Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έργα ύψους 3 εκατ. ευρώ στην Πέλλα μέσω CLLD/LEADER


Ένταξη 20 Έργων ύψους 3.013.265,76 ευρώ με 100% χρηματοδότηση στο πλαίσιο
του Μέτρου 19, Υπομέτρου 19.2 του Π.Α.Α. 2014-2020 (για παρεμβάσεις δημοσίου
χαρακτήρα) του Τοπικού Προγράμματος Πέλλας CLLD/LEADER

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ. ΑΕ) κ. Γιάννου Δημήτριος – Δήμαρχος Έδεσσας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι με το υπ. αριθμόν 8527/24.12.2019 έγγραφό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων –ΕΥΔ ΠΑΑ 2014-2020 εγκρίθηκε το αίτημα της ΟΤΔ της ΑΝ.ΠΕ για υπερδέσμευση ποσού 997.360,94 ώστε να ενταχθούν όλα τα έργα των οποίων οι αιτήσεις χρηματοδότησης κρίνονται παραδεκτές όμως δεν εντάσσονταν λόγω έλλειψης αρχικών διαθέσιμων πόρων.

Η 1η Πρόσκληση για παρεμβάσεις έργων δημοσίου χαρακτήρα του Τοπικού Προγράμματος
Πέλλας CLLD/LEADER είχε συνολικό αρχικό εγκεκριμένο ποσό 1.885.500,00 €, ενώ συνολικά υπεβλήθησαν τριάντα επτά (37) προτάσεις - αιτήσεις στήριξης ύψους πέντε εκατομμυρίων οκτακοσίων είκοσι οκτώ χιλιάδων οκτακοσίων σαράντα τριών ευρώ και εξήντα δύο λεπτών (5.828.843,62 €) υπερκαλύπτοντας κατά 309,14% το αρχικά διατιθέμενο ποσό.

 Έντάχθησαν συνολικά 20 Έργα ύψους 3.013.265,76 ευρώ με 100% χρηματοδότηση στο
πλαίσιο του Μέτρου 19, Υπομέτρου 19.2 του Π.Α.Α. 2014-2020 (για παρεμβάσεις δημοσίου
χαρακτήρα) του Τοπικού Προγράμματος Πέλλας CLLD/LEADER

Ο Πρόεδρος της ΕΔΠ CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ. ΑΕ) κ. Γιάννου Δημήτριος – Δήμαρχος Έδεσσας δήλωσε σχετικά: «Η χρηματοδότηση επενδύσεων και δράσεων για παρεμβάσεις έργων Δημοσίου χαρακτήρα γίνεται πραγματικότητα μέσω του Προγράμματος CLLD/LEADER που συνεχίζεται και υλοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με μεγάλη ανταπόκριση μέσω της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ. ΑΕ). Η μεγάλη απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων και όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων θα αποτελέσει τονωτική ένεση στην οικονομία της περιοχής και θα συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη. Η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο γίνεται πραγματικότητα μέσα από βιώσιμες και ανταποδοτικές επενδύσεις στους παρακάτω
τομείς:
- ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
- ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ-ΑΝΑΨΥΧΗΣ
- ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
- ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Η Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ. ΑΕ) με κατευθυντήριο άξονα την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Εύχομαι από καρδιάς ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους τους κατοίκους της ΠΕ Πέλλας». 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Μιχάλης Γεωργίτσας30 Δεκεμβρίου 2019 στις 5:29 μ.μ.

    Μπράβο στην Αναπτυξιακή Πέλλας για την εξαιρετική δουλειά που έκανε!! Αλλά ταυτόχρονα και Εύγε στον πρώην υπουργό μας Γιώργο Καρασμανη, που επί υπουργίας του, σχεδιάστηκαν και εκπονήθηκαν όλα αυτά τα προγράμματα με τους αντίστοιχους πόρους και εκχωρηθηκαν για πρώτη φορά στην τοπική αυτοδιοίκηση προς αποκέντρωση και καταπολέμηση της γραφειοκρατίας....!!! Όλες οι ανακοινώσεις του είναι αναρτημένες στην καρατζοβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στην Αναπτυξιακή Πέλλας που υλοποιεί την κοινοτική πρωτοβουλία Leader από το 1991 μέχρι σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΤΣΑΣ30 Δεκεμβρίου 2019 στις 11:24 μ.μ.

