Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

700 προσλήψεις συνοριακών φρουρών από τον FRONTEX


Το πρώτο της ένστολο τμήμα ετοιμάζεται να αποκτήσει η ΕΕ, μετά την προκήρυξη 700 θέσεων συνοριακών φρουρών από την FRONTEX. Αυτό θα είναι και το πρώτο προσωπικό που θα
προσληφθεί απευθείας στην FRONTEX καθώς μέχρι σήμερα οι δυνάμεις της αποτελούνταν αποκλειστικά από αποσπασμένους των λιμενικών και αστυνομικών υπηρεσιών από τα κράτη μέλη.
Στόχος του νέου αυτού σώματος που δημιουργείται, των συνοριακών φρουρών, θα είναι η υποστήριξη ανά πάσα στιγμή των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν προκλήσεις στα εξωτερικά τους σύνορα.
«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την FRONTEX, που οδηγεί σε μια αληθινή μεταμόρφωση της υπηρεσίας μας«, δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της, Fabrice Leggeri. «Για πρώτη φορά, θα έχουμε τη δική μας ένστολη υπηρεσία, που θα εργάζεται κάτω από τη σημαία της ΕΕ»
Οι φρουροί θα λάβουν εξάμηνη εκπαίδευση και θα είναι εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας μέσα. Στόχος της FRONTEX είναι το νέο σώμα να είναι επιχειρησιακά έτοιμο τον Ιανουάριο του 2019. Θα φορούν στολές, θα μεταφέρουν υπηρεσιακό οπλισμό και θα έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες -θα μπορούν δηλαδή να ελέγχουν στοιχεία, να περιπολούν μεταξύ συνοριακών περασμάτων και να αρνούνται την είσοδο στην ΕΕ σε όσους δεν έχουν το σχετικό δικαίωμα.
Οι αποστολές τους θα αφορούν:
Συνοριακό έλεγχο, επιτήρηση συνόρων, συλλογή πληροφοριών για την κατάσταση των Ευρωπαϊκών συνόρων και πέρα από αυτά, αποστολές έρευνας και διάσωσης, επιστροφές ατόμων που δε δικαιούνται διαμονή στην ΕΕ, καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος, της παράνομης εισόδου μεταναστών, της παραποίησης εγγράφων και της τρομοκρατίας.
Οι φρουροί θα εργάζονται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Μπορεί να εργαστούν και σε μη κράτη μέλη, εφόσον υπάρχει σχετική συμφωνία με την ΕΕ.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται είναι 16 Δεκεμβρίου 2019 στη σχετική σελίδα της FRONTEX.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν σχετική προϋπηρεσία ανάλογα με τη βαθμίδα που θα υποβάλλουν την αίτηση τους.

limenikanea.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΟΝΟ ΦΡΟΥΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.
    ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΛΑΘΡΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΑΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΟΜΗΜΕΣ ΠΥΛΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΤΕΛΩΝΕΙΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΟΡΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα θα σε πουν φασίστα ρατσιστή που τους λες λαθρομετανάστες

      Διαγραφή

    2. Το 2018, το ελληνικό κράτος , επί ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή Ν.Δ δεν διαφέρει και πολύ, ζητούσε από τις υπηρεσίες του να μη χρησιμοποιείται ο όρος λαθρομετανάστης, αλλά οι όροι «παράτυπα εισερχόμενος στη χώρα», «πρόσφυγας», «μετανάστης», «οικονομικός μετανάστης», «αιτών άσυλο», με δικαιολογία την αποτροπή χρήσης μειωτικών για την προσωπικότητα όρων και την αποφυγή φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού:

      ※ Έγγραφο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κοινοποίησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου στις διευθύνσεις Εκπαίδευσης, για την απάλειψη του μειωτικού όρου «λαθρομετανάστης» από τα υπηρεσιακά έγγραφα.

