Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Αλμωπία χωρίς πρόσβαση προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καϊμάκτσαλαν


Γιάννης Σηφάκης: Έκλεισαν τον δρόμο της  Κερασιάς προς το Χιονοδρομικό – Κλείνουν και το Κέντρο αρχικά δύο μέρες την βδομάδα.  Το πάνε και αυτό για δώρο σε «ημετέρους»; Τελικά θα μείνει με την ΝΔ ( κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμοι) στην Πέλλα τίποτα όρθιο;

Έκλεισαν τον δρόμο Κερασιάς – Χιονοδρομικού με την δικαιολογία ότι είναι επικίνδυνος λόγω των γνωστών καθιζήσεων. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο δρόμος αυτός είναι στην ίδια ακριβώς κατάσταση εδώ και 10 χρόνια (διέρχεται ακόμη και ΙΧ άνετα χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμη και σήμερα) . Τώρα που βγήκε η ΝΔ χωρίς να έχει συμβεί απολύτως τίποτα θυμήθηκαν μετά από 10 χρόνια ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος!! 
Η αδιανόητη απόφαση κλεισίματος του δρόμου Κερασιά –Χιονοδρομικό αποκόπτει την σημαντικότερη σε αριθμό επισκεπτών  τουριστική περιοχή της Πέλλας ( την Αλμωπία, Λουτρά Πόζαρ, Λουτράκι,Όρμα )   από το χιονοδρομικό αφού τριπλασιάζει το μήκος της διαδρομής για την πρόσβαση της σ΄αυτό.
Είναι βέβαιο ότι θα στερήσει από το Χιονοδρομικό σημαντικά έσοδα καθόσον αντικειμενικά θα μειώσει τις επισκέψεις τουριστών από την περιοχή της Αλμωπίας ( ιδιαίτερα από τους τουρίστες του Σαββατοκύριακου).  
Παράλληλα αναπαράγεται με αυτό τον τρόπο η λογική του διαίρει και βασίλευε, οι ενδοτοπικές αντιθέσεις Έδεσσας και Αλμωπίας που τόσο κόπο κάναμε για να τις ξεπεράσουμε.
Ακόμη μειώνουν τις μέρες λειτουργίας του Χιονοδρομικού καθόσον φέρεται να αποφάσισαν το κλείσιμο του δύο ημέρες την εβδομάδα ( Τετάρτη και Πέμπτη). 
Η απόφαση αυτή είναι επίσης αδιανόητη με δεδομένο ότι δεν έχει προκύψει καμιά τέτοια ανάγκη από την λειτουργία του Κέντρου τα τελευταία χρόνια. Είναι γνωστό ότι τα έσοδα του Χιονοδρομικού ανέβηκαν σημαντικά τον προηγούμενο χρόνο και όλοι οι ενασχολούμενοι με το Κέντρο είναι αισιόδοξοι για ακόμη καλύτερη εξέλιξη στο άμεσο μέλλον. 
Επομένως για ποιόν λόγο επιδιώκουν την μείωση των ημερών λειτουργίας του; 
Μήπως οι βαθύτερες σκέψεις τους είναι η απαξίωση του ούτως ώστε με τις γνωστές διαδικασίες του παρελθόντος να το νοικιάσουν πάλι σε «ημετέρους» και να έχουμε ξανά αυτά που ζήσαμε πριν την ανάληψη της διαχείρισης του από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου ( ΕΤΑΔ); Να ξαναζήσουμε το αμαρτωλό παρελθόν σε νέα έκδοση; 
Απαραίτητη η ενεργοποίηση των Δήμων Αλμωπίας και Έδεσσας, των τοπικών κοινωνιών και των φορέων  Αλμωπίας και Έδεσσας για να αρθούν αυτές οι αδιανόητες αποφάσεις. 
Είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη η ενεργοποίηση του Ενιαίου Φορέα Ανάπτυξης του Ορεινού Όγκου που ιδρύσαμε πριν 3 χρόνια με 28 φορείς της τοπικής κοινωνίας , 14 από την πλευρά της Αλμωπίας και 14 από την πλευρά της Έδεσσας ( η ενεργοποίηση  του οποίου γίνεται παραπάνω από αναγκαία με βάση και αυτές τις εξελίξεις).
Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι απέκρυψαν από την κοινή γνώμη πάνω από ένα μήνα το κλείσιμο του δρόμου Κερασιάς – Χιονοδρομικού και ότι ο Δήμος Αλμωπίας ( που γνωρίζει το θέμα πάνω από 30 ημέρες) δεν έχει πει ούτε λέξη και ούτε έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο!!!
Λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από την ΝΔ και ενώ με πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ και εμού προσωπικά συζητείτο εντατικά τα δύο προηγούμενα χρόνια με την ΕΤΑΔ η έγκριση επένδυσης στο Χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν με στόχο να αυξήσει τις ημέρες λειτουργίας του ( επέκταση της τεχνητής χιόνωσης με επιπλέον τουριστική πίστα, τοποθέτηση συρόμενου lift κάτω από την καρέκλα για να μην σταματά η λειτουργία του με τον πρώτο αέρα, τοπική συγκοινωνία σύνδεσης του με τους άλλους τουριστικούς προορισμούς της Πέλλας κλπ )  ήρθε η ΝΔ και αποφάσισε την… υποβάθμιση του Χιονοδρομικού, την υποτίμηση της Αλμωπίας με το κλείσιμο του δρόμου της Κερασιάς και την καταδίκη του σε συρρίκνωση με άδηλες επιδιώξεις που αν δεν υπάρξει ισχυρή αντίδραση δεν θα αργήσουν να εκδηλωθούν. 
Οι φωτογραφίες είναι από τις συνεδριάσεις ίδρυσης του ενιαίου φορέα του ορεινού όγκου σε Άγιο Αθανάσιο Έδεσσας και στο Λουτράκι Αλμωπίας.

H απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας: 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. ΣΗΦΑΚΑ ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΣΟΥ.
    ΗΣΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΡΟΜΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΘΗΖΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ;
    ΤΙΠΟΤΑ.
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ επικίνδυνοΣ, ΒΟΡΕΙΝΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ, ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ , ΕΤΡΕΧΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΟΥ Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΦΩΤΟ ΤΟΣΟ ΕΣΥ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΚΑ.
    ΕΤΡΕΧΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΤΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΩΘΕΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ.
    ΜΑΖΕΨΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΑ ΕΚΕΙ ΞΕΝΟΠΔΟΧΕΙΑ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΟΥΝ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΛΗΡΌΤΗΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σηφακη κόψε τις παπαριες σου, ο δρόμος έκλεισε,με απόφαση της τοπικής αστυνομίας ,αυτή γνωρίζει καλύτερα από όλους την επικινδυνότητα του δρόμου! Για ποιον Φορεα ανάπτυξης μιλάς; ήρθα μία φορά είδα τις βλακείες που ελεγες,και δεν ξαναπατησα, μετα λεωφορεία που θα έβαζες,και άλλα χαζά .Πέντε χρόνια τι έκανες; μονο παπαριες, Ως πρός το κλείσιμο είναι φήμη ,για δε τις εκδοτικές αντιθεσεις ειναι φαντάσματα του παρελθόντος,και τα επαναφέρεις εσύ,για να εμφανίσεις την ανυπαρξία σου!! Δεν σου δίνει σημασία κανένας και την Βουλή θα την βλέπεις με το μακαρόνι!! Το μόνο που θα θυμόμαστε απο εσένα τις παπαριες σου και τους καβγάδες με την Τζάκρη, την οποία συνεχώς κατήγγειλες,αλλά έφαγες πόρτα απο αυτήν! Έχεις τελείωσει οριστικά και αμετάκλητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε σηφακη γιατί δεν τον έκανες τώρα τον θυμήθηκες φτάνει το δούλεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφτιαχνε το δρόμο για τα σκοπια που να περισσέψει χρόνος για τους δικούς μας!!!

