Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας με Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ


Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κυρίας Γκίκα Αναστασίας, την Παρασκευή 1/11/19 στο Υπουργείο παιδείας.
Από την Α’ ΕΛΜΕ, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Πέτρος Πριβαρτιτσάνης και η Αντιπρόεδρος κυρία Δέσποινα Σεμερτζίδου, έθεσαν στην Γενική Γραμματέα ζητήματα που απασχολούν τα σχολεία της περιοχής μας. Συγκεκριμένα, έθεσαν υπόψη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας το θέμα του άδικου αποχαρακτηρισμού ως δυσπρόσιτων των σχολείων της Φούστανης, των Προμάχων και της Άρνισσας, ζητώντας επανεξέταση και επαναφορά του χαρακτηρισμού του δυσπρόσιτου. Επιπλέον, η Α’ ΕΛΜΕ ζήτησε από το Υπουργείο τον επαναπροσδιορισμό της μοριοδότησης σχολείων της περιοχής, καθώς η τελευταία αλλαγή μείωσε υπερβολικά και άδικα τα μόρια πολλών σχολείων και δημιούργησε πρόβλημα στη στελέχωση και στη λειτουργία τους.
Ακόμη, στη συνάντηση συζητήθηκε η ίδρυση νέων σχολικών μονάδων στην περιοχή μας, όπως Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Έδεσσα, Καλλιτεχνικό Σχολείο στην Αριδαία και ΕΠΑΛ στη Σκύδρα, χωρίς ωστόσο να καταλήγει η συζήτηση σε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Τέλος, η Α’ ΕΛΜΕ έθεσε στη Γενική Γραμματέα και ένα σοβαρό ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τη μαθητεία στο ΕΠΑΛ Έδεσσας, με την πρώτη να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυσή του.
Ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας έφυγαν από το Υπουργείο με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την αισιοδοξία ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έθεσε.

για το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας
Ο Πρόεδρος 
Πριβαρτιτσάνης Πέτρος

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.