Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ι. Τζαμτζή με τον Γ.Γ. Υποδομών Γ. Καραγιάννη - Ευνοϊκές εξελίξεις για το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας

Σχεδιασμός και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των σημαντικών οδικών υποδομών της Πέλλας στις αποσκευές του Ιορδάνη Τζαμτζή, μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα 

Ευνοϊκές εξελίξεις και για το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας   

Συνάντηση εργασίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, στο γραφείο του στο Υπουργείο Μεταφορών στην Αθήνα. 

Συγκεκριμένα ο κ. Τζαμτζής συζήτησε μαζί του εμπεριστατωμένα για όλα τα σημαντικά οδικά έργα που ενδιαφέρουν την Π.Ε. Πέλλας και συγκέντρωσε στοιχεία για τον υφιστάμενο σχεδιασμό των έργων και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Το έργο των 2 παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, επανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας ότι αποτελεί σημαντική προτεραιότητα του Υπουργείου, αλλά και της κυβέρνησης. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται κλιμάκιο στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα ο σχεδιασμός της υλοποίησης. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν από την παράκαμψη Γιαννιτσών. 

Στην ατζέντα της συζήτησης μπήκε και το έργο της  «παράκαμψης Μαυροβουνίου», ένα έργο που αναμένεται να συνδέσει την νέα Εθνική οδό έξω από το Μαυροβούνι, με την νότια έξοδο της παράκαμψης της Έδεσσας. Το συγκεκριμένο έργο μελετάται από την περίοδο Υπουργίας του Γιώργου Σουφλιά. Αναμένεται η εκταμίευση χρημάτων για τη χρηματοδότησή του.  

Επόμενο σημαντικό οδικό έργο που συζητήθηκε ήταν η κάθετη σύνδεση της Πέλλας με την Εγνατία Οδό. Όπως τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, «η Πέλλα είναι η μόνη Περιφερειακή Ενότητα για την οποία δεν έχει προβλεφτεί άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό. Το γεγονός αυτό περιορίζει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, παρά το γεγονός ότι αποτελεί σημαντικό εξαγωγικό κέντρο και τουριστικό πόλο». 

Εντωμεταξύ, σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας. Το έργο έχει λάβει έγκριση υλοποίησης και εκκρεμεί έλεγχος από αρμόδια Επιτροπή της Γ.Γ. Υποδομών προκειμένου να προωθηθει το εργο στην Γ.Γ. των ΣΔΙΤ, για την χρηματοδότησή του, μέσω της διαδικασίας συμπράξεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Το έργο έχει χωροθετηθεί στην περιοχή του Ηρώου της Έδεσσας και αναμένεται, μαζί με το Διοικητήριο και τα έργα αναβάθμισης των ποταμοβραχιώνων που ολοκληρώθηκαν σχετικά πρόσφατα, να αναβαθμίσει περεταίρω τον αστικό ιστό στην συγκεκριμένη περιοχή της πόλης. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…