Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή Θεοδώρας Τζάκρη στις εργασίες του 19ου Διατλαντικού Φόρουμ του ΝΑΤΟ (φωτο)



Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη συμμετείχε στις εργασίες του 19ου Διατλαντικού Φόρουμ του ΝΑΤΟ που έλαβε χώρα από τις 9 έως τις 11 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας Marshall στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α.

Κατά την διάρκεια του φόρουμ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις Διατλαντικές Σχέσεις, την κατάσταση στην Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, της σχέσεις της Συμμαχίας με την Ρωσία, την Ουκρανία και την Κίνα και τον ρόλο των συμμάχων στην εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας, τα οποία παρουσιάστηκαν από εκπροσώπους της Αμερικανικής Κυβέρνησης, προσωπικότητες από τον Ακαδημαϊκό χώρο και από ειδικούς αναλυτές. 
Στις παρεμβάσεις της η κ. Τζάκρη έθιξε το θέμα των παραβιάσεων από την Τουρκία των θεμελιωδών αρχών πάνω στις οποίες εδράζεται η Συμμαχία με την απόκτηση των πυραύλων S400 από την Ρωσία  και της παραβίασης των κοινών πρωτοκόλλων άμυνας, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες για την Αυτονομία της Ευρωπαϊκής Άμυνας, οι οποίες δεν βαίνουν κατά της συμμαχίας, αλλά ενεργούν συμπληρωματικά με αυτήν. 

Κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Ουάσιγκτον η κ. Τζάκρη συναντήθηκε με τον Ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή Gus Bilirakis, αλλά και με τον πρώην Υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ και Αντιπροέδρο του Σ.Α.Ε κ. Andrew Manatos, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν την Ελληνική Ομογένεια και την ανάληψη κοινών δράσεων για την σύσφιξη των σχέσεων των Ελλήνων της Αμερικής με την Μητροπολιτική Ελλάδα.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. αληθεύει ότι φώναζε συνθήματα όπως αμερικανοι φονιάδες των λαών και ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο και φεύγοντας πέταξε και τρικακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Telika.prepi.na.katevikes.apo.alo.planiti.3.36.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.