Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνταγή: Βασιλόπιτα 2020


Φτιάξτε αυτήν την Βασιλόπιτα για σας και την οικογενειά σας διότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ευλογημένο με τον ερχομό του καινούριου χρόνου να κάθεσαι και να κόβεις την Βασιλόπιτα.Εσείς και η οικογενειά σας!!Καλή σας Χρονιά

Υλικά

300 γρ ζάχαρη
2 γρ μαστίχα
1 κτγ μαχλέπι
1/2 κτγ κακουλέ
2 βανιλίνες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
5 αυγά-
150 γρ γάλα
250 γρ αγελαδινό βούτυρο
400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
70 γρ τρούφα σοκολάτας
20 γρ μπέικεν πάουντερ

Για το γλάσο

200 γρ κουβερτούρα
100 γρ γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την Βασιλόπιτα και σε ένα γουδι σπάμε την μαστίχα μαζί με 2 κτσ ζάχαρη.Μετά ρίχνουμε σε ένα μπολ την ματίχα,την ζάχαρη,το μαχλέπι,το κακουλέ,τις βανίλιες,το μπέικεν,τα αυγά,το βουτυρο,το ξύσμα και το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά.Προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας.Βάζουμε το φλουρί και προσθέτουμε το  μείγμα σε μια φόρμα 24 εκ.αφού πρώτα την έχουμε αλευρώσει.

Την βαζουμε στον φούρνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 160-170c

Mόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας βάζοντας σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα και το γάλα.Το τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτο και ανακατεύουμε καλά να λιωσει η κουβερτούρα.

Μόλις κρυώσει αναποδογυρίζουμε την πίτα και ρίχνουμε το γλάσο.Την αφήνουμε να κρυώσει καλα στο ψυγείο.Μόλις κρυώσει την βγάζουμε από το ψυγείο και  μπορούμε από πάνω με λευκή κουβερτούρα να γράψουμε ευχές για την νέα χρονιά.Στολίζουμε οπως εμάς μας αρέσει.

Η Βασιλόπιτα του 2020 ειναι έτοιμη ευκολη πεντανόστιμη που την μέρα την Πρωτοχρονιάς θα στολίσει το γιορτινό σας τραπέζι για σας και την οικογενειά σας!!!Καλή σας επιτυχία και καλή χρονιά σε όλους!!!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.