Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εορτασμός των Ενόπλων Δυνάμεων: Ανοιχτά στρατόπεδα σήμερα για τους πολίτες - «Αγγελή Γάτσου» στην Έδεσσα και «Καπετάν Άγρα» στα Γιαννιτσά


Τις «πύλες» τους θα ανοίξουν στους πολίτες 31 στρατόπεδα σε ολόκληρη την επικράτεια, σήμερα Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που συμπίπτει με τα Εισόδια της Θεοτόκου.
Στα εν λόγω στρατόπεδα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οπλικά συστήματα του Στρατού και να ενημερωθούν για το σύνολο των δραστηριοτήτων του.
Επίσης, από σήμερα έως την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, λειτουργεί στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών έκθεση σχετικά με την ιστορία των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και προβάλλεται σε βίντεο η επιχειρησιακή τους δραστηριότητα.
Με την ευκαιρία της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν πτήσεις με αεροσκάφη και ελικόπτερα, να πραγματοποιήσουν άλμα με αλεξίπτωτο και άλλες επιχειρησιακές δράσεις, μέσω συστημάτων εικονικής πραγματικότητας (VR SYSTEMS).

Στον κατάλογο των στρατοπέδων συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:
-ΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΑΓΓΕΛΗ ΓΑΤΣΟΥ», Έδεσσα
-ΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑ», Γιαννιτσά 
-33 Μ/Κ ΤΑΞ (Ανήκει στη ΙΙ Μ/Κ ΜΠ) «ΑΛΕΣΤΑ ΛΟΥΚΑ Β΄», Πολύκαστρο: Επίδειξη – ξενάγηση οπλικών συστημάτων και του κυρίου υλικού σε: 
α. τοπικές Αρχές 
β. μαθητές από σχολεία 
γ. προσφορά αφεψημάτων υλικού -Προσφορά αφεψημάτων.
-Ι ΜΠ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΜΥΝΤΑ», Βέροια: Θεία Λειτουργία-Δοξολογία-Κατάθεση Στεφάνων-Απονομή Ηθικών Αμοιβών-Επίδειξη Οπλικών Συστημάτων.
– 71 Α/Μ ΤΑΞ «ΑΝΤΓΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ». Αργυρούπολη Κιλκίς: Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 190 χρόνων από την ίδρυση του Όπλου του Μηχανικού -επίδειξη οπλικών συστημάτων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.