Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποτάμι: Αναστολή της λειτουργίας του κόμματος αποφάσισε ο Σταύρος Θεοδωράκης


Το Ποτάμι πήρε απόφαση μέσω του πολιτικού του συμβουλίου να αναστείλει την λειτουργία του. Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έλαβε στις ευρωεκλογές 2019 ποσοστό 1.52%, ποσοστό που του επιτρέπει να χρηματοδοτείται μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές με ένα ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ ετησίως (500.000 ευρώ συνολικά) όπως άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν με όλα τα κόμματα που έχουν πάρει στις εκλογές πάνω από 1.5%. Παρόλα αυτά αποφάσισε να μην συνεχίσει ως κόμμα σφραγίδα και να αυτοδιαλυθεί.

Σε ότι αφορά τους λόγους της αναστολής το Πολιτικό Συμβούλιο αναφέρει πως η αμετάκλητη απόφαση του επικεφαλής να παραιτηθεί , σε συνδυασμό με την πολιτική συγκυρία και τα όσα έχουν συμβεί και έχουν πλήξει πολλαπλώς το ΠΟΤΑΜΙ κάνουν δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Πέντε χρόνια Ποτάμι: Ο απολογισμός

Στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου γίνεται ένας συνοπτικός απολογισμός της πεντάχρονης ιστορίας του Ποταμιού και μεταξύ άλλων επισημαίνεται:

«Αγωνιστήκαμε με σχέδιο και πάθος και ωθήσαμε την κοινωνία να κάνει βήματα μπροστά.
Πολεμηθήκαμε άγρια από όλους αυτούς που θεωρούν την πολιτική ως κομματικό φέουδο και την χρησιμοποιούν για να έχουν οι ίδιοι και οι παρέες τους μια άκοπη ζωή.
Νικήσαμε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς να μιμηθούμε την ηθική, τον τρόπο οργάνωσης, ψηφοθηρίας και δανειοδότησης των παραδοσιακών σχημάτων».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.