Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σειρά συναντήσεων με φορείς, συλλογικότητες και ομάδες πολιτών της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών - Δ. Πέλλας



Αντιλαμβανόμενοι το ρόλο που οφείλουμε να διαδραματίσουμε και λαμβανομένων υπόψη των πρώτων ακραίων αρνητικών δειγμάτων της διακυβέρνησης της ΝΔ, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας προχωρά σε σειρά συναντήσεων με φορείς, συλλογικότητες και ομάδες πολιτών της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, συναντήσεων που σκοπός τους είναι να ακούσουμε, να συζητήσουμε, και όπου δυνατό, από κοινού να αγωνιστούμε. 

Εντός του ανωτέρου πλαισίου δράσης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων του Συντονιστικού Οργάνου της Οργάνωσης, και ειδικότερα των Κώστα Μπαλτζή (Συντονιστή), Γιώργο Σγορούδη (Αναπλ. Συντονιστή) και Ζήση Τριανταφυλλίδη, με την Πρόεδρο, Θεανώ Ζουρνατζίδου, και μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Διόλου τυχαία δε η συγκεκριμένη επιλογή, δεδομένων της ιδιαίτερης σημασίας του χώρου και των ανθρώπων της εργασίας για το ΣΥΡΙΖΑ, μα και της στυγνής επίθεσης κατά των εργασιακών δικαιωμάτων της οποίας γινόμαστε μάρτυρες από την πρώτη στιγμή ανάληψης της εξουσίας από τη ΝΔ.

Έλαβε χώρα ένας ιδιαίτερα δημιουργικός διάλογος με τους εκπροσώπους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου να εστιάζουν σε σειρά νομοθετημάτων που πλήττουν καίρια τα εργασιακά δικαιώματα, όπως την πρακτική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη διάλυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.ΠΕ.) και του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ.), την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης καθώς και της συνευθύνης αναθέτοντος και εργολάβου, την καθιέρωση ρήτρας εξαίρεσης από την υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με πρόσχημα τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, τη διαμόρφωση «ειδικών οικονομικών ζωνών» φθηνής εργασίας και περιορισμένων εργασιακών δικαιωμάτων. Συζήτηση έγινε και για σειρά προβλημάτων ιδιαίτερα έντονων στον τόπο μας, για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τις συνθήκες εργασίας (υγιεινή, ασφάλεια, χαμηλοί μισθοί) στις εποχικές επιχειρήσεις, τα έντονα φαινόμενα μερικώς δηλωμένης ή υποδηλωμένης εργασίας, την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, τη μη λειτουργία γραφείου τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης εργασίας, την αισθητή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση και παράδοση εργατικών κατοικιών, τις καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων λόγω υποστελέχωσης του ΙΚΑ. Ιδιαίτερα έντονος και ο κοινός προβληματισμός για ζητήματα όπως η επιχειρούμενη και προς όφελος ιδιωτών απόπειρα κατακρήμνισης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, η ανορθόδοξη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού που εκκολάπτει τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό, ο περιορισμός των διαδηλώσεων και πορειών, αλλά και οι υπάρχουσες αδικίες μεταξύ εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.  

Αμφότεροι ταχθήκαμε υπέρ της συνέχισης της μεταξύ μας επικοινωνίας προς όφελος των εργασιακών δικαιωμάτων και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, ως Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας επιπρόσθετα δεσμευτήκαμε για την προώθηση και στήριξη από μέρους μας με τον κάθε δυνατό τρόπο των δίκαιων αιτημάτων τα οποία μας μετεφέρθησαν.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ 
Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. 4 χρόνια που ήσασταν; καλά λένε οτι εσείς λειτουργείτε καλά μόνο στην αντιπολίτευση θεωρία και παχιά λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για θεωρία είναι μάνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.