Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Μπάχαλο» με τις συντάξεις - Δόθηκαν 8,2 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από λάθος!


Την επιστροφή περίπου 5,6 εκατομμυρίων ευρώ στο δημόσιο ταμείο επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας μετά τον εντοπισμό σημαντικού λάθους στις κύριες συντάξεις που δόθηκαν τον Μάιο.

Σύμφωνα με το OPEN, τον Μάιο του 2019 με τις συντάξεις του Ιουνίου 1.560 συνταξιούχοι εισέπραξαν παραπάνω 8,2 εκατομμύρια ευρώ από αυτά που έπρεπε να λάβουν.

Αυτό το λάθος εντόπισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έδωσε άμεσα εντολή να σταλούν ενημερωτικά στους συνταξιούχους που είχαν λάβει τα παραπάνω ποσά. Κάποιοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανταποκρίθηκαν και επέστρεψαν κάποια χρήματα (περίπου 2,6 εκατομμύρια ευρώ). Ωστόσο, κάποιοι δεν ανταποκρίθηκαν και τώρα το Δημόσιο ζητεί να επιστραφούν περίπου 5,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Βρούτσης έχει δώσει εντολή με τις συντάξεις Δεκεμβρίου (πιστώνονται στους λογαριασμούς των συνταξιούχων στο τέλος Νοεμβρίου) να παρακρατηθεί το 1/3 της σύνταξης από τους ανθρώπους αυτούς, προκειμένου να επιστραφεί όλο το ποσό που έλαβαν από τον ΕΦΚΑ.

Πληροφορίες: ethnos.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.