    Επειδή ορισμένοι αμφισβητούν την ειλικρινή μου πρόθεση, για τον σχολιασμό που έκανα. Αναρτώ το δελτίο τύπου της 16/10/2014 , σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος Καρασμανης , παρουσίασε στο υπουργικό Συμβούλιο, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τα προγράμματα αυτά.
    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2014, "Παρουσίαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργο Καρασμάνη, στο Υπουργικό Συμβούλιο, του Νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2010 «Ο αγροτικός τομέας ισχυρός μοχλός ανάκαμψης και ανάπτυξης της χώρας" 
           
    Το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας για την περίοδο 2014-2020,παρουσίασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης στο Υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς, την Τετάρτη 15/10 όπου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο αγροτικός τομέας θα αποτελέσει ισχυρό μοχλό ανάκαμψηςκαι ανάπτυξης.          
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο Υπουργός, οι εθνικοί και κοινοτικοί πόροιανέρχονται στα 20 δις ευρώ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Από αυτά τα 14 δις € αφορούν στις άμεσες ενισχύσεις – πρώτος πυλώνας της ΚΑΠ - ενώ τα 6 δις€ στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης  -δεύτερος πυλώνας της ΚΑΠ. 
    Όπως συνοπτικά ανέλυσε ο Υπουργός, με το νέο Πρόγραμμα επιχειρούνται σημαντικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις με σειρά νέων μέτρων όπως:...
      Το 1,8 διςευρώ – 30% από το νέο Πρόγραμμα - προβλέπεται να εκχωρηθεί στις 13 Περιφέρειεςτης χώρας, για ένα σύνολο αναπτυξιακών παρεμβάσεων, δημόσιων και ιδιωτικών μέσωτων οποίων καλούνται να υλοποιήσουν τις στρατηγικές τους επιλογές για τοναγροδιατροφικό τομέα, όπως αυτές προέκυψαν από τις αντίστοιχες περιφερειακέςμελέτες που εκπόνησαν και με παράλληλο στόχο την αποκέντρωση και τη μείωση τηςγραφειοκρατίας. Στρατηγική επιλογή αποτελεί η εκχώρηση στις Περιφέρειες στο100% του νέου LEADER, με ταυτόχρονη παροχή δυνατότητας παρέμβασης και σεορεινές-μειονεκτικές περιοχές, ενώ καταργείται και το πληθυσμιακό κριτήριο έως3.000 κατοίκους ανά δημοτικό διαμέρισμα. Εκχωρείται επίσης στις Περιφέρειες το100% του προϋπολογισμού δράσεων για την ενίσχυση εκκίνησης επιχειρήσεων, για τα μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα, της περιβαλλοντικής δράσης που αφορά στην αναχλόαση των βοσκοτόπων, καθώς και των δράσεων αναδασμών και δασικής οδοποιίας. ...
    http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/2600-dt161014a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ , ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΑΡΕΦΙ , ΣΤΟ ΑΕΤΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΑΝΔΑΛΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΕΡΓΑ ;;;;;;;;;;;kANTE ΒΡΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΔΕΣΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΕΤΡΑΗΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΑΙΕΣ. ΨΗΛΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ..... ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΟΝΟ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ....ΓΕΡΑΣΑΜΕ .......ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με την αγορά στολών για τους πολιτιστικούς συλλόγους έρχεται η ανάπτυξη; Κρίμα στο νομό Πέλλας κρίμα την νέα γενιά που θα φύγει στο εξωτερικο. Αυτό είναι το όραμα τον διοικούντων; Είστε πολύ λίγοι για αυτό που κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.