Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου Αλμωπίας η Μελίτα Χισκάκη


Μετά τις έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις του τελευταίων ημερών για το ρόλο της Μελίτας Χισκάκη στο Δήμο Αλμωπίας, με απόφασή του Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση ορίσθηκε άμισθη σύμβουλος για την επικουρία του Δημάρχου και της ανατέθηκαν τα παρακάτω καθήκοντα που περιγράφονται στην απόφαση. 
Η απόφαση έχει ως εξής: 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του αρθ. 58 παρ. 1 περ. θ’ του N.3852/10 (ΦΕΚ
87/Α’/07.06.2010): «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της
Αποκεντρωμένης Διοίκησης», του Ν. 4555/2018 και του Ν.4623/2019, που ως τροποποιήσεις ισχύουν.
2. Την ανάγκη για την σχετική επικουρία του δημάρχου
3. Την δυνατότητα αξιοποίησης των γνώσεων και της εκούσιας εθελοντικής διάθιεσης για προσφορά της Μελιτίνης Χισκάκη του Εμμανουήλ, μηχανολόγου μηχανικού και συμβούλου, με βάση τη μακροχρόνια εμπειρία της στην ηγεσία και διαχείριση εταιρείας συμβούλων και τις επιστημονικές γνώσεις της.
4. Της εκούσιας εθελοντικής διάθεσής της για προσφορά, και
5. το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου δεδομένου ότι η άμισθη σύμβουλος θα εκτελέσει το έργο της χωρίς αποζημίωση. 

Αποφασίζει

Αναθέτει στην κα. Μελιτίνη Χισκάκη του Εμμανουήλ, καθήκοντα άμισθου συμβούλου για την επικουρία του δημάρχου Αλμωπίας, κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Η ανωτέρω θα ασκεί καθήκοντα αμιγώς συμβουλευτικά, χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει γνώμες προς το δήμαρχο και θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και των νομικών του προσώπων, και, των φορέων του Δημοσίου.
Ειδικότερα, η ανωτέρω σύμβουλος θα παρέχει αμισθί και δωρεάν στο δήμαρχο συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα μελέτης, επεξεργασίας, οργάνωσης και λειτουργίας για την διοίκηση του έργου του και κατ’ επέκταση στην οικεία υποστήριξη και υποβοήθησή του. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες της σχετίζονται, με: την παροχή συμβουλών, κατευθύνσεων, εισηγήσεων και γενικότερα συντονισμού των υπηρεσιών του Δήμου κατά την άσκηση του έργου τους, για τη βελτίωση και προαγωγή της αποτελεσματικότερης λειτουργίας του Δήμου, για την προσαρμογή της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τη βελτίωση της απόδοσης του στελεχικού δυναμικού και των τεχνικών μέσων του Δήμου.
Η άνω άμισθη σύμβουλος υπάγεται ειδικά και αποκλειστικά στην υπηρεσιακή δικαιοδοσία του δημάρχου Αλμωπίας, από τον οποίο θα δέχεται εντολές και στον οποίο μόνο είναι υποχρεωμένη να λογοδοτεί σε κάθε περίπτωση.
Ο δήμαρχος της διαθέτει τον απαιτούμενο χρόνο και τα μέσα προκειμένου η σύμβουλος να είναι σε θέση να του παρέχει τις υπηρεσίες της προς την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της παρούσας και με γνώμονα την επιτυχή ολοκλήρωσή της.
Η παρούσα απόφαση δε συνιστά πρόσληψη ή διορισμό και δε γεννά υπηρεσιακή, υπαλληλική ή κάθε άλλου είδους εργασιακή σχέση καθώς και κάθε είδους αμοιβή ή αντιπαροχή ή αποζημίωση σε χρήμα ή σε είδους της οριζόμενης συμβούλου από το Δήμο Αλμωπίας και τα νομικά του πρόσωπα του.
Η παρούσα ισχύει ως τη λήξη της θητείας του δημάρχου, πλην της τροποποίησης ή ανάκλησής της.
Η παρούσα να κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες (Γραφείο δημάρχου, αντιδημάρχους, πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικούς συμβούλους, Διευθύνσεις/Τμήματα/Γραφεία, Νομικά Πρόσωπα Δήμου Αλμωπίας), στην ενδιαφερόμενη και να αναρτηθεί ηλεκτρονικά στις ιστοσελίδες του Δήμου
Αλμωπίας και της «Διαύγειας».

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας
Χρήστος Μπάτσης 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Ο ν.3852/10 που επικαλλούνται είναι ο Καλλικράτης που έχει πλέον καταργηθεί. Και ο ν.4655/19 είναι ο νόμος για την κυβερνησιμότητα των δήμων που τροποποίησε τον Κλεισθένη. Σε κανένα από αυτούς τους νόμους δεν περιγραφεται τέτοια δυνατότητα. Οι άσχετοι διορθώνουν το ένα λάθος με άλλο, ώσπου να πάνε όλοι μαζί φυλακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν θα μπορούσε να προσληφθεί με μισθό; Το άμισθη ακούγεται σαν παραμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι τετοια πρεμουρα απο δημαρχο και μελιτα; Οποιοσδηποτε δεν μπορει να συμβουλεψει με οποιοδηποτε τροπο τον δημαρχο; Χρειαζεται αδεια γι αυτο; Καποια φαβα εχει ο λακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι τόσο ζόρι να πάρει θέση η Μελίνα? Δεν ντρέπεται πια ο δήμαρχος με τόσο ντόρο που έχει πάρει το θέμα? Καυτή η κυρία αν είχε λίγο εγωισμό κ τσίπα έπρεπε μόνη της να αποσυρθεί από όλα τα κοινά...αρχιζει να βρωμάει το θέμα μας βάζει σε υποψίες... Μόνος του αυτόματα στρέφεται ο δήμαρχος... Υπάρχουν χειρότερα προβλήματα να λύσουν όχι πως θα χάσουν τη Μελίτα με το ζόρι σε καρέκλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.