Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άλλοι 32 μετανάστες - πρόσφυγες στην Πέλλα - Εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο του Δήμου Έδεσσας


Άλλοι 32 μετανάστες και πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, ήρθαν με λεωφορείο σήμερα τα ξημερώματα στον δήμο Έδεσσας και εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Αυτή τη φορά η επιχείρηση έγινε με άκρα μυστικότητα και χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια και να προκληθούν  εντάσεις όπως έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στα Γιαννιτσά. Πρόκειται για μετανάστες, στην πλειοψηφία τους οικογένειες με γυναίκες και παιδιά που έχουν εγκατασταθεί σε ξενοδοχείο του δήμου.

Μέχρι σήμερα στην ΠΕ Πέλλας φιλοξενούνται συνολικά 111 άτομα, όλα μέλη ευάλωτων οικογενειών, οι οποίοι αιτούνται ασύλου και αναμένεται να παραμείνουν  στην περιοχή μας για το επόμενο 6μηνο. Ειδικότερα, εκτός από τους παραπάνω 32 μετανάστες που κατέφθασαν και εγκαταστάθηκαν σήμερα, σε ξενοδοχείο των Γιαννιτσών φιλοξενούνται 59 Αφγανοί που ήρθαν τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ στο ίδιο ξενοδοχείο διέμεναν ήδη εδώ και καιρό 20 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά.   

Στην Π.Ε. Πέλλας αναμένονται να έρθουν συνολικά περίπου 300 μετανάστες και πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο, οι οποίοι αρχικά ήταν προγραμματισμένο να εγκατασταθούν σε hot spot αλλά τελικά επιλέχθηκε η λύση των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, όλοι οι αιτούντες άσυλο, για τους οποίους έχει αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός, θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Στις 25 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για μίσθωση ξενοδοχείων σε όλη τη χώρα, από την οποία, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προέκυψαν περίπου 2.000 θέσεις, που σε αυτή τη φάση αξιολογούνται από τα συναρμόδια υπουργεία. 'Αλλες 5.000 θέσεις σε ξενοδοχεία λειτουργούν ήδη, ωστόσο στην πλειονότητά τους έχουν καλυφθεί. Ο διεθνής οργανισμός προχώρησε και σε νέο διαγωνισμό για μίσθωση ξενοδοχείων που θα ολοκληρωθεί στις 11 Νοεμβρίου και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και επόμενες προσκλήσεις, με στόχο να βρεθούν ακόμα περισσότερες θέσεις.

Οι ίδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι στόχος της αξιολόγησης που γίνεται στα ξενοδοχεία, είναι να υπάρξει ίση κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλη τη χώρα. Τα συναρμόδια υπουργεία έχουν αποφασίσει, ο αριθμός των αιτούντων σε όλους τους νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας να μην είναι μεγαλύτερος από το 1% του πληθυσμού του νομού, όπως αυτός προκύπτει από την απογραφή του 2011.

ΗΕ karatzova.com

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

19 comments:

  1. ΌΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΟΙ, ΕΓΚΥΡΟΙ, ΝΗΦΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟ KARATZOVA. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗς ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://katohika.gr/ellada/apokalypto-anithageneis-kai-prosfyges-to-megalo-kolpo-kai-i-alosi-tis-evropis/ όποιος θέλει να μάθει πολλά ας μπει στον παραπάνω σύνδεσμο.να δει το βιντεάκι 39 λεπτά είναι.δεν θα χάσει..

      Διαγραφή
  2. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ.
    ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΉΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΠΤΥΞΗΣ.
    ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΚΑΙΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
    ΟΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΝΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
    ΑΝ ΖΟΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΚΙΝΑΛ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΣΕ ΠΙΘΑΝΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 91 άτομα. Μέχρι τα 1500 περίπου που με βάση το 10% επί του πληθυσμού της Πέλλας που προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός όπως έχει γραφτεί, έχουμε ακόμα και αυτά για αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι 6 μηνες που λενε ειναι το ανέκδοτο της εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6 αιώνες ήθελαν να πούνε αλλά δεν τους βγαίνει από το στόμα.
      Κανονικός επικοισμός σε καιρό ειρήνης και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
      Μήπως μας αξίζει μόνο να ζούμε κάτω από σκλαβιά;

      Διαγραφή
  5. καλοδεχούμενοι αν είναι σαν τους άλλους που έχει στην παναγιτσα φέρτε καμιά 500 αρια έτσι για να σκάσουν οι γραφικοί..... οχι ρε δεν θα τους πάρω σπίτι μου ουτε θα κάνω παρέα μαζί τους χεσμένους μας έχουν, αυτοί θέλουν να πάνε ευρωπη.... απαντάω στους γραφικούς πριν με ρωτήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα σε ρωτήσουν τι θα κάνουν θα το νιωσεις δεδομένο σε έχουν

