Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινότητα Κρύας Βρύσης: Η Κρύα Βρύση πρέπει να ξαναγίνει έδρα Δήμου (φωτο)


Με μία μεγαλειώδη συγκέντρωση, στο ασφυκτικά γεμάτο Πνευματικό Κέντρο της Κρύας Βρύσης, παρουσία 700 και πλέον πολιτών του πρώην Δήμου Κρύας Βρύσης, ξεκίνησε ο αγώνας της ανάδειξης και για την τελική δικαίωση σε όλα τα ανοιχτά θεσμικά θέματα της πόλης μας .
    Με πρωτοβουλία της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ, μετά από συνεδρίαση και ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της, να διοργανώσει ανοιχτή συγκέντρωση όλων των πολιτών του πρώην Δήμου Κρύας Βρύσης με γενικό τίτλο ΄΄ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ : Το παρόν και το μέλλον του τόπου μας ΄΄ και με θέματα συζήτησης: α) Την Επανίδρυση Δήμου με έδρα την Κρύα Βρύση, β) την Επαναλειτουργία Αστυνομικού Τμήματος γ) την Επαναφορά Υπηρεσιών, δ) την Επαναφορά Τράπεζας, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα της τοπικής κοινωνίας προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα στην σημερινή κυβέρνηση της χώρας, για μία πολυμέτωπη επανεκκίνηση της κοινωνικής, οικονομικής και θεσμικής αναβάθμισης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής μας. 
    Η πρώτη επίσημη συνάθροιση των πολιτών, 9 χρόνια μετά την κατάργηση του Δήμου, με πρωτοβουλία του ανώτατου θεσμικού οργάνου στην πόλης της Κρύας Βρύσης, ήταν άκρως πετυχημένη. Η σχεδόν ενός μήνα προετοιμασία για μία άψογη διοργάνωση και η στήριξη της από την τοπική κοινωνία, η οποία έχει καταλάβει πολύ καλά ότι οι τύχες του τόπου μας μπορούν να καθοριστούν μόνο από εμάς τους ίδιους, δίνει την δύναμη στο Κοινοτικό Συμβούλιο και στον επικεφαλής του Πρόεδρο κ. Βλάχο Ανδρέα να προχωρήσει μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Κρύας Βρύσης κ. Σεραίδη Πέτρο σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα φέρουν τα θετικά αποτελέσματα για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή μας . 
   Με γενικό συντονιστή της εκδήλωσης τον κ. Πεχλιβανίδη Κων/νο, δάσκαλος, Πρόεδρος του Π.Σ. ΄΄ ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄΄ και μέλη την 8 μελή οργανωτική επιτροπή τον κ. Βλάχο Ανδρέα, Πρόεδρο Κοινότητας Κρύας Βρύσης), τον κ. Σεραίδη Πέτρο, Αντιδήμαρχο Δ.Ε Κρύας Βρύσης, τον κ. Τραπεζανλίδη Γιώργο, συνταξιούχος Λυκειάρχης, τον κ. Καδερίδη Γιώργο, γεωπόνος, τον κ. Αμιτζόγλου Χ. Λύσανδρο, Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης - Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πέλλας, τον κ. Βλάχο Αλέξη, Δικηγόρος, και την κ. Νταούλα Ειρήνη, Γραμματέα της εκδήλωσης -Κοινοτική Σύμβουλος, αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα ιστορικά στοιχεία όλων των δημόσιων και κοινωνικών θεμάτων της πόλης από το παρελθόν έως και σήμερα.
    Μετά την πρόσκληση στην εκδήλωση, όλων των τοπικών πολιτικών παραγόντων και θεσμικών φορέων του νομού και όχι μόνο, τίμησαν με την παρουσία τους και τοποθετήθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι βουλευτές Πέλλας της Ν.Δ. κ. Σταμενίτης Διονύσης, Βασιλειάδης Βασίλειος (Λάκης), ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Τζαμτζής Δάνης, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγόριος, οι πρώην Βουλευτές (με καταγωγή από την Κρύα Βρύση), κ. Θεοδωρίδου – Φουντουκίδου Πόπη (εκπροσώπησε και τον Πολιτευτή κ. Φουντουκίδη Στάθη), και κ. Σαχινίδης Ιωάννης, ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, πρώην Δήμαρχος Κρύας Βρύσης και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης Θεόδωρος,  ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο., Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. και Πολιτευτής κ. Αντωνίου Στέργιος, ο Πρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε. Πέλλας κ. Ουραηλίδης Θεοδόσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλονίκης (με καταγωγή από την Κρύα Βρύση) κ. Φιλιππιάδου Μαγδαληνή (Λίνα), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δ.Ε. Κρύας Βρύσης, κ.κ. Μπαλτζίδης Κων/νος, , Καζαντζίδης Σωκράτης, Ελευθερίου Γιώργος, Περτσινίδου Κυριακή (Κική), οι Αντιδήμαρχοι, κ. Βουτσάς Χρήστος, κ. Φωκάς Ιωάννης, κ. Καραφυλλιάς Ανδρέας, κ. Φάκκας Απόστολος, οι Πρόεδροι της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Π. κ. Επιτροπάκη Αθανάσιο, της Δ.Ε.Υ.Α.Π. κ. Τόσιος Γιώργος, εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης ΄΄ Λαϊκή Συσπείρωση΄΄ κ. Τριανταφυλλίδης Γιώργος, πλήθος Κοινοτικών Συμβούλων, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αγ. Λουκά κ. Ζαραλής Κων/νος, Ακρολίμνης κ. Ευθυμιάδης Αντώνιος, Εσωβάλτων - Σταυροδρομίου κ. Αναγνώστου Στέργιος, πρώην Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κρύας Βρύσης και φυσικά αθρόα η συμμετοχή των πολιτών . 
    Η κοινή διαπίστωση όλων των ομιλητών ήταν, ότι πραγματικά η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της Κρύας Βρύσης περνάει μία από τις δυσκολότερες σε όλα τα επίπεδα στιγμές στην ιστορία της, πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Γι΄ αυτό χρειάζεται πραγματικά την στήριξη της κεντρικής εξουσίας με πρώτη ενέργεια την επαναδημιουργία Δήμου με έδρα την Κρύα Βρύση, είναι το βασικό στοιχείο και η διαπίστωση από την προχθεσινή συγκέντρωση. 
    Η καλή οργάνωση, καταρχήν με την προβολή εικόνων μιας άλλης ακμάζουσας εποχής, της Κρύας Βρύσης, η πρόβλεψη των διοργανωτών για μεγάλη συμμετοχή των πολιτών κατακλύζοντας ακόμα και τους εξωτερικούς χώρους του Πνευματικού Κέντρου, προνοώντας έτσι την τοποθέτηση και εξωτερικής ηχητικής εγκατάστασης για την καλύτερη ενημέρωση όλων των παρευρισκόμενων, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα της μαζικής συμμετοχής των συμπολιτών μας .  
    Έντονο ήταν επίσης το ενδιαφέρον και των τοπικών Δημοσιογράφων και Μ.Μ.Ε. για την εκδήλωση, η παρουσία των οποίων θα βοηθήσει τόσο στο σήμερα όσο και στις μελλοντικές ενέργειες και πρωτοβουλίες της Κοινότητας Κρύας Βρύσης, στην ανάδειξη και προβολή όλων των θεμάτων και των δίκαιων αιτημάτων που θα διεκδικήσει ! Γι΄ αυτούς τους λόγους τους ευχαριστούμε προκαταβολικά για την συνεργασία μας.  
   Μετά από μία 3ωρη διαλογική συζήτηση το σώμα ενέκρινε ομόφωνα δια ανατάσεως της χειρός αφού αναγνώστηκε, το ΨΗΦΙΣΜΑ που εξέδωσε η Κοινότητα Κρύας Βρύσης, ( το επισυνάπτουμε) ώστε ν΄ αποσταλεί τόσο στον ίδιο τον Πρωθυπουργό όσο και σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία. 
    Το μήνυμα της μεγάλης αυτής συγκέντρωση; προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την σημερινή κυβέρνηση της χώρας ήταν ένα : Η Κρύα Βρύση πρέπει να ξαναγίνει έδρα Δήμου, και ταυτόχρονα είναι αναγκαία η επανίδρυση υπηρεσιών, τραπεζών και του Αστυνομικού Τμήματος, που άδικα καταργήθηκαν ! 

