Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένας 61χρονος άνδρας το πρώτο θύμα της γρίπης


Τον πρώτο θάνατο από επιβεβαιωμένη γρίπη και εξαιτίας των επιπλοκών της κατέγραψε για την φετινή περίοδο δραστηριότητας της γρίπης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Πρόκειται για άνδρα 61 ετών, που δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο ασθενής είχε προσβληθεί από στέλεχος ιού γρίπης τύπου Β και είχε νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Η δραστηριότητα της γρίπης και οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή στη χώρα μας βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σημειώνει ο ΕΟΔΥ. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί συνολικά τέσσερα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Κανένα από αυτά τα κρούσματα δεν είχε εμβολιαστεί για την εποχική γρίπη αν και ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του
υπουργείου Υγείας. 

Οι ειδικοί επιστήμονες του ΕΟΔΥ υπογραμμίζουν την σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.
Ντάνι Βέργου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.