Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Η γλώσσα της αγάπης είναι η πιο εκφραστική και δυνατή γλώσσα του πλανήτη…»


Κι ύστερα από την πικρή γεύση και τη θλιβερή εμπειρία της υποκινούμενης κατάληψης πήρα το δρόμο για το Ίστρον! Το Ίστρον …… το ξενοδοχείο που φιλοξενεί τα όνειρα και τις ελπίδες των δικών μας προσφυγόπουλων! Ήταν εκείνη η ακατανίκητη επιθυμία που έσπρωχνε τα βήματά μου στον «παράδεισο» των ονείρων τους! 
Δεν ξέρω αν ήθελα να πάω για να ξεπλύνω τη ρετσινιά που σκόπιμα και μεθοδευμένα επεδίωξε να κολλήσει στο φιλόξενο σχολείο μας μια μικρή ομάδα μαθητών(;) με ρατσιστικές διαθέσεις! Δεν ξέρω αν ήθελα να πάω για να ξεπλύνω τη ντροπή της -για λόγους προστασίας- απομάκρυνσης από το σχολείο ανήλικων προσφυγόπουλων που διψούν για μια θέση στο όνειρο! Δεν ξέρω αν ήθελα να πάω για να διαπιστώσω πόσο πολύ ή πόσο λίγο καταφέραμε να ξεθωριάσουμε τα χρώματα της ψυχής και των ονείρων του Hοmayoun, του Hamid, του Ali, του Fada, του Qasim, του Jamil, του Muslim, του Mohhamad….

Ξέρω όμως πόσο πολύ ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι το φιλόξενο σχολείο μας τους περιμένει! Ξέρω πόσο πολύ ήθελα να τους πω ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί, που όρκο δώσαμε να οδηγούμε στη γνώση όλα τα παιδιά του κόσμου, καταδικάζουμε κάθε ακραία, ρατσιστική και ξενοφοβική συμπεριφορά! Ξέρω πόσο πολύ ήθελα να τους πω να μην ανησυχούν! Οι «φωνές» της πλειοψηφίας των μαθητών και εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ Γιαννιτσών «φίμωσαν» τις ξενοφοβικές συμπεριφορές και απομόνωσαν τα ξενοφοβικά αισθήματα! Και τα σχολειά μας άνοιξαν και πάλι διάπλατα την αγκαλιά τους!
Και με οδήγησαν τα βήματα και η καρδιά μου στον δικό τους παράδεισο!
Ήταν εκεί όλοι σχεδόν! Στο Ίστρον! Στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί τα όνειρα και τις ελπίδες των δικών μας ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων! Και περίμεναν με λαχτάρα μια λέξη… Ο Hοmayoun, ο Hamid, ο Ali, ο Fada, ο Jamil, ο Mohhamad…….και οι αγκαλιές μας «μίλησαν», τα μάτια μας «χαμογέλασαν», τα χείλη μας ξεστόμισαν τη γλώσσα της αγάπης και της υπόσχεσης και της ελπίδας και της δύναμης και της αλληλεγγύης…. Και πήρα το δρόμο της επιστροφής «γεμάτη»! Γιατί η γλώσσα της αγάπης είναι η πιο εκφραστική και δυνατή γλώσσα του πλανήτη! Ευχαριστώ Hοmayoun, Hamid, Ali, Fada, Qasim, Jamil, Muslim, Mohhamad… Σας ευχαριστώ όλους γιατί γεμίσατε αστέρια τις νύχτες μου!

(Το παραπάνω κείμενο το «αλιεύσαμε» από το προφίλ στο fb της εκπαιδευτικού του 2ου ΕΠΑΛ, στα Γιαννιτσά, Σταματίας Βλαϊκούδη)


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Αφού πήγες, ας έμενες κιόλας.
    Μισή δουλειά έκανες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σχολεία άνοιξαν διάπλατα την αγκαλιά τους ή εφαρμόστηκαν οι υποχρεωτικές αποφάσεις της διεύθυνσης δηλαδή της κυβέρνησης δηλαδή της ΕΕ ; Ο μύθος του Αισώπου για την αλεπού που κόπηκε η ουρά της ταιριάζει πραγματικά σε πολλούς Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.