Κοινότητα Κρύας Βρύσης


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Της Κοινότητας Κρύας Βρύσης για την επανασύσταση του Δήμου Κρύας Βρύσης.

Αξιότιμε  Κύριε  Πρωθυπουργέ ,
Την Παρασκευή 08-11-2019 γίναμε όλοι μάρτυρες μιας μαζικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Πνευματικό Κέντρο Κρύας Βρύσης.
Μέσα από εισηγήσεις και παρουσιάσεις περιγράφηκε με συγκεκριμένα στοιχεία και με τον πιο γλαφυρό τρόπο η δεινή κατάσταση στην οποία έχει επέλθει ο επί 20ετίας ακμάζων Δήμος μας μετά την απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης για ενσωμάτωσή του στον διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Πέλλας. Απόφαση η οποία δρομολόγησε την εγκατάλειψη του τόπου μας από όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα υποκαταστήματα των Τραπεζών που εξυπηρετούσαν ως τότε περισσότερους από 20.000 πολίτες, οδήγησε στην αποδυνάμωση και υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματός του και συνεπώς στην αύξηση της παραβατικότητας και της ανασφάλειας των πολιτών και, κατά γενική ομολογία, καταδίκασε όλα τα πεδία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Κρύας Βρύσης σε σταδιακή απομόνωση και μαρασμό.
Το συμπέρασμα είναι   ένα   και   αδιαπραγμάτευτο:
Η Κρύα Βρύση σήμερα φυτοζωεί και η ανάγκη της να αυτονομηθεί και να επαναδραστηριοποιηθεί σε τροχιά ουσιαστικής ανάπτυξης καθίσταται πλέον επιτακτική και χρήζει άμεσης και οριστικής ικανοποίησης.

