαθμό περισσότερο με τον δεύτερο βαθμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Συνέδριο που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Βίλα Αλλατίνη παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου καθώς και διοικητικών υπαλλήλων της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε πως στηρίζει τις πρωτοβουλίες για τέτοιου είδους δράσεις από νέες και νέους της Περιφέρειας ενώ ανέφερε και την αξία της ανανέωσης της σκέψης στην αυτοδιοίκηση. Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου δήλωσε χαρούμενος που η αίθουσα γέμισα με νεανικά χαμόγελα που θα καταθέσουν τις απόψεις τους τις επόμενες μέρες. Την τελετή λήξης έκλεισε ο Πρόεδρος του Σωματείου «Εν Έργω» κ. Θωμάς Σεβαστιάδης που εξιστόρησε το χρονικό της εκδήλωσης και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν σ αυτήν.

Την τελετή λήξης διαδέχθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας του σώματος. Θέμα που ψηφίστηκε ομόφωνα. Την Παρασκευή το απόγευμα αλλά και το Σάββατο, οι συμμετέχοντες ως μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε τέσσερις επιτροπές. Την Επιτροπή Υποδομών, την Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης & Βιομηχανίας. Παρατηρήθηκαν συγκλίσεις κυρίως σε ευαίσθητα θέματα αλλά και διαφωνίες, με αποτέλεσμα θέματα να υπερψηφίζονται παμψηφεί, να ψηφίζονται με σχετική πλειοψηφία ενώ δεν έλλειψε και το φαινόμενο της καταψήφισης θέματος που εισήγαγε ο Περιφερειάρχης της προσομοίωσης.

Η τελευταία μέρα κύλησε με την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που χαρακτηρίστηκε μαραθώνια καθώς διήρκεσε περίπου εννιά ώρες. Η μεγάλη διάρκεια ήταν αποτέλεσμα της έντονης συμμετοχής των νέων περιφερειακών συμβούλων να τοποθετηθούν και για τα τρία θέματα ημερήσιας διάταξης. Τα θέματα είναι γνωμοδοτικά αλλά και θέματα άμεσης εκτέλεσης. Παρά την κούραση του τριημέρου, η συνεδρίαση τελείωσε νωρίς το βράδυ με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν ενθουσιασμένοι που  βίωσαν μια μοναδική εμπειρία. Στην τελετή λήξης βρέθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Προϊσταμένη Συλλογικών Οργάνων κα. Ελένη Αντωνιάδου που με τον Πρόεδρο του Σωματείου «Εν Έργω» απένειμαν τις βεβαιώσεις συμμετοχής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου "Εν Έργω" δηλώνει υπερήφανο για το μεγάλο βήμα που κατάφερε να φέρει εις πέρας και προετοιμάζεται για την επόμενη δράση. Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…