Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

O «Σαλονικιός» από την Πέλλα που γυρνάει όλες τις χώρες του κόσμου και δημιουργεί τα απίστευτα βίντεο


Ποιος δεν ξέρει τον διάσημο… Σαλονικιό, που γυρνάει όλες τις χώρες του κόσμου και με τα απίστευτα βιντεάκια που φτιάχνει, εκπλήσσει συνεχώς ευχάριστα το πολυπληθές κοινό του και τα χτυπήματα στο youtube να αυξάνονται διαρκώς;

Ο Δημήτρης Αβραάμ γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, αλλά κατάγεται από την Πέλλα, όπου και μεγάλωσε. Το 2009 άρχισε να καταγράφει το πάθος του για τα ταξίδια, ξεκινώντας την παραγωγή ερασιτεχνικών ταξιδιωτικών/ κωμικών βίντεο, με την πρώτη του παραγωγή «Θεσσαλονικιός στο Αμστερνταμ» έκανε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα. Στην συνέχεια ακολούθησαν πολλά βίντεο στην Ευρώπη, αλλά με το βίντεο του «Θεσσαλονικιός στην Γκάνα» το 2013, να ξεχωρίζει. 

Σκοπός των βίντεο είναι να παρουσιάσουν στον θεατή την εκάστοτε χώρα μέσα από ένα χιουμοριστική, διασκεδαστική εκδοχή, αποφεύγοντας την ξύλινη γλώσσα της τηλεόρασης και διατηρώντας την αμεσότητα με τον θεατή.

«Η προφορά μου είναι βορειοελλαδίτικη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μιλάω όπως στα πρώτα μου βίντεο», επισημαίνει ο ίδιος και προσθέτει: « Εκεί την υπερτονίζω για λόγους ευηχίας χεχε! Ποτέ ως τότε δεν θεωρούσα τον εαυτό μου Σαλονικιό, γιατί ποτέ δεν κατοίκησα στην Θεσσαλονίκη (εκτός 2 χρόνων μετέπειτα), αλλά πάντα κρατούσε αυτή η πόλη μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Έβγαινα από πιτσιρικάς Σαλονίκη και ήμουν μέλος μια Heavy Metal fan σκηνής, με το Rock City, το Alone, το Wizard, το Empire, Silver dollar… Θυμάμαι όταν γυρνούσα απο την Αγγλία στην Πέλλα και πήγαινα βόλτα Θεσσαλονίκη, πάντα με πλημμύριζε η αίσθηση του «ήρθα επιτέλους σπίτι μου». Αυτά τα λέω γιατί θα ήθελα κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να είσαι από την Πολίχνη, τον Εύοσμο, την Καλαμαριά, την Νεάπολη, τις Συκιές κλπ για να νιώθεις την Θεσσαλονίκη σπίτι σου. Αυτή η πόλη για μας τους βορειοελλαδίτες, αντιπροσωπεύει την Μακεδονία μας, την  πατρίδα μας, το σπίτι μας το ίδιο.»

Στη Γκάνα και στο Άμστερνταμ
Ο πρωταγωνιστής λοιπόν, συνεχίζει τα ταξίδια του. Σε ένα από τα πρώτα του τον είδαμε στην Γκάνα να πουλάει μεταξύ άλλων… CD! Αυτό όμως που τον έκανε ευρύτερα γνωστό και προβλήθηκε (και) από τον Λάκη Λαζόπουλο είναι στο Άμστερνταμ.
Ο ίδιος εξηγεί πως ξεκίνησε η ιδέα:
«-Πάμε βρε μαλάκα μια βόλτα στο Άμστερνταμ, πότε θα ξαναπάω?
-Δεν έχω λεφτά βρε μαλάκα Ταφ σε λέω!
-Δεν πειράζει, έχω εγώ!

Κάπως έτσι ήταν η στιχομυθία ανάμεσα σε μένα κ τον πρώτο μου ξάδερφο, με τον οποίο μοιραζόμαστε το ονοματεπώνυμο μας, αλλά αυτός είναι ευρέως γνωστός ως «Ταφ». Το Νιουκάστλ συνδέεται με το Άμστερνταμ με καθημερινό Φερρυ, το οποίο δεν κοστίζει και πολλά, νομίζω γύρω στα 70 Ευρω πάνε έλα ήταν τότε. Όταν λοιπόν κάποιος σε «κερνάει» ταξιδάκι, τότε δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη, είναι σαν να δίνεις σε αλκοολικό τζάμπα ουίσκι! Σε μερικά λεπτά είχα ήδη κλείσει τα εισιτήρια, την πλεούμενη πανσιόν που θα μέναμε ( η οποία λεγόταν Christina και φένεται στο background του βιντεο στο Άμστερνταμ) και αύριο κιόλας φεύγουμε! Εκείνο το βράδυ, καήκαμε με τον Ταφ στο youtube το οποίο μόλις είχε τότε ξεπεταχθεί, βλέποντας διάφορα βιντεάκια, που μας οδήγησαν σε σκετσάκια του Λαζόπουλου από τους Μήτσους.»

Δείτε τα βίντεο:

Στη Γκάνα:

Στο Άμστερνταμ:


Το τελευταίο βίντεο στο Μεξικό, με το τρίτο μέρος του road trip στην Route 66. Texas, New Mexico, Santa Fe, Los Alamos, Albuquerque φανταστικά φυσικά τοπία και καινούριοι πολιτισμοί:

HE karatzova.com
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.