Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε σώμα το νέο ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών - Αντιπρόεδρος ο συντοπίτης μας Κώστας Χατζηγεωργίου

Μετά την ίδρυσή του, τον Μάρτιο του 2017, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών – Π.Σ.Ε. ΝΠΔΔ, πραγματοποίησε τις πρώτες του εκλογές την 1η Δεκεμβρίου 2019, καθώς, από την ίδρυσή του και μέχρι τις εκλογές, την διοίκηση είχε αναλάβει μια Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία θα οργάνωνε και θα οδηγούσε τον νεοσυσταθέντα σύλλογο σε αυτές.
Στις εκλογές του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών (Π.Σ.Ε.) δεν παρουσιάστηκαν παραταξιακά, αλλά ενιαία ψηφοδέλτια, ενώ ο Π.Σ.Ε. είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα που αποφάσισε να εκλέξει το Δ.Σ. του όχι από τη συνέλευση των αντιπροσώπων, αλλά από τη βάση.
Με τα αποτελέσματα των εκλογών της 1ης Δεκεμβρίου να παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στους ανθρώπους που αποτέλεσαν την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών (Π.Σ.Ε.) για 2,5 χρόνια, συγκροτήθηκε σε σώμα το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, το οποίο έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Κυριακή Κεραμιώτου
Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου
Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτης Μπούρος
Οργανωτικός Γραμματέας: Ιωάννης Σμοΐλης
Αναπληρωτής Γραμματέας: Ιωάννης Φελουκατζής
Ταμίας: Μαριάννα Ευαγγελίου
Μέλη: Κωνσταντίνος Βελίκος, Μαρία Καραμπέτσου, Παναγιώτης Τζουβελέκης.

Παράλληλα, συγκροτήθηκε και το Διοικητικό Συμβούλιο και στα Περιφερειακά Συμβούλια Διοίκησης του Συλλόγου. Στο 2ο Περιφερειακό Τμήμα Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα την Θεσσαλονίκη το Δ.Σ. έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου
Γενικός Γραμματέας: Νικόλαος Χατζηαγόρου
Ταμίας: Θεοπέμπτη Ναγοπούλου

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών (Π.Σ.Ε.) κ. Κυριακή Κεραμιώτου, η οποία ήταν και η Πρόεδρος της Π.Δ.Ε. του Συλλόγου, δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργοθεραπευτές για τη μαζική τους συμμετοχή τους στις εκλογές. Η στήριξή τους στα πρόσωπα που αποτέλεσαν την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου, αποτελεί αναγνώριση του έργου που επιτελέστηκε τα τελευταία 2,5 χρόνια, αλλά και ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ειδική αγωγή, αλλά και ο κλάδος των Εργοθεραπευτών γενικότερα, που διαπιστώνουμε καθημερινά – δυστυχώς – ότι βάλλεται πανταχόθεν. Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε ως νέο Δ.Σ. του Π.Σ.Ε. είναι ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να σταματήσει να αντιμετωπίζει η Πολιτεία τους ασθενείς που χρήζουν Ειδικής Αγωγής, τους οικείους τους αλλά και ολόκληρο τον κλάδο των Εργοθεραπευτών, ως πολίτες Β’ κατηγορίας».

Ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών (Π.Σ.Ε.) κ. Παναγιώτης Μπούρος, όπου και αυτός ήταν Γ.Γ. της Π.Δ.Ε., δήλωσε πως: «Σύμφωνα με τα λεγόμενα της πολιτικής ηγεσίας, η εποχή των μνημονίων τελείωσε. Περιμένουμε λοιπόν την έμπρακτη απόδειξη γι’ αυτά τα λόγια, που για την Ειδική Αγωγή και τα επαγγελματικά δικαιώματα των Εργοθεραπευτών, σημαίνει ότι θα πάψει η Πολιτεία να τα αντιμετωπίζει με αυστηρά οικονομοτεχνικά κριτήρια και θα αρχίσει επιτέλους να τα κρίνει με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια αλλά και με τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών και με τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Δυστυχώς, πέρασαν πολλά χρόνια μέχρις ότου ο κλάδος των Εργοθεραπευτών να οργανωθεί συνδικαλιστικά, αλλά να είναι σίγουροι όλοι οι συνάδελφοι ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο, όπως κάναμε και ως Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…