Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποσό 35 εκατ. ευρώ ως εισοδηματική στήριξη λόγω χαμηλών τιμών, ζητούν ροδακινοπαραγωγοί του Νομού Ημαθίας


Ποσό ύψους 35 εκατ. ευρώ, ως εισοδηματική στήριξη λόγω των χαμηλών τιμών που πήραν και φέτος, ζητούν ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας, με τον γενικό γραμματέα του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, Θεόδωρο Παπακωνσταντίνου να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι “ εάν μέχρι τις 20/12 οι αρμόδιοι της ελληνικής κυβέρνησης δεν κάνουν πράξη όσα μας έταζαν προεκλογικά, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε γιορτές στον κόμβο της Κουλούρας επί της Εγνατίας οδού, στο τμήμα Θεσσαλονίκης- Βέροιας”.

Είπε ότι, “ μέσα στον Νοέμβριο καταθέσαμε επίσημα αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη και μας την είχαν τοποθετήσει χρονικά αρχές Δεκεμβρίου. Όχι μόνο δεν έγινε η συνάντηση, αλλά δεν έχουμε και καμία ενημέρωση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Αντίθετα διαρρέουν από δεξιά και αριστερά νέα σχετικά με το ποσό ενίσχυσής μας μέσω deminimis και αυτά δεν είναι καλά. Ζητάμε να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις που έδωσαν στους αγρότες προεκλογικά, γιατί αυτοί που κατηγορούσαν τους προηγούμενους για τα ‘ψίχουλα’ που έδωσαν το 2017 και το 2018 θα βγουν εκτεθειμένοι”, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιοι, οι ροδακινοπαραγωγοί πληρώθηκαν 20 λεπτά/κιλό για το επιτραπέζιο το 2018 και 22 λεπτά/κιλό για το συμπύρηνο, “ τη στιγμή που το κόστος παραγωγής ανέρχεται στα 25 λεπτά” και πρόσθεσε ότι “ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η οικονομική εξαθλίωση που ζούμε δεν έχει προηγούμενο”.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, μεταξύ άλλων ζητά παράταση των διευκολύνσεων λόγω της έκτακτης ανάγκης για ένα ακόμη οκτάμηνο, με στόχο να ώστε να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις των παραγωγών με τη λήξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου, ταχύτερη διεκπεραίωση εκτιμήσεων και αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, επίλυση του θέματος των εργατών γης, αναδιάρθρωση καλλιέργειας και σύσκεψη για το μέλλον του ροδακίνου στη χώρα μας.

Πάντως, όπως επισήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου, στην σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, στις 15 Δεκεμβρίου στην Νίκαια, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ........................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συναδελφοι αγροτες ετοιμαστητε!
    Πληροφοριες εκ των εσω αναφερουν πως οδευουμε για ολικη καταστροφη.
    Αποζημειωσεις και ενισχυσεις με τη μορφη de minimis,σε ολα εκτος τα νεκταρινια.
    Ειναι τρελοι οι ανθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.