Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας: Όχι στον Μεσαίωνα που μας υπόσχονται


"Ο ρατσισμός είναι εδώ, η ξενοφοβία είναι εδώ, το μίσος είναι εδώ, υποθάλπονται από ακραίες πολιτικές δυνάμεις, συντηρούνται από επίσημους πολιτικούς φορείς και τρέφονται από τη σιωπή της πλειοψηφίας για να υπονομεύσουν κάθε δημοκρατική, ανθρωπιστική και πολιτισμική αξία." 

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ, με αφορμή την χθεσινή κατάληψη των ΕΠΑΛ Γιαννιτσών και την πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης από μαθητές για τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή μας και στη χώρα μας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η κατάληψη της 7.11 των ΕΠΑΛ από μια ηχηρή μειοψηφία και η πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης φέρνουν την εκπαιδευτική κοινότητα, τη δημοτική αρχή, τον δημοκρατικό κόσμο και όλη την κοινωνία την Πέλλας ενώπιον του ξενοφοβικού και ρατσιστικού φαινομένου που εμφανίζεται με αυξανόμενη συχνότητα. 
Και αν τηρήσαμε στάση σιωπής όταν κάποιες ανάλογες ηχηρές μειοψηφίες διέσπειραν μισαλλόδοξα συνθήματα, έκαιγαν στρατόπεδα της πόλης και όργωναν αγρούς, για να μην γίνει δεκτό το πρώτο κύμα εγκατάστασης προσφύγων/μεταναστών στην περιοχή μας, τώρα δρέπουμε τους καρπούς της αδράνειάς μας: ο ρατσισμός είναι εδώ, η ξενοφοβία είναι εδώ, το μίσος είναι εδώ, υποθάλπονται από ακραίες πολιτικές δυνάμεις, συντηρούνται από επίσημους πολιτικούς φορείς και τρέφονται από τη σιωπή της πλειοψηφίας για να υπονομεύσουν κάθε δημοκρατική, ανθρωπιστική και πολιτισμική αξία. 
Ως ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ καλούμε την τοπική ΕΛΜΕ να βγει από τον μακάριο ύπνο της, τη δημοτική αρχή από την περίεργη σιωπή της, τις τοπικές οργανώσεις από την ανυπαρξία τους, για να αντισταθούμε από κοινού στον εκπαιδευτικό και κοινωνικό μεσαίωνα που μας υπόσχονται. 
Ο δήμος Πέλλας δεν είναι ο μνησίκακος, φοβικός, ρατσιστικός και ταμπουρωμένος στον εαυτό του και αν κάποιοι λίγοι έτσι τον οραματίζονται πρέπει να βρουν μπροστά τους τη δημοκρατική πλειοψηφία του."

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Η "αυτονομη συνδικαλιστική κίνηση" μετά από 5 χρονια (κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) μακάριου ύπνου ξαφνικά ξύπνησε...στο ιδιο εργο θεατες...καταντησατε γραφικοι δεν το καταλαβαινετε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δηλώσετε πόσους λαθρομετανάστες θα πάρετε στα σπίτια σας και αφήστε τα περί ρατσισμού και φασισμού εσείς ή δήθεν ανθρωπιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΤΑΝΕΙ ΒΡΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ" ΠΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑΠΑΡΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ" , ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΗΔΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙ. ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ,ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ !ΤΟ ΟΤΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ. ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

      Διαγραφή
    2. Προς 1.23 γιατί παιδικό επιχείρημα μας λέτε πόσο πολύ αγαπάτε τους μετανάστες ορίστε λοιπόν αποδείξτετο πάρτε τους στα σπίτια σας εγώ οχι στο σπίτι μου αλλά ούτε στην τηλεόραση δεν θέλω να τους βλέπω και τι σχέση εχει η ανεργία η ακρίβεια με αυτούς ίσα ίσα που θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα οπότε με το ίδιο δημοκρατικό δικαίωμα που τους θέλετε ακριβώς με το ίδιο δημοκρατικό δικαίωμα δεν τους θέλουμε και εμείς δεν μπορείτε να μας επιβάλλεται να τους θέλουμε

      Διαγραφή
    3. ΕΣΥ ΤΩΝ 2,53 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΨΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ , ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ,ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ , ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ! ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΟΛΟΙ,ΚΙ ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ! ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΣ ΠΡΙΝ 10-20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ; ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥΣ! ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ,ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ,ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

      Διαγραφή
    4. 2:53 Με το ίδιο δημοκρατικό δικαίωμα κι εγώ δεν γουστάρω τους ρατσιστές. Να τους πάρεις όλους στο σπίτι σου αν τους θέλεις. Να απελαθούν όλοι οι φασίστες. Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και μετανάστες

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.