Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λάκης Βασιλειάδης: Εγκρίθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του ΓΝ Πέλλας ύψους περίπου 4,5 εκ. ευρώ


Από το γραφείο του βουλευτή Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη ανακοινώνονται τα παρακάτω για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΓΝ Πέλλας:

Ένταξη της Πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» 

Εγκρίθηκε μια πολύ σημαντική δράση, ύψους περίπου 4,5 εκατ. Ευρώ, αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας. Η δράση αφορά και τις δύο νοσηλευτικές μονάδες Γιαννιτσών και Έδεσσας και πρόκειται για ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομειακών μονάδων με παράλληλη παραγωγή ενέργειας με χρήση ανανεώσιμων πηγών.
Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται και για τις δύο νοσοκομειακές μονάδες αφορούν σε:
- Προμήθεια & εγκατάσταση κεντρικού συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτηρίων (BEMS)
- Αντικατάσταση λαμπτήρων - φωτιστικών με νέα τεχνολογίας LED αντίστοιχης απόδοσης 
- Κατασκευή συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης και εγκατάσταση νέων κουφωμάτων αλουμινίου και υαλοπινάκων ενεργειακού τύπου
- Αντικατάσταση Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων στα χειρουργεία με νέες σύγχρονες με υψηλή ενεργειακή απόδοση
- Προμήθεια & εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με την μέθοδο του συμψηφισμού ενέργειας (net metering)
- Προμήθεια & εγκατάσταση νέων ακτινολογικών μηχανημάτων

Για τη νοσοκομειακή μονάδα Γιαννιτσών προβλέπεται επίσης:
- Αντικατάσταση εξοπλισμού λεβητοστασίου
- Αντικατάσταση κεντρικών ψυκτών αέρα-νερού, με νέους υψηλής ενεργειακής απόδοσης

Για τη νοσοκομειακή μονάδα Έδεσσας προβλέπεται επίσης:
- Εγκατάσταση νέου λέβητα και θερμοδοχείων για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης
- Προμήθεια & εγκατάσταση ημικεντρικού συστήματος κλιματισμού μεταβλητής παροχής ψυκτικού (VRV)
Στις δραστηριότητες τη πράξης συμπεριλαμβάνονται επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες και η έκδοση των τελικών Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Σε συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης συνεχάρη τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη αλλά και την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΑ & ΕΚΤ κα. Νίκη Δανδόλου και για τις ενέργειές τους και των υφιστάμενων υπηρεσιών τους. Τόνισε πως είναι σημαντικό οι χρηματοδοτήσεις τέτοιων έργων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και δη των ασθενών να εγκρίνονται γρήγορα και εξέφρασε την ικανοποίησή του που η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης συμμερίζεται τις ανάγκες αυτές.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Από δελτίο τύπου σε δελτίο τύπου. Ουσία μηδέν. Μόνο φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε σεις μας δουλεύετε;
    Πότε βγήκε το πρόγραμμα; Επί ΣΥΡΙΖΑ.
    Πότε υποβλήθηκε η πρόταση; Επι ΣΥΡΙΖΑ.
    Χρειάζεται λίγη αξιοπρέπεια Λάκη μας, όχι να καμαρώνεσαι σε φωτογραφίες.
    Κανονικά θα έπρεπε να πας μπροστά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ να βγείς φωτογραφία και να λες μαζί Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικα σημασια εχει ποιος το εκανε ενταξη η οτι θα γινει για το καλο των πολιτων για να ξερουμε δηλ.μια ζωη τα ιδια. ο ελληνικος λαος τα κανει ολα τα εργα και κανενα κομμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ αυτό κατάλαβες από το δελτίο του του Βασιλειάδη; Μας κοροιδεύει, κατάλαβέ το.

      Διαγραφή
    2. Αλέξη θα λέτε και θα κλαίτε.

