Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη του Υφυπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντά στο Δήμο Παιονίας (φωτο)


Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Γεωργαντάς  επισκέφθηκε το  δημαρχείο του δήμου Παιονίας όπου τον  υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Σιωνίδης. Στην σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων, ο Γενικός Γραμματέας και Υπηρεσιακοί Παράγοντες του δήμου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το ενδιαφέρον  και την στήριξη που έχει  επιδείξει   έως τώρα όπου του έχει ζητηθεί , και έθεσε μία σειρά θεμάτων που απασχολούν το δήμο Παιονίας και για τα οποία ζήτησε την αρωγή του  ίδιου και κατ’ επέκταση της Κεντρικής Διοίκησης.  

Τα θέματα πού  τέθηκαν είναι:
Η άμεση αποδέσμευση του αεροδρομίου της Νέας Καβάλας ώστε να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά .
Η  ενίσχυση στις πληγείσες ,λόγω προσφυγικού, υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου.                                                               
Η διεκδίκηση   ενός επιπλέον απορριμματοφόρου εκτός αυτού που   η Κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει στους Δήμους κάτω των 50.000 κατοίκων. Στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν από κοινού   ο Υφυπουργός  και ο Δήμαρχος τον Οκτώβριο   στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο  ζήτησαν δύο απορριμματοφόρα  για αντικατάσταση αυτών που σχεδόν καταστράφηκαν από την  υπέρμετρη δραστηριότητα λόγω προσφυγικού. 
Η ανάληψη πρωτοβουλιών για το πρόβλημα που προέκυψε με την απαγόρευση διέλευσης  οχημάτων άνω των 30 τόνων στην άνω διάβαση της ΠΑΘΕ στον κόμβο Πολυκάστρου και   η απαγόρευση  διέλευσης των επαγγελματικών φορτηγών άνω των  3,5 τ. στην ΠΕΟ Πολυκάστρου- Θεσσαλονίκης που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα  στις   επιχειρήσεις του δήμου.
Ο άμεσος έλεγχος της στατικής επάρκειας  της γέφυρας  του Αξιού.  
Η ελεύθερη διέλευση των κατοίκων των χωριών πλησίον των διοδίων των Ευζώνων.
Η πορεία των ενεργειών για την αναστολή της λειτουργίας των πλευρικών διοδίων του Πολυκάστρου.
Τα ανείσπρακτα πρόστιμα των αλλοδαπών οδηγών που έχουν βεβαιωθεί στα διοικητικά όρια του Δήμου Παιονίας και που στις 31/8/2019 ήταν 1.279.000 €.
Διάφορα διοικητικά – λειτουργικά θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 
Το πρόβλημα που έχει  προκύψει με τα ολιγομελή τμήματα στο Λύκειο Ευρωπού.
Η συνέχιση των έργων στο ημιτελές  Συνεδριακό Κέντρο Αρχαίας Ευρωπού.
Η εξασφάλιση φύλακα, σε ετήσια βάση, για τον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού προκειμένου να  παραμείνει επισκέψιμος.   
Η διεκδίκηση του μεγάλου αρδευτικού έργου «Φράγμα Σελεμλή» που αναθερμάνθηκε  στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν από κοινού   ο Υφυπουργός  και ο Δήμαρχος τον Οκτώβριο   στον Υφυπουργό  Αγροτική Ανάπτυξης κ. Σκρέκα.
Η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της πλατείας της 28ης Οκτωβρίου στο Πολύκαστρο, προκειμένου να προχωρήσει η ανάπλαση της.
Η ανέγερση του 4ου δημοτικού και νηπιαγωγείου Πολυκάστρου.  

Στην συνάντηση που διήρκεσε δύο ώρες, ανταλλάχθηκαν  απόψεις για όλα τα θέματα και έγινε ένα πρώτος προγραμματισμός για  τις κινήσεις που πρόκειται ακολουθήσουν, και οι οποίες θα είναι κοινές όπως κοινά είναι και τα προβλήματα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…