Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διαμαρτυρία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών - Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πέλλας


Το πρωί της Δευτέρας αντιπροσωπεία από 70 περίπου μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, με τη συνοδεία καθηγητών και της διευθύντριας κ. Ελένης Πισμίση, έδωσαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Πέλλας στα Γιαννιτσά, παραδίδοντας εγγράφως τα αιτήματα τους στο δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στάμκο, τονίζοντας ως πρώτο μέλημα την ανέγερση του νέου μουσικού σχολείου Γιαννιτσών (κτιριακό), που μετά  από 23 χρόνια λειτουργίας σε κοντέινερ και προκάτ πρέπει να βρει τη λύση του. 

Επίσης ζητήθηκε η συμβολή του δήμου για τη λύση προβλημάτων που άπτονται της καλής και εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου. 

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πανελλήνιας διαμαρτυρίας των Μουσικών Σχολείων και αποτελεί ενέργεια διεκδίκησης των δικαιωμάτων που αναλογούν στους συγκεκριμένους μαθητές, αλλά και συμπαράστασης στον αγώνα των Μουσικών Σχολείων άλλων πόλεων της Ελλάδας που βρίσκονται σε χείριστη κατάσταση.

Τα αιτήματα του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών είναι:

- Άμεση επίλυση του καθυστερημένου για 23 ολόκληρα χρόνια κτιριακού προβλήματος
- Διεξαγωγή μαθήματος ατομικού οργάνου με ένα μόνο άτομο, όπως προβλέπεται και όχι με 2 και 3 όπως συμβαίνει τώρα
- Λειτουργία των κατευθύνσεων (υγείας, ανθρωπιστικής, θετικής και οικονομικής) στο χώρο του μουσικού σχολείου και από τους καθηγητές του μουσικού ώστε οι μαθητές να μην αναγκάζονται να μετακινούνται από το σχολείο τους σε άλλο σχολείο για την παρακολούθηση των μαθημάτων της κατεύθυνσής τους
- Δωρεάν μουσικά βιβλία
- Μοριοδότηση για μουσικές σχολές
- Χρηματοδότηση για καινούρια μουσικά όργανα και εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού της υλικοτεχνικής υποδομής για τη σωστή λειτουργία του σχολείου
- Άμεσους διορισμούς καθηγητών
- Αναγνώριση των μουσικών σπουδών μας
- Ενεργοποίηση των ΥΓ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08-12-1997 για χορήγηση μουσικής ειδικότητας στους αποφοίτους μουσικών σχολείων κατόπιν εξετάσεων, οι οποίες είναι σε ισχύ αλλά δεν εφαρμόζονται
- Επαναφορά μουσικών αγώνων
- Καθορισμός εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
- Κάλυψη επειγουσών αναγκών του σχολείου μας- κυλικείο, αίθουσες, εξοπλισμός τεσσάρων αιθουσών με κλιματισμό, σύγχρονους Η/Υ/, προτζέκτορες, διαμόρφωση αύλειου χώρου, επισκευή περίφραξης του συγκροτήματος για προστασία από αδέσποτα, αύξηση χρηματοδότησης σχολείου για αντιμετώπιση των διαφόρων αναγκών μας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…