      Διαβάζοντας όμως την απόφαση του Αρείου Πάγου, διαπίστωσα, όπως έγραφε ο Τάκης θεοδωρόπουλος στην Καθημερινή, ότι η διαγραφή αφορά μόνον τη νομική χρήση της και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
      Τώρα το πως θέλουν να αποκαλούν κάποιοι όσους περνούν τα σύνορα κρυφά, χωρίς ταυτότητα, αφού έχουν χάσει το διαβατήριό τους, αλλά δεν έχασαν το κινητό τους, για να ξαναγεννηθούν εκ του μηδενός δηλώνοντας ό,τι όνομα θέλουν και όποια χώρα καταγωγής επιθυμούν, νομίζω δεν χρειάζεται ανάλυση για να καταλάβουμε τι συμβαίνει.
      Οι δε ΜΚΟ και η δήθεν FRONEX το τι κάνει στα ανατολικά μας σύνορα, μόνο αν κάποιος έχει βρεθεί εκεί βλέπει και καταλαβαίνει..............
      Για να φτάσουν οι κάτοικοι της Σάμου να κάνουν πορεία στο λιμάνι και να ζητούν από την δήθεν FRONTEX να κάνει τη δουλειά της.....κάτι ξέρουν

      Διαγραφή
    3. προς τον 12.26, αν ξερεις τι σου γινεται... στα περισσοτερα νησια που δεχονται ,μεταναστες ,προσφυγες, τα χρηματα απο ΟΗΕ,ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ,ΕΥΡ.ΕΝΩΣΗ, εχουν ικανοποιησει ,δυστυχως για σενα πολυ κοσμο. Παρα πολλοι νεοι απασχολουνται σε ΜΚΟ η, σε παραπλησιες υπηρεσιες υποδοχης. Αυτοι που βγηκαν στους δρομους στην Σαμο ειναι εκεινοι οι οποιοι,δεν επωφεληθηκαν απο αυτη την κατασταση,ειτε παρακινουμενοι απο ακραια ρατσιστικα κινητρα.

      Διαγραφή
    4. Για αρχή, βάζε και κανένα τόνο.
      Όσο αφορά το αν ξέρω τι μου γίνεται:
      Από όλο το σχόλιο, απάντηση στον φίλο 11:52 που το πνεύμα του δικού του σχολίου απλά με βρίσκει σύμφωνο, επικεντρώθηκες στις δύο τελευταίες παραγράφους και έβγαλες και συμπεράσματα για το ποιοι διαμαρτύρονται.
      Κάπου έγραφε....μόνο αν κάποιος έχει βρεθεί εκεί βλέπει και καταλαβαίνει..............
      Ο υποφαινόμενος αυτά που έχει δει και έχει βιώσει ΕΚΕΙ εσύ λίγο δύσκολο να τα βιώσεις εκτός αν είσαι ντόπιος νησιώτης ή......αποσπασμένος αστυνομικός στις συγκεκριμένες περιοχές προς ενίσχυση του οικογενειακού του εισοδήματος.
      Όσο αφορά την πρόσκαιρη κονόμα που ενδιαφέρει τον ελληνόφωνο κάτοικο αυτής της χώρας, θα την πληρώσει και μάλιστα πολύ ακριβά. Μην πάμε μακριά και ξεχνάμε εδώ στην Πέλλα την κονόμα από την απόσυρση των ροδάκινων και τις χαρές των πάντων και που οδηγήθηκαν οι ροδακινοπαραγωγοί. Μην μου πεις ότι δεν είναι ίδια γεγονότα. Συμφωνώ και γι΄ αυτό λέω ότι το τίμημα τώρα θα είναι μεγαλύτερο.

      Απορία: Έχεις δει FRONTEXαριο με μαλλί μοϊκάνα;
      Έχει πέσει στην αντίληψή σου FRONTEXαριους που αποστολής είναι να φυλάνε τα σύνορα της Ευρώπης, ποιας Ευρώπης θα πεις, να κάνουν ελέγχους σε ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες σε παραλιακό δρόμο πρωτεύουσας ενός από εκείνα τα νησιά;

      Διαγραφή
  2. An.ine.dinaton.na.ine.etimo.to.soma.to.januario.2019.eno.exume.noenvrio.2019.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.