Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίδομα γέννησης: Πώς θα καταβάλλεται


Από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα ισχύσει το επίδομα γέννησης, καθώς θα έχει αναδρομική ισχύ το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναμένεται να είναι από τα πρώτα που θα κατατεθούν και θα ψηφιστούν από τη Βουλή μετά την έναρξη των εργασιών της στις αρχές του νέου έτους.

Το επίδομα των 2.000 ευρώ θα δίνεται σε δύο δόσεις για κάθε παιδί που γεννιέται από την ερχόμενη Τετάρτη και μετά. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι τα πρώτα 1.000 ευρώ να δίνονται χωρίς την υποβολή αίτησης, κατευθείαν στο μαιευτήριο με τη γέννηση του παιδιού, ενώ τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ θα δίνονται εντός έξι μηνών.

Όπως έχει δηλώσει η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, το επίδομα είναι «καθαρά δημογραφικό και όχι προνοιακού χαρακτήρα». Από τη χορήγησή του θα αποκλείεται με εισοδηματικά κριτήρια περίπου το 10% των πιο οικονομικά εύρωστων οικογενειών, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης. Για μονογονεϊκή οικογένεια το εισοδηματικό όριο ανέρχεται σε 40.000 ευρώ, ενώ το όριο αυτό αυξάνεται στις 60.000 ευρώ τον χρόνο για ένα ζευγάρι και τις 70.000 ευρώ μεικτά για ζευγάρι με ένα παιδί. Το επίδομα θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο.

Για τα παιδιά που θα γεννηθούν στην Ελλάδα το 2020 και το 2021 από γονείς που έχουν υπηκοότητα άλλης χώρας, το επίδομα θα χορηγείται εφόσον η μητέρα διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα από το 2012 και μετά.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Έχουν να πάρουν επιδόματα οι λαθρες,σε ένα βράδυ οι ΜΚΟ θα τους κάνουν νόμιμους και μόνιμους,αχ Ελληνα πάλι στάχτη στα μάτια σε ριχνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.