      Διαγραφή
  4. Κανενας δεν τολμησε να κλεισει 10 χρονια τον δρομο που ειναι ο ομαλοτερος και πιο προσηλιος δρομος προς το Χιονοδρομικο και η κατασταση του ειναι η ιδια 10 χρονια. Ούτε να διανοηθει να μειωσει τις μερες λειτουργιας του Χιονοδρομικου ολα τα προηγούμενα χρονια.
    Οι απολογητές της ΝΔ ας προσπαθείστε να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα με τις πραξεις της ΝΔ πότε με τις οδικές παρακάμψεις και πότε με το χιονοδρονικό ..Και που είσαι ακόμα..
    Ο Σηφάκης σας χαλάει και θα σας χαλάει την σούπα γιατί και επαγγελματίας είναι χωρις να έχει κανέναν ανάγκη και τον αγαπά και ο κόσμος...
    Συνεχίστε έτσι, μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνο που τον ειοεσ αυτον τον δρόμο ποιο προσήλιο, φαίνεται τι επαφή εχεις με το αντικείμενο.

      Διαγραφή
  5. Σηφάκη για λίγη δημοσιότητα εκτίθεσε και ξεφτιλίζεσε ανεπανόρθωτα. Μαζί σου συμφωνούν οι ανάλογοι του κόμματός σου και σε ακολουθούν τυφλά, οι υπάλληλοί σου και μερικοί/ές αφελείς/ές που σε γλύφουν, ελπίζοντας να κερδίσουν κάτι. Μην υποτιμάς την νοημοσύνη των πολιτών γιατί κάθε φορά που δημοσιεύεις κάτι, το μόνο που καταφέρνεις είναι να προκαλείς χαμόγελα... Τι ξεπεσμός! Τόση απόγνωση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κλαψε λιγο ακομα!!! για την ταμπακιερα τιποτα; περαστικά δεξιούλη, σε ένα χρόνο που όλοι θα είναι στα κάγκελα με τον Κούλη θα δω τι θα λες...
      Για το χιονοδρομικό τίποτα;
      Για τις οδικές παρακάμψεις;
      άντε γειά...

      Διαγραφή
    2. Σηφάκη βάλε το όνομα σου στα σχόλια δεν είναι ντροπή...τώρα που δεν εχεις και υπαλλήλους και κάνεις και δουλειά γραφείου...

      Διαγραφή
    3. δηλαδή εσύ είσαι αριστερός !!!!!!!!!! χαχαχαχα με έκανες και γέλασα μπραβο σου αρα αυτοι που ηταν 4 χρονια στην εξουσία ήταν αριστεροί σαν εσένα !!!!!!! χαχαχαα πάλι γέλασα γιαλανζι σύντροφε ασε τους τίτλους του στιλ δεξιουλη δεν σε παίρνει τουλάχιστον αυτός είναι δεξιός εσύ τι είσαι γιατί αριστερός δεν είσαι ούτε για πλάκα

      Διαγραφή
    4. Δεξιούλα είμαι χαζούλι..κι όχι μόνο δεν κλαίω, αλλά έχω σκάσει στο γέλιο με την αντίληψή σου. Καημενούλι....

      Διαγραφή
    5. Τουλάχιστον το παραδέχτηκες ακόμη ένας χαζουλης!!!

      Διαγραφή
  6. Ρε σηφακη μπες στην τρύπα σου και μην μιλάς δεν σε παίρνει...Δεν βλέπεις που σε κράζουν 5 χρόνια εσύ και οι όμοιοί σου ένα κουβά άσφαλτο δεν ρίξετε στο ρημάδι το δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντί να κυνηγούσες δρόμο για τα Σκόπια ας έφτιαχνες τους δρόμους της Πέλλας,πρώην βουλευτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο χρόνο ντουλάπο της ιστορίας με μαύρα γράμματα είστε κύριε σηφακη έκθεσης ιδεών και φωτογραφίες τίποτα άλλο και μην απαντάτε ανώνυμα μπαμ κάνετε ποιος είστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.