      Διαγραφή
  4. Έχεις να μας πεις κάτι δικο Σου .
    Μας το ανακοίνωσε ο Δανης ,εσυ τι παριστάνεις το ντελαλι του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έργο υποβλήθηκε και εγκρίθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε Δελτίο Τύπου του τέως βουλευτή Γιάννη Σηφάκη στις 25/06/2019 την ημέρα που αποφασίστηκε από την αρμόδια επιτροπή η έγκριση του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα που αποφάσισε και υλοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση.Τώρα ολοκληρώθηκε τυπικά η διαδικασία υπογραφών.
    Πολλά χρόνια ακόμη οι βουλευτές της ΝΔ θα παινεύονται με τα έργα που υποβλήθηκαν, εγκρίθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού στην Πέλλα δόθηκαν 20 φορές περισσότερα χρήματα επί ΣΥΡΙΖΑ από ότι έδωσε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και τα περισσότερα έργα θα εκτελεστούν αυτά τα χρόνια. Ας προσπαθήσουν να κατατεθεί και να χρηματοδοτηθεί κάτι νέο, κάτι που να φέρνει την δική τους σφραγίδα αντί να βλέπουν την κυβέρνηση να γυρνά πάλι την Πέλλα πίσω ( οδικές παρακάμψεις, ούτε φωνή ούτε ακρόαση για την έξοδο προς Βορρά, ούτε μιλιά για τον προαστιακό σιδηρόδρομο ούτε για τις μελέτες για το φυσικό αέριο σε Έδεσσα, Σκύδρα και Αριδαία, κατάργηση των 2ετών πανεπιστημιακών προγραμμάτων για αποφοίτους ΕΠΑΛ, κατάργηση της ίδρυσης Πανεπιστημιακής σχολής κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικα ρε Λακη μεγαλος κωλοτουμπας εισαι! Κατι δικο σου , καποια πρωτοβουλια ,καποια ιδεα δικια σου δεν... δεν κατεβαζει το μυαλο σου; καμαρωνεις να φωτογραφιζεσαι! την ξερεις την παροιμια που ειχε πει καποτε ενας παλιος προεδρος της Βουλης για την καταντια της βιασυνης, των νεοσσων βουλευτων να αναδειχτουν ; "οσο πιο ψηλα σκαρφαλωνει η μαιμου στο δεντρο, τοσο πιο καλα φαινεται ο κωλος της ", και ειχε δικιο. Λιγη σοβαροτητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα τα έργα του γιάννου του τα βγάλανε οι βουλευτές του σύριζα! Τον Έσωσε ο Φιλοδημος. Εν τω μεταξύ ότι βγάζει η περιφέρεια τρέχει να το ανακοινώσει πρώτος. Λάκη μην παρασύρεσαι στην ίδια τακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λάκη ταγορημ,τι μπλέκεις με αυτά,δεν το μπορεις ακόμη , έδωσες στον σηφακη τροφή να κοκορευεται και νας μας τσαμπουναει πάλι παπαριες,ενώ ξέρει τα έργα Σαμαρά - Βενιζέλου είναι 20 -2 υπέρ ,βλεπε 12 εκατομμύρια ύδρευση -,αποχέτευση Αριδαίας, 10 εκατομμύρια αγροτική οδοποιία,10 εκατομμύρια διευθέτηση χειμάρρων κλπ κλπ.Εσυ ταγορημ τράβα φωτο με τζιτζικωστας,πήρες 1000 λάικ λιγο το έχεις!! Αυτα δίνουν ψήφους. Θα γίνουν εκλογές στην Ν ΟΔΕ, και στην ΟΝΝΕΔ, σαν Δον Κορλεονε που είσαι ,θα τους πάρεις τα βρακιά πάλι,θα φτιάξεις τον στρατό σου,πενηνταευρουλα έχεις να φάνε και οι κότες,ποιός θα σε συναγωνιστή...Πάλι Βουλευτης εισαι. Για αυτό ταγορημ άραξε και μην μπλέκεις με τα δύσκολα μην εκτιθεσαι. Ας τους άλλους με αυτά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τη Μακεδονία κανένα δελτίο τύπου θα βγάλεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αιντε ρε φτάνει σας ακούσαμε ο Λάκης σας φταίει βρήκατε ευκαιρία να θαψετε..έξω απ' το χορό όλοι ξέρετε..λίγη ντροπή πια. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ είδη λέω Αλέξη και κλαίω φίλε... κλαίω για την κατάντια μας που τον βγάλαμε ..σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.