Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απέχουν αύριο από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι των Γιαννιτσών

Να απέχουν από τα καθήκοντά τους αύριο Πέμπτη 28-11-2019, αποφάσισαν οι δικηγόροι του δήμου Πέλλας, μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου έχει ως εξής:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών κατά την έκτακτη συνεδρίασή του της 26ης Νοεμβρίου 2019, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Γιαννιτσών από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη, 28-11-2019, ημέρα ψήφισης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τον τίτλο «Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις - Περαιτέρω εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/52/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2008» εκφράζοντας την αντίθεσή του στην υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης και σημειώνοντας, ότι τάσσεται υπέρ των εναλλακτικών μορφών επίλυσης διαφορών υπό την αναγκαία προϋπόθεση της εκούσιας υπαγωγής τους σε αυτές, αλλά η υποχρεωτικότητα δεν συνάδει με τον εκούσιο χαρακτήρα της διαμεσολάβησης. 
Ο δε τρόπος με τον οποίο προωθείται η υποχρεωτική διαμεσολάβηση και η έκταση των διαφορών, που αυτή καταλαμβάνει, ενέχει  τον κίνδυνο να ακυρωθεί  στην πράξη ένας σημαντικός  θεσμός εναλλακτικής επίλυσης διαφορών, δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπάρχουν και οι αναγκαίες υποδομές για την εφαρμογή του."
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ                                          ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΩΤΗ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…