Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Viral στο Facebook: Οι Γιαννιτσιώτισσες της αλληλεγγύης γράφουν το πιο συγκινητικό γράμμα


Η κατάληψη και η πορεία μερίδας μαθητών του ΕΠΑΛ Γιαννιτσών γράφτηκε με μελανά γράμματα στη ειδησεογραφία της εβδομάδας που πέρασε.

Η Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών και Περιχώρων «Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες» έκανε το δικό της σχόλιο μέσα από μια δημοσίευση στο Facebook, θέλοντας να τονίσει το φωτεινό παράδειγμα των Γιαννιτσιώτισσων γυναικών, που ακόμη και σήμερα οργανώνουν γεύματα για άστεγους Έλληνες και πρόσφυγες. 

Η viral δημοσίευση: 
«Ας μιλήσουμε με αριθμούς.
Τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από το ξενοδοχείο ήτανε 30. Τα παιδιά στη σημερινή διαδήλωση ήταν περίπου 50.
Επί εποχής Ειδομένης όμως κάθε Τετάρτη και Παρασκευή οι Γιαννιτσώτισες γυναίκες προσέφεραν μέχρι και 2500 μερίδες. Μαγειρεμένες τα χαράματα στις σπιτικές κουζίνες οι μερίδες αυτές ήταν το βραδινό για χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές στην Ειδομένη και το Πολύκαστρο. Τα ψωμιά προσφορά από τους τοπικούς φούρνους εκατοντάδες! Τα ρούχα αφού τελείωσαν τα αποθέματα της πόλης έρχονταν από όλη την Ελλάδα και εθελοντές τα ταξινομούσαν και τα μοίραζαν.
Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή επί εβδομάδες!
Όταν εγκαταστάθηκαν 1000 πρόσφυγες σε καμπ έξω από την πόλη οι δράσεις συνεχίστηκαν εκεί με αμείωτο ρυθμό.
Σήμερα εθελοντές στηρίζουν με προσφορά ρούχων φιλοξενούμενους πρόσφυγες σε ξενοδοχεία εντός του νομού.
Και η Συλλογική Κουζίνα συνεχίζει..
Προσφέρει 300 γεύματα κάθε δεύτερη Κυριακή σε άστεγους Έλληνες και πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη.
Στα Γιαννιτσά την προσφυγούπολη, στα Γιαννιτσά που θρήνησε εκτελεσμένους από τους Ναζί υπάρχει και ρέει δυνατά ένα υπόγειο ρεύμα αντίστασης κατά του φόβου και του μίσους. Μην καταδικάζετε λοιπόν μια ολόκληρη πόλη λόγω της δημοσιότητας που επιλεκτικά δίνουν τα κανάλια στους εθνικιστές - ρατσιστές.
Πιάστε μια κατσαρόλα και συναγωνιστείτε τις Γιαννιτσώτισες ενάντια σε κάθε τι σκοτεινό!!!»


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Δυστυχώς και οι μεν και οι δε, καταφέρατε αυτό που κατάφεραν Τσίπρας και Μητσοτάκης, να διχάσετε την κοινωνία και την κοινή γνώμη με την αδιάλακτη ηθική σας και την οχύρωσή σας, στις 2 άκρες του ζητήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη τι κοινο καταφγεραν ο Τσιπρας με τον Μητσοτακη; Να αρχισουμε απο την 'κακη Συμφωνια ' των Πρεσπων , που ο Μητσοτακης εκλεινε κρυφα το ματι στους Ακροδεξιους, να οργανωνουν συλλαλητηρια για μια συμφωνια την οποια δεν θελει να ακυρωσει; Ο Τσιπρας οργανωνει τα μπλοκα και τις αντιδρασεις μισους απεναντι στους προσφυγες, με μπαρμπεκιου χοιρινο και αλκοολ; Ποια ανθρωπια μας εμεινε σαν χριστιανους;

      Διαγραφή
  2. ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ;
    ΜΗΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΛΕΤΕ Η΄ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΣΠΑΣΤΕΙΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η θέση της γυναίκας στον μουσουλμανικο κόσμο είναι οτι ο άντρας πάει Καβάλα στο γαϊδούρακι αλλά η γυναίκα περπατάει 20 μέτρα μπροστά από το γαϊδούρακι έτσι αν υπάρχει καμιά νάρκη την πατάει η γυναίκα και περνάει ο άντρας με το γαϊδούρακι χωρίς να πάθουν τίποτα

      Διαγραφή
    2. Ότι έκαναν ο παππούς σου και η γιαγιά σου πριν μερικά χρόνια δηλαδή

      Διαγραφή
    3. 9:42 Ουδεμία σχέση, η θέση της γυναίκας στο ισλάμ με την Ορθόδοξη Ελλάδα διαφέρει πολύ.

      Διαγραφή
  3. Ρε τους περοτλαρ....δε θα κοιμηθω απο την συγκινηση. (Νικο βαλε και κατι με παιδακια την αλλη φορα, ειναι πιο πιασιαρικο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.