Για τον λόγο αυτό:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
Την αδράνεια, την κωλυσιεργία και την αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών ως προς την αναγνώριση των τεράστιων προβλημάτων που δημιούργησε η εφαρμογή του Καλλικρατικού νόμου στην περιοχή μας και την προσπάθεια επίτευξης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για μας και τα παιδιά μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1. Την επανασύσταση του καταργηθέντα Δήμου Κρύας Βρύσης .
2. Την επανίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης και τη στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό.
3. Την επιστροφή όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών στον τόπο μας.
4. Την εκ νέου εγκατάσταση τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Κ α τ ά      σ υ ν έ π ε ι α ,

ΟΡΙΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ
Τον Αντιδήμαρχο Κρύας Βρύσης, κ. Σεραΐδη Πέτρο, και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κρύας Βρύσης, κ. Βλάχο Ανδρέα, ως αρμόδιους να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που κρίνουν απαραίτητες για την ικανοποίηση των αξιώσεών μας και την επιτυχή έκβαση του αγώνα μας.

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κρύας Βρύσης                     Ο Πρόεδρος Κοινότητας Κρύας Βρύσης    
           Σεραΐδης Πέτρος                                                               Βλάχος Ανδρέας            

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Κρύας Βρύσης :
1. Αμιτζόγλου Γ. Λύσανδρος
2. Βασιλειάδης Κωνσταντίνος
3. Χάλης Χαράλαμπος
4. Παρασκευόπουλος Δημήτριος
5. Νταούλα Ειρήνη
6. Φούντογλου Χρήστος
                                                                     
Οι Πρόεδροι των όμορων κοινοτήτων :
Αγίου Λουκά: Ζαραλής Κωνσταντίνος
Ακρολίμνης: Ευθυμιάδης Αντώνιος

Εσωβάλτων - Σταυροδρομίου : Αναγνώστου  Αστέριος
skrvr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Να ξαναγινετει Δημος το ταχυτερο, να απομακρυνθητε απο τα Γιαννιτσα! Μαζι σας τα Γιαννιτσα καλο δεν ειδαν.Χαμηλη κουλτουρα, συμβουλοι χαμηλων προσδοκιων ! βαρεθηκαμε να βγαζουμε δεξιους συντηρητικους Δημαρχους. Αναπτυξη ΜΗΔΕΝ ! Γινετε ανεξαρτητος Δημος κι αν θελετε βγαλετε Δημαρχο τον Χιτλερ. ! Ο μονος που ταιρειαζει στις απαιτησεις και τις προσδοκιες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου θυμησω πως η Κρυα Βρυση δεν εβγαλε Δημαρχο της αρεσκειας της ουτε τωρα ουτε στις προηγουμενες αντιθετα με σας. Οπως στρωσατε κοιμαστε. Και μια παρακληση στους συντοπιτες. Ουτες ενας να πατησει στα Γιαννιτσα αν αυτο που θελει το βρισκει στην Αλεξανδρεια. Τελος παρακληση στους γιαννιτσιωτες. Δεστε τον Σταμκο εκει γιατι πλεον εδω ειναι ανεπιθυμητος ας μη ξαναπατησει.

      Διαγραφή
    2. ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ.ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ.ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΩΛΟΣ,Ο ΓΟΥΛΗΣ,Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ

      Διαγραφή
    3. Σου θυξαμε το δημαρχο σου? Αχ το καημενο. Μαζεψε το υφος γιατι οι εποχες που πιστευεις εχουν περασει. Αυτα...κατα τα αλλα ολα καλα? Α αυριο ξεκιναει το μετρό στη Κρυα Βρυση......

      Διαγραφή
    4. ΔΕΝ ΕΧΗ ΜΥΑΛΟ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΟΤΣΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ. ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΕΧΡΕΩΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
    5. 10:31 ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ.ΣΤΟΝ ΛΩΛΟ,ΜΠΟΥΛΗ,ΓΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ.ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.ΚΑΙ ΚΑΗΜΕΝΟ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΗΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑ(Η)Μ(Μ)ΕΝΝΟΥΣ.

      Διαγραφή
    6. Φατε σανό οτι ξεχρεωσε ο Σταμκος. Ή ειστε ανεγκεφαλοι ή ειστε τσιράκια του αλλιως δε γινεται να σας κατανοησω διοτι δε σας εννοω. Αντε βρε ομως μη νευριαζεται γατακια μου γλυκα. Ντροπη ειναι....

      Διαγραφή
  2. το κάθε χωρίο θέλει να γίνει και δήμος !!!!!!!!!!! τα είδαμε με τον εξαπλατανο την καλη και κτλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. STRIMENOS TRELOS ANYPARKTOS MIKROS KAKOS OPSIMOS SKLHROS...PIOS EINAI? PROSEKSTE TA ARXIKA KATE LEKSEIS ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.