Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Ομαλά προχωρά η διαδικασία της ίδρυσης και λειτουργίας του τμήματος Μουσειολογίας στην Έδεσσα

Αυτό διαπιστώθηκε σε συνάντηση εργασίας της βουλευτή με τον Υφυπουργό Παιδείας αρμόδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθηγητή κ. Βασίλη Διγαλάκη

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε σήμερα 5-11-2019 συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Παιδείας αρμόδιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση καθηγητή κ. Βασίλη Διγαλάκη με αντικείμενο την πορεία εξέλιξης των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας του τμήματος Μουσειολογίας στην Έδεσσα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε ). 

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Μουσειολογίας είχε συσταθεί με το άρθρο 2 παρ.1 περιπ δδ του Νόμου 4610/2019 (ΦΕΚ 70/Α/7-5-2019) " Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις" με την πρόβλεψη ότι θα λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. 

Όπως ενημέρωσε ο κ. Διγαλάκης την κ. Τζάκρη έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση της Υπουργού Παιδείας με την οποία  κατανέμει τις θέσεις των μελών ΔΕΠ καθώς και του έκτακτου διδακτικού προσωπικού στα συσταθέντα νέα τμήματα, βάσει της οποίας έχουν προβλεφθεί για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Έλλαδος 28 θέσεις μελών ΔΕΠ και 25 θέσεις για το έκτακτο προσωπικό, ενώ η κάλυψη των διοικητικών εργασιών θα γίνει είτε με την μετακίνηση προσωπικού από άλλες υπηρεσίες μέσω της κινητικότητας, είτε με την εσωτερική μετακίνηση στο πλαίσιο του ΔΙ.ΠΑ.Ε .

Το Πρόγραμμα Σπουδών καθώς και το Οργανόγραμμα του νέου τμήματος, βάσει των οποίων θα καθορισθούν οι θέσεις ΔΕΠ, εκτάκτου διδακτικού προσωπικού κλπ θα καθορισθούν από την Επιτροπή που θα εκτελεί χρέη Συνέλευσης του Τμήματος, η οποία θα συσταθεί  αμέσως μόλις καθορισθεί η νέα Διοικούσα του ΔΙ.ΠΑ.Ε  και στο πλαίσιο πάντα του Αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. 

Η κ. Τζάκρη μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: " Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Υφυπουργό κατά την διάρκεια της οποίας αποκόμισα την αίσθηση ότι η ίδρυση και λειτουργία του νέου τμήματος Μουσειολογίας στην Έδεσσα θα λάβει σάρκα και οστά μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων”.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια:

 1. ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙ-ΟΛΟΓΙΑ ΦΑΓΩΘΗΚΕ.
  ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΙ-ΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΟΥΣΕΙΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κυρία Τζάκρη για να δεις την νοοτροπία των βουλευτών της Ν.Δ,σε σύγκριση με σένα, που ότι εργο ξεκίνησε επι Νέας Δημοκρατίας το ακυρωσες, ενώ οτι ξεκίνησε επί άλλου κόμματος (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) η ΝΔ το συνέχισε και το ολοκλήρωσε.Αυτη είναι διαφορά και το μεγαλείο μεταξύ της φασίζουσας,όπως αποκαλείς την ΝΔ ,και της μικροψυχίας της παράταξης σου,που εκπροσωπείς κάθε φορα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…