      Διαγραφή
  6. Ζητώ απο τον Δήμαρχο Πέλλας να ξεσηκώσει τους πολίτες πρός ενδειξη διαμαρτυρίας για την αφιξη των λαθρομεταναστών στην Πέλλα. Γιατί δεν το κάνει επειδη είναι στην εξουσία το κόμμα της ΝΔ; Θέλω να κάνει ακριβως το ίδιο που έκανε οταν είχε συγκεντρώσει τον κόσμο έξω απο το στρατόπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ντροπες του έθνους να χειροκροτούν της επιλογές στους....
    Σε λίγο καιρό που θα γίνονται όσα βλέπουμε σε Αθήνα Κω Μυτιλήνη και άλλα μέρη που δεν λένε τα βοθροκαναλα να σας δω τι θα λέτε....
    Φωτιά και τσεκούρι σε όλους!!
    Και μια ερώτηση σε όλους εσάς που λέτε.... λέτε... γράφετε...τι κάνετε για το μέλλον των παιδιών σας??
    Τι κάνετε για ένα καλύτερο αύριο στα εγγόνια σας???
    Μετά λέτε για τους Σκοπιανούς και όχι μόνο που για εμένα κάνουν την καλύτερη δουλειά... αναλογιστείτε κύριοι και κυρίες... αξίζουν όλα αυτά για εσάς...τα παιδιά σας...τα εγγόνια σας??
    Αξίζει να έρχονται λαθρομετανάστες και να σε επιβάλουν τους δικούς τους νόμους?
    Και δεν θα μιλάτε μην και σας πουν ρατσιστές και ότι άλλο θέλουν??
    Αυτοί που θα με πουν ρατσιστή ή φασίστα απλά θα τους χαμογελάσω και θα τους ρωτήσω...." Για πάνε κι εσύ στα μέρη τούς λαθρομετανάστης να σε δω πως θα σε έχουν?!?"
    Ας αφήσουμε αυτήν την καραμέλα περί ρατσισμού και να κοιτάξουμε τα παιδιά μας!! Το μέλλον τους!!
    Τι θα κάνετε (όσοι με κατακρίνουν) όταν αύριο μεθαύριο θα έρθει το παιδί σας και σας πει ότι ένας... λαθρομετανάστης με βίασε ή πήγε να με βιάσει?? Τι θα πείτε???!!! Δεν πειράζει?!?! Όχι βέβαια...
    Αναλογιστείτε κύριοι και κυρίες....τι θα κάνετε όταν αρχίσουν οι ληστείες βιασμοί ξυλοδαρμοί για 50 - 100€??
    Τι θα κάνετε τότε όταν συμβεί σε ΕΣΆΣ!! ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΣΑΣ!!
    Ξύπνα Έλληνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκαιο έχεις...

      Διαγραφή
    2. Τι θα πείτε???!!! Δεν πειράζει?!?! Όχι βέβαια.
      ΘΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ

      τι θα κάνετε όταν αρχίσουν οι ληστείες βιασμοί ξυλοδαρμοί για 50 - 100€??
      ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ. ΚΑΝΤΑ 10-20 € ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΝ, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ. ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΚΡΥΑ.

      Διαγραφή
    3. Γεια σου συνέλληνα-συνελληνίδα συμφωνώ απόλυτα, ας αφυπνιστούμε επιτέλους γιατί θα καταστραφούμε ως Έθνος έτσι που πάμε, τα περί ρατσισμού, φασισμού, μίσους, να μην πνίγονται και άλλα τέτοια πολλά είναι ψευτοδιλήμματα, δεν αξίζει ούτε να τα συζητάμε διότι απλούστατα δεν υφίστανται!!

      Διαγραφή
  8. Δεν είναι πρόσφυγες είναι Λαθρομετανάστες, άνοιξε τα σύνορα ο Αλέξης με τις ΜΚΟ και τώρα δύσκολα κόβετε. Ο Μητσοτάκης θα τη θάψει την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄60 ΚΑΙ ΕΘΑΨΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΟΪ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ.
      ΤΙ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΛΑΟΣ.
      ΕΙΠΑΜΕ ΛΑΟΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ, ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

      Διαγραφή
  9. Ας το παρουμε αποφαση οτι θα ρθουν κι αλλοι κι αλλοι κι αλλοι. Απλα ας μας πουν οι βουλευτες μας και οι κατα τοπους αρμοδιοι τι σκοπο εχουν και τι σχεδια κανουν για την ολη κατασταση και να μην κρυβονται πισω απο δηλωσεις του τυπου δεν ήμασταν ενημερει και αλλες τετοιες παπαριες. Στο κατω κατω δικαιουμαστε σαν πολιτες και αιμοδοτες αυτης της χωρας να γνωριζουμε τουλαχιστον για το αμεσο μελλον, γιατι για το εμμεσο ξερουμε ΔΡΑΜΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσο δίκιο έχεις 3:12 αλλά που να το βρούμε με τούς πολιτικούς που έχουμε πολιτική δίχως τραγανό δίχως αγάπη για την πατρίδα καί τό λαό της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιάννου το πανό στο δημαρχείο γρήγορα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.