Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΤΟ Πέλλας της ΚΝΕ: Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν χωρούν στα Γιαννιτσά!


Στην αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα η δύναμή μας!

Την Πέμπτη 7 Νοέμβρη οι πάνω από 500 μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών ήρθαν αντιμέτωποι με μια μικρή μειοψηφία μαθητών-περίπου 20 άτομα- που έκαναν κατάληψη στα δύο σχολεία χωρίς καμία απόφαση 5μελούς, 15μελούς ή γενικής συνέλευσης. Αρνούμενοι να γίνει γενική συνέλευση, κλειδώνοντας τους μαθητές έξω από το σχολείο, γιατί γνωρίζουν καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών τους γυρνάει την πλάτη. Όταν είδαν ότι οι υπόλοιποι μαθητές αποχωρούν, ξεχύθηκαν στους δρόμους των Γιαννιτσών για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.
Η  νεολαία, και ο λαός των Γιαννιτσών έχουν άλλες αξίες και ιδανικά. Δεν χτυπάμε τους κατατρεγμένους , έχουμε μάθει να δίνουμε το χέρι σε όποιον το έχει ανάγκη ! Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση με τα συναισθήματα της πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας της πόλης μας. Σκοπός τους είναι να καλλιεργήσουν το μίσος, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, ακριβώς  για να κρύψουν τον πραγματικό υπεύθυνο που σήμερα «γεννάει» πρόσφυγα και ξεριζωμό.
Οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση έχουν ονοματεπώνυμο:  ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία συνεχίζουν τις επεμβάσεις στην περιοχή μας και τσακώνονται σαν τα βουβάλια με σκοπό να εκμεταλλευτούν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, συνολικά τον πλούτο της περιοχής. Ως συνήθως όμως, την πληρώνουν τα βατράχια. Οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ, έχουν βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους στη συμμετοχή της χώρας μας στις επεμβάσεις, στον εγκλωβισμό των προσφύγων. Κάπως έτσι έφτασαν στη χώρα μας και οι πρόσφυγες συμμαθητές μας μαζί με τους γονείς τους, κυριολεκτικά για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τις βόμβες στη χώρα τους, ταξιδεύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα. 
Καμία ανοχή σε αυτούς που σπέρνουν το ρατσιστικό μίσος στα σχολεία και τις γειτονιές μας! Είναι οι ίδιοι που επιτίθενται σε όποιον Έλληνα αγωνίζεται για το δίκιο και τις ανάγκες του λαού μας!
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς τους συμμαθητές μας. Είμαστε στην ίδια «μπάντα», έχουμε τα ίδια όνειρα και τις ίδιες φιλοδοξίες και απέναντί μας βρίσκεται ο ίδιος εχθρός! Οι κυβερνήσεις που κάνουν τα σχολεία μας όλο και χειρότερα, μακριά από τις πραγματικές μας ανάγκες.
Καλούμε τη νεολαία και το λαό της Πέλλας που ξέρουν καλά τι πάει να πει προσφυγιά και μετανάστευση, να απομονώσει κάθε είδους ρατσισμό και ξενοφοβίας από την περιοχή. Διεκδικούμε μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές: 
- Άμεση χρηματοδότηση για τα ΕΠΑΛ μας, για υποδομές, αναλώσιμα (υλικά εργαστηρίων, φόρμες), περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων.
- Να δημιουργηθούν τμήματα ένταξης για όλα τα προσφυγόπουλα και να προσληφθούν καθηγητές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, καθώς και μεταφραστές-διερμηνείς.
- Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό που μετατρέπει τη χώρα σε αποθήκη ψυχών! Να σταματήσει ο άθλιος εγκλωβισμός των παιδιών και των οικογενειών τους .Να κλείσουν όλα τα χοτ σποτ!
- Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, ώστε να φύγουν όσοι θέλουν στη χώρα πραγματικού προορισμού τους
Τομεακή Οργάνωση Πέλλας της ΚΝΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Μπράβο στα παιδιά της ΚΝΕ, είναι η μοναδική πολιτική νεολαία που λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Είναι η μοναδική πολιτική νεολαία που μάχεται κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Και πάλι μπράβο σας παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια κ Κουτσιούμπα για α μπράβο που έγραψες

      Διαγραφή
  2. ΕΜΑΘΑΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ,ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ,ΟΧΙ ΒΙΒΛΙΟ, ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, "ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ", ΞΚΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΑΠΟ 10 ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ, ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ.ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΤΟΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ,ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΤΟΥΣ. ΕΥΓΕ, ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας πειράζει το πολύ σωστό τους θέλεις πάρτους σπίτι σου τι ποιο δημοκρατικό

      Διαγραφή
  3. Όπως τα λες.. μόνο αυτοί λένε τα πράγματα με το όνομά τους και όποιος διαφωνεί, το σφυρί και ο δρεπάνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους κατατρεγμενους που τους είδατε εγώ βλέπω καλό ντυμένες κυρίες περιποιημένα νύχια ακριβά τηλέφωνα καλοθρεμενους νέους με πανάκριβα τηλέφωνα αλλά χωρίς χαρτιά όλοι τους και πόλεμος που ακριβώς γίνεται από ότι ξέρω στην βόρεια Συρία γίνεται πόλεμος εδώ έρχονται από 70 κράτη για ποιους κατατρεγμενους μιλάτε όλοι τους καλή ζωή ψάχνουν τους Έλληνες τους ρωτάτε πως τα βγάζουν πέρα όχι φυσικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πάντως είμαστε φοβεροί στην υποκρισία.Πηγαίνουμε εκκλησία αλλά μισούμε τους μετανάστες.Κάνουμε το Σταυρό μας αλλά επιλέγουμε τους ανθρώπους.Πρέπει να αντιληφθούμε βαθιά μέσα μας ότι το να λέγεσαι Χριστιανός είναι μεγάλη ευθύνη.Είναι σαν να κουβαλάς βαρύ Σταυρό επάνω σου. Ο αληθινός Χριστιανός πρώτα υπομένει και μετα σκέφτεται.Πρώτα υποφέρει και μετά συγχωρεί.
    Δεν υπάρχει στην Χριστιανική θρησκεία το μίσος απέναντι σε άνθρωπο.Όταν το νοιώσεις, πρέπει να καταφύγεις στη μετάνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν νιώσεις το σουνιτικό λεπίδι στο λαιμό σου δε θα προλάβεις να κάνεις τον σταυρό σου

      Διαγραφή
  6. Φιλε μου 8.05.
    Δεν μισουμε τους μεταναστες.
    Αντιθετως,σαν χριστιανορθοδοξοι τους περιθαλπτουμε, μεχρι να ερθει η ωρα να επιστρεψουν στην πατριδα τους.
    Πουθενα δεν αναφερει η πιστη μας
    "Ορθοδοξοι,αλλιωσατε πατριδα ιδανικα θρησκευμα οικογενεια,και γινεται ενα μετα των αλλοθρηκων μεχρι να σας παρουν τα κεφαλια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.