Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Π. Τσαρκνιάς: Να αποκατασταθεί άμεσα η βατότητα και λειτουργία του δρόμου Κερασιάς - Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν (φωτο)


Μετά το ζήτημα που προέκυψε από την διακοπή κυκλοφορίας λόγω κατολισθήσεων στο δρόμο  Κερασιάς - Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν, πήγα στο χώρο και ενημέρωσα σχετικά την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κο Ιωάννη Κετικίδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πέλλας Κο Πέτρο Ζέρζη και τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Λουτρακίου Κο Δημήτριο Λιούγα και είχα επικοινωνία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Έδεσσας και το τμήμα Τροχαίας Έδεσσας, προκειμένου να βρεθεί μία εντελώς άμεση λύση για την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου, όσο οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και να τεθεί ο δρόμος πάλι σε κυκλοφορία.

Ο δρόμος από την Κερασιά έως το χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν μήκους 18 χλμ, στα πρώτα 7 χλμ ανήκει στο Δήμο Έδεσσας και τα υπόλοιπα 11 χλμ στο δήμο Αλμωπίας. Σε κάποια σημεία του οδοστρώματος εδώ και χρόνια εμφανίζονται καθιζήσεις, στις οποίες συνήθως το φθινόπωρο γίνονται εργασίες συντήρησης με τη διάστρωση υλικού 3Α, Δυστυχώς φέτος και μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει κάποια εργασία συντήρησης με συνέπεια μετά από έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Έδεσσας και αυτοψία, ο δρόμος να τεθεί σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας του.
Παράλληλα φέτος ο Δήμος Έδεσσας προέβη σε συντήρηση του οδοστρώματος από τον Άγιο Αθανάσιο μέχρι το χιονοδρομικό, καθώς και αυτός ο δρόμος παρουσίαζε προβλήματα στο οδόστρωμά του.

Επειδή η αποκατάσταση του δρόμου επιβάλλεται να γίνει εντελώς άμεσα, πριν οι καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις) καταστήσουν αδύνατη την εκτέλεση εργασιών, θα πρέπει <<αύριο>> κιόλας να γίνει συντονισμός των δύο δήμων, της περιφέρειας και των υπηρεσιών τους και να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.
Βέβαια, επειδή οι όποιες εργασίες γίνουν τώρα είναι πρόχειρες λύσεις, θα πρέπει από σήμερα να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες μελέτες και η όλη διαδικασία ώστε την άνοιξη να ξεκινήσουν οι εργασίες ολοκληρωμένης παρέμβασης στα σημεία που παρουσιάζουν πρόβλημα και να γίνει σωστή συντήρηση του οδοστρώματος. Επίσης ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που μας απασχολεί κάθε χρονιά, είναι ο εκχιονισμός αυτού του δρόμου, ώστε να εξασφαλίζεται ο καθαρισμός και η δυνατότητα πρόσβασης στο χιονοδρομικό κέντρο και από την μεριά της Αλμωπίας.
Και εδώ θα πρέπει να συνεργαστούν οι δύο δήμοι και η περιφέρεια.
Δυστυχώς ο δήμος Αλμωπίας όλα αυτά τα χρόνια, (και όχι μόνο τώρα) δεν έχει αντιμετωπίσει το  Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν όπως πραγματικά του αξίζει, δεν έχει δείξει ουσιαστικό  ενδιαφέρον, <<γυρίζοντας την πλάτη του>>, και χωρίς να γίνεται αντιληπτός ο ρόλος, οι επιπτώσεις και οι προοπτικές από την λειτουργία και την ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου.
Το πρόβλημα που προέκυψε από τη διακοπή κυκλοφορίας του δρόμου, να γίνει η αφορμή να ξεκινήσει μία αποτελεσματική συζήτηση για το  Χιονοδρομικό Κέντρο και τον ρόλο του στη συνολική τουριστική ανάπτυξη της Πέλλας (Λουτρών Λουτρακίου, Λίμνης Βεγορίτιδας, Αλμωπίας, Έδεσσας και Πελλαίας Χώρας).

Πέτρος Τσαρκνιάς
Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας
dromker

H απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας: 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. .....ρε με κλ@νιες θέλετε να γίνει δρόμος με χαλίκια και μπαλώματα μόνο και μόνο για να λέτε οτι υπάρχει δρομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για πες μας.
    Εσύ ως χιονοδρόμος, πόσες φορές ανέβηκες στο χιονοδρομικό απο αυτον τον δρόμο??
    Και πέραν αυτού.
    Αφού είσαι κολληταρι με τον Σηφάκη, και σε διόρισε και στην διαχείριση ορεινού όγκου, και εφ όσον ησασταν καο κυβέρνηση ,γιατί δεν κάνατε τον δρόμο και τώρα βγαζεις ανακοίνωση μετά εκθέσεως ιδεών ???
    Ο δρόμος πολύ σωστά έκλεισε, γιατί δεν είναι σωστός,ούτε καθαρίζεται, ουτε καθαριζόταν ποτέ επαρκώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι δυνατον να γινεται ενα αρθρο για ενα σημαντικο προβλημα και ο καθε πικραμενος να λεει φταιει ο προηγουμενος η ο επομενος?Τι κομπλεξ υπαρχει εκει στην Αλμωπια?Το θεμα ειναι αν ανεβει ο αριδαιωτης στο χιονοδρομικο η οι τουριστες των λουτρων?Εδω για χρονια φωναζετε για το δρομο της ΟΡΜΑΣ,ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΑ 7-8 ΧΛΜ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝ ΔΡΟΜΟ!!Περιχαραξτε λοιπον τον δημο σας και ζηστε απομωνομενοι.Μαλλον αυτο θελετε.

      Διαγραφή
  3. Παίζουν με την ζωή των ανθρώπων μόνο και μόνο για να ακουστούν και να γίνουν γνωστοί ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ μπράβο που έκλεισε ο δρόμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ρίξουν 3Α και το πρόβλημα λύθηκε. Με το πρώτο αποχιονισμο θα φύγει και το 3Α. Και εκτός αυτού τα δέντρα που έχουν κλείσει το δρόμο τι θα γίνει αυτο δεν το βλέπει κανένας. Υπάρχουν αρκετά σημεία που τα κλαδιά έχουν σκεπασει το μισό δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραια ολα αυτα που αναφερετε.Ο δημος αλμωπιας και η περιφερεια τι κανουν?Λυσεις επιτελους θα προτεινετε η απλως μονο θα κρινετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ σωστά έχει πράξει η Αστυνομική Διεύθυνση. Υπάρχει δρόμος για το Χ.Κ. Το ζήτημα σε αυτόν τον Νομό είναι να βάλουμε προτεραιότητες και προτεραιότητα είναι ο δρόμος Γιαννιτσά - Θεσσαλονίκη. Εσείς που είστε 3 βουλευτές της ΝΔ και έχετε και αντιπεριφερειαρχη νδ κάντε κάτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! δηλαδή ντροπή όλοι στο ίδιο κόμμα είστε...καντε κάτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δρόμος έκλεισε και πολυ σωστά μάλιστα, γιατί είναι ακατάλληλος.
    Ας μας πει ο Κος τσαρκνιας η ο εντολέας του.
    Αν γίνει κάποιο ατύχημα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.